Museum for det endnu uopfundne

Innovation står på dagsordnen i alle lande. I Danmark kæmper vi for at blive mere innovative - men vi kan faktisk lade os inspirere af Berlinerne. Berlinere er innovative og verden har meget at takke berlinerne for. Hvad fremtiden bringer kan du se på Museum for fremtidens opfindelser. Berlinere har opfundet computeren, fjernsynet, det elektriske tog, lommelygten og kondomet. Lutter nyttige sager. Berlinerne anmeldte i 2011 1.159 patenter. 

Berlins og Tysklands vækst efter 1850 og Tysklands vækst efter 1950 hænger tæt sammen med evnen til at udvikle kvalitetsprodukter, som hele verden ville betale for at eje. I Tyskland var der i perioden fra 1830'erne et kolossalt stærkt videnskabeligt, teknisk og finansielt miljø som fandt i hinanden og førte til virksomheder som Siemens. Læs industrihistorien om Berlin.

I Lychenerstrasse ligger opfinderbutikken, hvor du kan finde ting til fx gaver, som ellers ikke er til at skaffe. Du kan også besøge opfinder butikken på nettet http://www.erfinderladen.com, hvor du blandt andet kan købe frisk alpeluft eller ovenikøbet Berliner Luft. I butikken ligger også et lille museum for fremtidige opfindelser, hvor du kan se prototyper.

Museum für zukünftige Erfindungen

Erfinderladen
Lychenerstrasse 8
D-10437 Berlin

 Læs en tyk rapport om opfinderpolitik i Berlin.