Gastronomi

  • Simon Dach Strasse og Boxhagener platz er et af de spændende områder at tøffe rundt i. Især markedet i weekenderne på Boxhagener Platz er værd at besøge. Så hvorfor ikke snuppe aftensmaden med der.

  • Langs Kastanien Alle og området omkring Kollwitzplatz er der masser af spændende restauranter. Spadserer du fra Rosa Luxemborg Platz op ad Schönhauser Alle er der spændende tilbud.

  • Området omkring Zoo ved Kantstrasse, Saugvigny Platz og ned til Kurfurstendammer centrum her. Går du turen rundt på Saugvigny Platz kan du få mad fra næsten hele verden.

  • Står du sulten i Schöneberg - så er det Winterfeldtsplatz og Akazienstrasse, Goltzstrasse du skal sætte kursen mod. Her er restauranter for enhver smag og pengepung.

  • Schloss Glienicke, Königstr. 36 D - 14109 Wannsee, +49 (030) 8 05 40 00. Restauranten ligger gemt bag slottet i parken mod Havel. Haven er designet af Lenne og slottet af Schinkel. Så arkitektonisk er man i de bedste hænder.

  • alt2kopernick

    Foto: ThomasWolter/ Pixabay Simplifed License

    På torvet overfor slottet ligger et lille bryghus, som kalder sig Tysklands mindste bryghus. Det er heller ikke meget over 25 kvadratmeter. Bydelen er mest til at drysse lidt rundt i.

  • Sauerkraut, De besynderligste indvolde, knödel, pølser i alle størrelser, eisbein, snitzler... det tyske køkken har mange overraskelser. Men det findes også mere fistikeret. Er du nysgerrig og har lidt mod på det tyske køkken er der mere at lære. På Michelinstjerne restauranten First Floor kan du brug en dag på et gourmetkokkekursus for 245 Euro pr. person. klik ind hos First floor. eller hos Hugos
  • Is er vigtigt. Det ved enhver og når sommer temperaturen i Berlin vibrerer omkring de 40 grader er nedsmeltning nærliggende. Så er det is tid. Her finder du en guide til is i Berlin.

  • Der er masser af berlinske specialiteter at spise sig igennem før man er helt berlinsk. Slagnumrene må være sauerkraut, schweinshaxe og bouletter. De har deres egen guide - men fortsæt, hvis stådreng, presset hoved, blodgrød, svinemave, muckefuck, død mormor og hoppelpoppel er noget der får tænderne til at løbe i vand - eller hvis du ikke rigtig ved. 

  • spritiberlin

    Snaps, likør, vodka, brandy - der er mange navne for alkohol i Tyskland, og er du nysgerrig er der en del at gå opdagelse i. Det en rejse der tager sin tid, hvis du skal kunne huske noget. Så tag dig tid og nyd turen. Preussische Spirituosen Manufaktur i Berlin inviterer endda på besøg i deres destilleri, som står som i 1874.

  • russiskrestaurant
    Eksotisk interiør på den russiske restaurant i landsbyen Alexandrowka i PotsdamPotsdam har masser at byde på, og har du været rundt i parker, slotte eller museer behøver du ikke rejse tilbage til Berlin for at finde et godt sted at spise. Her er et par forslag til inspiration.

  • Maleri: Michelin er mad så englene synger. Maleriet er af Jan van Eyck og hænger på alteret i Ghent.

    Michelinstjernerne michelinstar3 er gastronomiens oskar. 31 stjerner i Berlin. Hvert år udkommer den lille røde Michelin guide. I Berlin finder du 18 restauranter med en stjerne - og hele 5 med to stjerner: Hovarts, Rutz, Reinstoff, Tim Rau, Facil og Lorenz Adlon - og højdespringeren Restaurant Rutz med 3 stjerner. Hele berlinerturen værd. Vi har lagt web adressen med - så kan du studere menukortene inden. Velbekomme. Skal det bare være almindelig godt - så brug vores guide til god aftensmad i Berlin. Husk at tjekke frokost priserne - her kan der være en genvej. Et andet tip er, at de fleste køkkener i de store restauranter inviterer på kokkekurser på en dags varighed - tjek hjemmesiderne. BESTIL BORD I MEGET GOD TID. Forbered dig på mindst 1.500 kr per næse måske endda før vinen. Det er ikke billige oplevelser. Men det er oplevelser der varer.

  • burgerbarbbi

    En gang imellem trænger man bare til en burger. Ikke så meget snak. Den amerikanske håndsandwich har indtaget det meste af verden. De lige ud af landevejen som McDonalds (også kaldet "Den Gyldne Måge") og Burger King findes også i Berlin. Det er nogen gange alt, hvad man har brug for. Men vil du videre i Berlins burgerverden er du havnet det rigtige sted. Sidst i artiklen fortæller berlin-guide, at burgeren i virkeligheden kan være en pæredansk opfindelse.

  • Berlin har mad fra hele verden. Så nogen gange trænger man bare til en bøf. Det er sagen. T-bone, Angus, Argentinsk. Bøffer kan man heldigvis få mange steder - men nogen går lige skridtet længere og specialiserer sig i døde, velhængte køer og kvæg i skiver fra Japan, Australien, Argentina og USA. Tjek spisekortet før du bestiller bord - og husk at bestille i god tid. Der kan være trængsel. Nederst et lille bøf-leksikon. Veganere skal ikke læse videre.

  • I gamle dage gik man til købmanden, som malede en pose kaffebønner, som man gik hjem og hældte i filteret på madam blå. Så var der kaffe. Kaffe skaber snak og samvær, men dengang i gamle dage var der ikke så meget snak om selve kaffen. Man fik en god kop kaffe. Færdig. Det har ændret sig. Kaffe er jo ikke bare kaffe. Nu skal man kunne tale med om bønner, ristninger, marker, selv have travet af støvede stier, have sin personlige favoritristning, kun smage hvilken barista, der har brygget og helst være ingeniør i kaffemaskiner. Der er tale om en regulær kaffefeber. Kaffefeberen har nået Berlin.

  • verdensmad
    Foto: Pexels(CC)
     
    Næsten alle verdens kødgryder er trukket til Berlin - og alligevel har vi ikke fundet et godt sted at spise stegt flæsk med persillesovs. Vi bliver gerne inspireret til at udvide listen og efterhånden kommer der også internet adresse på. Det er ikke nødvendigvis byens fineste eller dyreste restauranter, men vi bestræber os på, at det er god mad og hyggelige omgivelser.
  • Streetfood er blevet uhyre populært og smart. Man kunne jo mene, at det har vi kendt længe i Danmark. Vi har jo masser af pølsevogne. En indianer i kano kan man altid få. Inspirationen til streetfood er det asiatiske gadekøkken, hvor der fra primititive køkkener udbydes masser af lækre småretter. Som regel retter man kan spise uden den finere frk. Jensen bordopdækning. Streetfood er også populært i Berlin. Det er også smart.