Hansa studio - Berlins store musikstudie

dawidbowiewikiMasser af internationale kunstnere er blevet inspireret af Berlin og har indspillet deres musik her. Første valget har været Hansastudierne i Kreuzberg. Her har Depeche Mode, U2, David Bowie, Iggy Pop, Nina Hagen, Nick Cave, Die Einstürzenden Neubauten, Julio Inglesias og mange flere indspillet deres musik. Du kan besøge studierne.

Hansa studierne har ligget i Kreuzberg siden 1960'erne. Her indspilles stadig musik i de pænt store studier. Listen over de musiker, der har indspillet her er næsten uendelig (se http://www.hansatonstudio.de/index.php/referenzen). Af dansk interesse er der fx Allan Mortesen, Alphaville og Dorthe Kollo. Huset har flere studier og de mener selv, at de er det mest kreative hus i Berlin.

David Bowie HeroesDen mest berømte musiker i Hansa studierne er nok Dawid Bowie. Han kom lidt udbrændt til Berlin, men endte med at indspille tre verdenshit albums i netop Hansa-studierne: Low (1977), "Heroes" (1977) og Lodger (1979). 

Der er besøg i studierne en gang om måneden, hvis du er nysgerrig og vil indsnuse noget af stjerneluften. De arrangeres af Fritz Musictours i Berlin, og du skal lave aftale om besøg her og ikke møde direkte op ved Hansa Studios.

De tager dig andre musiksteder i Berlin også: MTV, Universal Studios og spillesteder som Arena, Knaack og Tresor. Besøg dem og lave en aftale på http://musictours-berlin.de/hansastudiotour.php

Vil du selv indspille, så kontakt dem direkte.

Hansa Studios
Köthenerstrasse 38
10963 Berlin-Kreuzberg


Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce