Geheimtip

 • liebig34

  Foto: Singlespeedfahrer: Liebigstraße 34 Mitte Oktober nach der Räumung (Berlin), CCO

  Nordkiez eller Samariterkiez er et lille kvarter i det nordøstlige Friedrichhain. Nok lidt overset, men meget hyggeligt. Grænser op til Frankfurter Allee i syd, Petersburger Strasse i vest, det tidligere centrale kvægmarked i nord og ringbanen i øst. Samariterkiez egner sig til en god eftermiddags opdagelsestur.

 • Kaffee Burger er et livligt kultur-værtshus-diskotek-inn-sted i midte. Indretningen har rødder tilbage til DDR og er det ikke stedet har lagt mest vægt på - eller måske er det. Stedet er præget af studerende som danser rundt til blød jazz eller hård metal rock.

 • IMG 30751

  Foto: Dokumentationszentrum set fra Stresemanstrasse. Berlin-guide.dk (C) - 2022

  Dokumentationszentrum der Stiftung Flucht, Vertreibung, Versöhnung ønsker at belyse flugt, fordrivelse og forsoning i Tyskland. Flugten til vesten, folkefordrivelsen efter 1945 da østpreussen blev opslugt af Sovjetunionen og Polen. Det gav sår og ar der ikke kan ændres - men man kan forsone sig med tanken. Dokumentationszentrum er under opbygning i det tidligere Deutschlandhaus i Mauerstrasse 83/84. 

 • modelpark

  Modellerne skulle egentlig bare have været et projekt for arbejdsløse - men det greb om sig og i dag er bygget 50 modeller af kendte Berlin bygninger. Besøg modelpark Berlin-Brandenburg.

 • Get my Guide er en online service, som events, museer, guider over hele verden bruger. Det gør let og hurtigt at booke plads på en oplevelse - og gør du det fra denne side får berlin-guide.dk en lille kommission. Det koster at drive sitet, så bliv endelig inspiret på forslagende nedenfor. Så har du hurtigt hele din tur på plads.