Berlin Dom - et mylder af Friederich'er

Berlins domkirke er ikke så gammel som man kunne tro. Den stod færdig i 1905 og er som sådan en ungersvend blandt domkirker. Kirken led alvorlig skade under 2. verdenskrig, og er aldrig rigtig blevet bragt tilbage til sin oprindelige form. Det er altså en kraftigt restaureret og beskåret domkirke, vi kan se i dag. Under krigen faldt hele gulvet f.eks. ned i krypten og sådan stod kirken i mange år.

DDR-styret var ikke indstillet på at bruge penge på kirkebyggeri. Først i 1990érne var restaureringen færdig.

Hvis man besøger kirken, skal man huske to ting. Et besøg i ´tårnet´ er en fin oplevelse og dernæst skal man huske at besøge krypten, hvor den kongelige familie hviler. Det er meget let at holde styr på kongerækken hed. Indtrykket er, at de alle sammen hed Friedrich. Så vores egen Frederik indskriver sig ind i en lang europæisk tradition her. Navnet Friedrich er sammensat to ord, henholdsvis fried 'fred' og rich 'rig'.

Domkirken lå ved siden af Kongeslottet, som er forsvundet i dag, og imellem dem og museumshalvøen opstod en plads: Lustgarten. Det hedder steder stadig i dag, men med kongeslottets, og dernæst DDR-regeringsbygningens forsvinden, virker området knapt så lukket i dag.
 

Lige ved siden af domkirken ligger paladsbroen. Her befæstede Hohenzollerne deres Berlin, da de kom til området i 1500-tallet. Broen vi kender i dag er fra starten af 1800-tallet, og en del af hele opbygningen af den imponerende bygningsrække på Unter Den Linden.

Oberpfarr- und Domkirche
Am Lustgarten
10178 Berlin, Deutschland
 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce