Kristelig Dagblads Forlag

 • AgenStalinForside

  Anmeldelse. Den danske dekorationsmaler Georg Laursen var agent for både Lenin og Stalin. Georg havde gennem det meste af livet sin gang i nogle af de mest hemmelighedsfulde dele af sovjetsystemet og Komintern. Hans arbejde fik på den måde væsentlig betydning for mange menneskeskæbner og en bred vifte af verdenskommunismens skjulte aktiviteter. Julie Birkedal Riisbro & Niels Erik Rosenfeldt har skrevet bogen om Georg Laursen fra Århus.

 • uortodoks

  Anmeldelse. Uortodoks er en erindringsbog af Deborah Feldman, der blev født ind i det ultraortodokse jødiske miljø i Williamsburg, New York. Deborah voksede op hos sine jødiske, hasidiske bedsteforældre, hvis liv og hverdag var dikteret af strenge religiøse regler for, hvad man måtte tænke, sige, spise og gøre. Du har måske set filmatiseringen på Netflix – hvis ikke så gør det, men som altid, så er bogen filmen langt overlegen.

 •  exodusbogforside

  Anmeldelse. Deborah Feldman er kendt som kvinden, der brød ud af et sekterisk jødisk miljø i Brooklyn i New York. I serien Uortodoks på Netflix følger man hendes opvækst og kamp for at bryde ud og i sidste ende flygte til Berlin. I bogen ”Exodus” fortæller Deborah Feldman om årene efter hun forlod sekten i Brooklyn, etablerede sig som forfatter og opsøgte sine rødder i Europa – til hun ender i Berlin.

 • berlinatwar

  Anmeldelse. Formidabelt og let læst værk om berlinerne under 2. verdenskrig er en født klassiker. Den brittiske historiker Roger Moorhouse har skrevet bogen "Berlin i krig og liv og død i Hitlers hovedstad 1939-45". Beskrivelsen følger berlinerne fra Hitler begejstringen, jødeforfølgelsen, bombardementerne til det ultimative nederlag.

 • kinderweb

  Foto: Frank Meisler's Kindertransport memorial (2008) ved Friedrichstrasse Banegård, Berlin. Rettigheder: artwork: w:de:Frank Meisler ; picture: user:Concord. Licens: (CC BY-SA 4.0)

  Anmeldelse. I 1939 flygtede Jonathan Lichtensteins far, Hans, fra det nazistiske Berlin med den allersidste Kindertransport til England. Det var en organiseret redningsindsats for overvejende jødiske børn, som blev fragtet med tog ud af et Tyskland på randen af krig. ”Skyggen fra Berlin” er en bevægende dokumentarisk fortælling om, hvordan man som familie kan leve videre med skyggerne fra Anden Verdenskrig.