Forlaget Alpha

 • BennQforside

  Foto: Fra bogens forside.

  Anmeldelse. Vestberlin 1976. Den unge canadier, Ben, kommer til Berlin for at studere arkitektur på Technisches Universitet (TU) et helt år. Vestberlin er en ø omgivet af kommunister og fyldt med mennesker i skyggen af wirtschaftswunder, nederlaget og det tredje rige. Ungdomsoprøret, venstre-radikalisme og terrorisme er i fuldt flor. Det minder slet ikke om fredelige Toronto. Romanen ”Et stykke af tiden” af Benn Q. Holm er et storbyepos – et tidsdokument og en kærlighedsroman. Varme anbefalinger fra berlin-guide.dk

 • TrudeTeigeFoto

  Anmeldelse. Den norske forfatter Trude Teige har skrevet et familiedrama om kærlighed og svigt i krigens kølvand. Baseret på den tragiske historie om den østtyske by Demmin, hvor hundredvis af borgere i 1945 begik selvmord, da russerne indtog byen. Trude Teiges historie udstiller både norske og tyske tabuer om krigens afslutning. Det er en bog med tråde til mange diskussioner og Mormor dansede i regnen har solgt 60.000 eksemplarer i Norge og var nomineret til Bokhandlerprisen – Norges svar på De Gyldne Laurbær. Den fortjener også opmærksomhed i Danmark og Tyskland. Foto fra bogens forside.

 • HemmeligarvStor

  Anmeldelse. ”Et klædeskab fyldt med Christian Dior-kjoler, en over tres år gammel hemmelighed og tre kvinder bundet sammen af krigen”- Forfatteren Natasha Lester lægger op til romantik i højt gear krydret med krig, klassisk design og KZ-lejr. Foto: Udsnit af bogens forside.