Döberitzer Heide - natur ved indgangen til Berlin

dbheden

Döberitzer Heide er et stort naturområde, som grænser op mod Berlin i vest. 5.000 hektar natur. Det var gennem århundreder reserveret til troppeøvelser, men i dag er der 3.600 ha naturbeskyttet område, hvor du både kan se przewalski-heste og bison. Hvis du har heldet med dig.

Kong Frederik Wilhelm l var den første, der i 1713 lavede troppeøvelser her, og hans efterfølger, Frederik den store, gennemførte her kæmpemanøvre øvelser med op til 44.000 soldater. I 1892 blev området officielt til Truppenübungsplatzes Döberitz, da Kejser Vilhelm ll gjorde det til permanent militært område. I årene 1903 – 1911 blev Heerstrasse – Hærvejen – anlagt som direkte forbindelse mellem slottet og troppeøvepladsen.

I 1910 blev tysklands første militærflyveplads, Flugplatz Döberitz, anlagt her. I Staaken havde Zeppelin en landingsplads og under de olympiske lege i 1936 blev militære konkurrencer gennemført her. Efter 2. verdenskrig overtog de sovjetiske tropper området. Da de forlod Döberitz kom Wehrmagt og tog 550 hektarer. Resten er natur.

dbhedekort

I dag er det fredet naturområde, og besøger du det, så respekter skiltningen, for skydeøvelser gennem mere end næsten 200 år har efterladt sprængfarligt ammunition, hvor man ikke lige se det. Følg skiltningen eller tag på guidet udflugt, fx med https://www.terra-incognita-tours.com/en. Der er tale om et hedelandskab og der er anlagt 55 kilometer vandrestier. Der kan du trygt færdes.

Midt i landskabet er der et stort indhegnet, vildnisområde ”Wildnis­kernzone” på 1.860 hektarer. Her kan vilde dyr, inklusiv den sjældne Przewalski hest og bision, leve i fred. Der er ingen adgang, men du må kigge ind. På Finkenberg er der et udsigtstårn. I alt er her 980 beskyttede dyrearter. Tag en kikkert med.

dbheidebison

Se mere på https://www.sielmann-stiftung.de/doeberitzer-heide/

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce