Cowboy

  • TemplinIdyl

    Foto: berlin-guide.dk, 2021, CC

    Angela Merkel er vokset op i Templin i DDR tiden en lille times kørsel nord for Berlin. Stefan Kornelius sammenligner i sin biografiom Angela Merkel livet i Templin med livet i Astrid Lindgrens "Bullerby" - trygt, lykkeligt, nært og fri for politik. Næsten et borgerligt ideal og ikke noget man egentlig forbinder med DDR. Templin er en lille oase, en gammel by, med et hyggeligt torv, og en gammel ringmur. Berlin-guide kan godt forstå henvisningen til ”Bullerby”. Læs, hvordan ”Bullerby” blev bombet i 1944.

  • Nogle mennesker kan bare ikke få nok af det vilde vesten. Ikke langt fra Tegel Lufthavn på Saatwinkler Damm kan du besøge den gamle wild-west cowboy by - Old Texas Town. Der er åbent den første søndag i hver måned. Mød gerne op med den gamle Stetson hat på hovedet, et vulgært bæltespænde, en bred accent og bøffelstøvler. Ye-haw.

  • trinitybrdr

    Bud Spencer er et hit i Tyskland. Så meget, at han har fået sit eget museum midt i Berlin. Bud hvem? Siger du nok, i hvert fald, hvis du ikke så spaghetti-westerns i 70’erne, hvor Bud Spencer og Terence Hill slog banditter til plukfisk i hobetal i filmene om ”Trinity-brødrerne”. Hans makker, Terence Hill, har også fået sit eget museum, som du finder i den lille by Lommatzsch, nær Dresden. Foto: Enzo Barboni fra filmen "De kalder mig Trinity" (Public Domain). Bud Spencer står forrest og Terence Hill bagerst.