Sprengelkiez - hygge uden attraktioner

robertkoch

Foto: Robert Koch (1843—1910), Public Domain.

Sprengelkiez i Wedding kendes også som Sparrplatz-Quartier. Et hyggeligt kvarter uden større seværdigheder for turister. Robert Koch-instituttet ligger her og så er der et gammeldags pissoir på Peking Platz. Men nogen gange skal man bevæge sig lidt rundt for at se nye sider af Berlin. Så måske du alligevel skal give Sprengelkiez et forsøg - og måske smage den eneste whisky fra Berlin?

 

Botanikeren Christian Konrad Sprengel (1750-1816) har lagt navn til Sprengelkiez. Hvis du skal se kvarteret kunne det begynde med en lille slentretur i det grønne langs bredden af Nordufer.

Det eneste museum ligger på Robert Koch Instituttet, Museum im Robert Koch Institut, Nordufer 20. Her får du historien om Robert Koch, som muligvis allerede har reddet dit liv mere end en gang eller dine bedsteforældres. Uden Robert Koch ville mange af os ikke findes til at opleve Berlin i dag. Robert Koch fandt årsagen til blandt andet miltbrand, tuberkolose og kolera. Han fik nobelprisen i 1905 og grundlagde instituttet, som oprindeligt hed Das Königlich Preußische Institut für Infektionskrankheiten.

Teateret Prime Time Theater i Müllerstraße 163 spiller en “teater sit.com”, hvor episoderne skifter hver 6-8 uge. Ligesom en Netflix-serie er det en fortløbende historie. Jo flere man ser, des bedre forstår man – men den enkelte opførelse er også sådan, at man kan nøjes med en enkelt forestilling. Ideen virker så oplagt, at det næsten er mystisk at ikke flere teatre har taget den ide op.

Er du lystfisker og har kortet med har du måske mod på at fange en fisk i Spree? I såfald får du råd og madding i maddingautomatyen i Angelhaus Koss på Tegeler Straße 37

Mad har de også i Sprengelkiez. Det kunne være koreansk i Cozymazu eller Vietnamesisk i Kubi. Skal det bare være gammeldags, tysk traditionskøkken og øl, så er Gaststätte Deichgraf i Nordufer 10 det rigtige sted. Det lette måltid er øl og kylling, så det får du på menuen hos Chibee (for chicken and beer) på Tegeler Straße 29A

Eschenbräu i Triftstr. 67 er det lokale bryggeri og også Berlins eneste Whiskyproducent. Er du heldig kan du få en flaske med hjem. Øllet kan være vanskeligt at anbefale for bryggeriet veksler løbende med nye øltyper. Godt for ølinteresserede. Læs også berlin-guides guide til tysk whisky.

Dagen kan du slutte i baren hos Freya Fuchs i Tegeler Str. 34 i vintage møbler og friske drinks.

http://sprengelkiez.info/