Pariser Platz

  • Pariser Platz er med sin beliggenhed for enden af Unter den Linden og for foden af en af Berlins mest kendte vartegn - Brandenburger Tor, et af de mest besøgte steder i Berlin. Under Berlins deling lå pladsen øde hen, men i årene efter Tysklands samling er de omgivende bygninger restaureret og nu er pladsen vakt til live igen. Det er her man kan finde sig en droche, så man med hest og vogn kan promenere standsmæssigt som turist. 

  • Liebermannwannsee550

    Max Liebermann, Gartenlokal an der Havel – Nikolskoe, 1916. Du kan se maleriet på Nationalgaleriei Berlin. Et smukt eksempel på Liebermanns impressionistiske maleri. Max Liebermann har malet så mange billeder, at det er vanskeligt at bestemme sig for det flotteste.

  • trinitybrdr

    Bud Spencer er et hit i Tyskland. Så meget, at han har fået sit eget museum midt i Berlin. Bud hvem? Siger du nok, i hvert fald, hvis du ikke så spaghetti-westerns i 70’erne, hvor Bud Spencer og Terence Hill slog banditter til plukfisk i hobetal i filmene om ”Trinity-brødrerne”. Hans makker, Terence Hill, har også fået sit eget museum, som du finder i den lille by Lommatzsch, nær Dresden. Foto: Enzo Barboni fra filmen "De kalder mig Trinity" (Public Domain). Bud Spencer står forrest og Terence Hill bagerst.