Kneiper

  • bryggeri

    I Berlin er der både store og små bryggerier. De små omtales også som microbrauerei eller handwerksbrauerei. Nogle af de små eksperimenterer, andre brygger bare pilsner til husbehov i restauranten. Alle steder er det en lille oplevelse at drikke øllen næsten direkte fra tanken. Der dukker jævnligt nye op - støder du på en, du synes mangler, så sig endeligt til.

  • Billede: Heinrich Zille's tegning af en beværtning "Die Destille" med druk og armod. Zille tog berlinerne på kornet ved sidste århundredeskifte.

    Anmeldelse. Katrin Ludwig skriver om det berlinske køkken i bogen ”Mehr als Eisbein und Bulette”. En kogebog, som både byder på anekdoter, historiefortælling, berlinervisdom og opskrifter om madvanerne i Berlin.

  • kneipen

    Kneipe er som de gamle danske værtshuse. Før det smarte med bodegaer og cafeer. Det er øl, der er i centrum. Ikke specialøl eller udenlandskøl. Men godt berlinsk pilsnerøl og snaps. Latte Maciatto eller champagne med Aperol Fitz må man andre steder for at få. Man man kan naturligvis få et måltid "sovs og kartofler" mad, som den preussiske bedstemor kunne lave det. Berlinerne har deres egen øl-tapas som rollmops eller sol-eier. Du kan snakke eller du kan holde kæft. Alle er velkommen.

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce