Riehmers Hofgarten - Luksusboliger til borgerskabet

RiemersH ofgarten

Riehmers Hofgarten er en samling fornemme etageboliger fra slutningen af 1800 tallet til det bedre borgerskab. Der er ikke så meget samlet af den slags. Særligt ikke i Kreuzberg, der er et udpræget arbejderkvarter. Men Riehmers Hofgarten er en undtagelse. Gå på opdagelse i gårdene, der om aftenen er smukt oplyst af gaslamper.


Riehmers Hofgarten blev bygget 1891/92 af arkitekten Wilhelm Riehmer. I den indre gård løber en kort allé med adgang til boligerne. Boligerne har stilelementer fra romantikken, renaissancen og barokken. Pyntede fasader, der ligger langt fra Bauhausstilen.

Her flyttede Kreuzbergs borgerskab ind: forretningsfolk, selvstændige håndværkere og regimentsofficerer, som arbejdede på kasernen, der den gang lå næsten overfor. En del af bygningerne blev helt ødelagt under krigen og resten har siden 1953 været fredet. I 1960erne og 1970erne blev bygningerne renoveret efter de gamle tegninger.

Du kan faktisk bo i Riehmers Hofgarten for i en af bygningerne ligger et hotel: Flair Hotel riehmers hofgarten. Yorckstraße 83 10965 Berlin. Tel 030- 780 98 800. Vil du ikke bo der, så har du måske lyst til at besøge den lidt dyre, men gode, restaurant E.T.A HoffmannYorckstraße 83. Bestil bord på tel (030) 78098809.

Du finder Riehmers Hofgarten i Yorckstraße, Hagelberger Straße, Großbeerenstraße i Kreuzberg. Ikke en gigantisk attraktion i Berlin, men går du alligevel forbi i Kreuzberg, så stik hovedet ind og nyd den stille og fine stemning.

Se også hjemmesiden om Berlins-baggårde


Vis stort kort