Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Weekendtur med gutterne

Berlin er til for at gi den gas med gutterne. Det er god mad, store øl og en på opleveren. Skal du afsted med veninderne? Så er skal du hen i venindeweekendturguiden i stedet.

farverigweekend


Fredag


16:00
Det er weekend og vi ankommer til Berlin. Smid tasken på værelset og kom ud i byen. Tjek ind og tjek ud i en fart.

16:15
Bestil vores første øl. Er det køligt i vejret, så gå på en traditionel ølstue. Det kunne være en af de 650 siddepladser hos Lowenbrau Berlin bag Gendarmenmarkt. Skinner solen og er det svedende varmt skal du naturligvis sidde udendørs i en Biergarten. Det kunne være i Monbijou park bag ved museumsøen.

19:00
Det er ikke forsent at få noget at spise. Gå på Zum Letzten instanz, Waisenstrasse 14-16, 030/2425528. Du har naturligvis ringet og bestilt plads i god tid. Det er lange borde, hyggelig stemning og du kan lige så godt bestille dig et fad med lever eller en knusprig schweinshaxe. Portionerne er større end noget din bedstemor kunne drømme om.

22:00
Nu er det på tide at komme ud i byen. Sæt kursen mod Hackescher Markt og gå en tur på King Kong Klub i Brunnenstraße 173, Kaffee Burger i Torstraße 60 (Hvor Vladamir Kaminer nogen gange slår sine folder med Russendisko) eller Weekend på Alexanderplatz 5

I finder nok hjem.

Lørdag


Berlin skal naturligvis opleves. Snup en hurtig morgenmad og et par kodymagnyler og gnid dine øjne. Der er ikke tid til klynk. I dag skal vi og ud og se på lidt fedt elektronik, der kan blinke. Og så står dagen ellers på nazi og stasi.

Start dagen på Alexanderplatz. Her finder du elektronik varehusene SATURN og MEDIAMARKT i ALEXA. Det fedeste isenkram. Du kan naturligvis shoppe lidt tøj - men så må du igen over i venindeweekendturguiden.

Nazisterne er der heldigvis ikke mange spor tilbage af. Men der står stadig et par flakfort, som man med kyndig vejledning kan blive vist rundt i. Det foregår med Berlin Unterwelten, som du kan finde på  http://www.berliner-unterwelten.de . Siden er på dansk, så sørg for at du ved, hvor og hvornår du skal møde op.

Lidt sen frokost. Currywurst og øl. Det behøver ikke at tage lang tid. Du skal nå at have noget ud af dit besøg i Berlin.

STASI var det hemmelige DDR politi. Turen går nu ud til Hohenschönhausen, hvor du kan besøge STATSI fængslet. En rundvisning her af en af tidligere fanger er en af de stærkeste berliner oplevelser overhovedet.

Sukkerniveauet er garanteret i bund. Så hva med at bruge lidt tid hos Anna Blume i Prenzlauer Berg med masser af kage og trænger du mere er der Werkstatt der Süsse ikke langt derfra. Derfra går vejen direkte om i Prater Garten, som er en byens store øl steder. Snup evt. en currywurst hos Konopkes under Schönhauser Alle Station inden,  men slut dagen så af med en stor øl under træerne.

20:00 er det aften og på Restaurant Gugelhof, hvor Bill Clinton også har været, står de klar med aftensmaden. Enjoy. Et alternativ i den anden ende af byen er restaurant Austria, hvor wienersnitzlen er større end din tallerken.

23:00 Bliv hængende i kvarteret og gå til cowboy fest i Bassy club, Schönhauser Allee 176a eller hæng ud på DDR vis i Klub der Republik, Pappelallee 81. Du bestemmer selv, hvor du vil puttes. Kan du holde uendeligt, så tag en taxi til Oranienstrasse i Kreuzberg.

Søndag


Børste tænder. Kodymagnyl. 1 liter vand. Børste tænder. Luk pigerne ud. Ryd op. Cola. Start dagen med en döner og pomfritter. Stå op.

I dag er en stille dag. Gå en tur gennem en park og få lidt frisk luft. Hæng lidt på et museum: Tekniske museum, Gemälde museum eller brug hele formiddagen på en ordentlig brunch. Fx på Cafe Brachvogelstrasse.

Er I kørt i bil til Berlin, så lad tilbage turen gå forbi lufthavnen i Gatow. Masser af fly og raketter. Godt at lade op på før turen går hjem igen. Skal du først hjem senere på dagen, så følg listen over relevante biergarten.

Kom godt hjem.

Husk

 • Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
 • Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
 • Kodymagnyler
 • Tandbørste 

 

 

 

 

En ide til rejsen?

Besøg annoncørerne

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Jørgen Grønvald Laustsen: Hitler

Anmeldelse. Adolf Hitler, født 20. April 1889 i Braunau am Inn, i det østrig-ungarske kejserrige var fra 1933 til 1945 Führer/Reichskanzler og diktator i Tyskland. Han skød sig selv den 30. April i sin bunker i Berlin. Adolf Hitler er fortsat et mysterium for verden. Hvordan kunne han ”ske”? Historikeren J [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
Beton mod bomber - om bunkerne i Berlin

Berlin er fyldt med bunkere. Der er bunkere fra 2. verdenskrig og fra den kolde krig. Det er ikke alle, der er til at finde. Nogle er gravet ned. Hitlers er sprunget i luften. Berliner-Unterwelten viser rundt i andre. Men langt fra alle. Nogle bliver brugt til museer. Her er en lille oversigt, som bliver udbygget efterhånden. Listen nedenfor  [ ... ]

Temaguider - røde tråde gennem byen
Checkpoint Alpha og Checkpoint Bravo

Overgangene mellem Østberlin og Vestberlin er helt lidenskabsløst navngivet A, B, C… eller i radiosprog Alfa, Bravo, Charlie… Mest kendt er overgang C i Kochstrasse: Checkpoint Charlie. En mindre kendt overgang er Checkpoint Bravo, som overskar motorvejen sydud af Berlin mod Postdam. I dag er her et lille mindested og ud [ ... ]

Pladser og veje i Berlin
Markthalle IX - streetfood og gourmet

Markthalle IX er en af Berlins gamle markedshaller. Markedshallerne bliver genopdaget i disse år, for det er en fremragende måde at have indendørs markeder på. Markthalle  IX i Eisenbahnstrasse fører i feltet med mad events som "Wurst und durst" - alt om øl og pølser.

So f.....g specialbutik
1875: Adolph Menzel, Stålvalseværket - Moderne kykloper1875: Adolph Menzel, Stålvalseværket - Moderne kyk...

I sidste halvdel af 1800 tallet var der gang i industrien, og mange af de nye industrifyrster ønskede udsmykning, som handlede om deres virksomheder. Bankieren Adolph von Lieberman købte maleriet Eisenwalzwerk af Adolph Menzel (1815-1905), men da maleriet blev leveret i 1875 gik bankmanden fallit og var nødt til at sælge [ ... ]

Billeder fra Berlin
Erlebnis-Dorf Elstal - Rutchebaner og vilde opleve...

Berlin mangler et godt Tivoli. Luna-park henstår som spøgelsesby og i løbet kommer omrejsende tivolier forbi. I kanten af Berlin – vest for Spandau i landsbyen Elstal er der nu et lille tivoli: Karls Erlebnis-Dorf Elstal.

Børne tips
Holocaust og civilsamfundets reaktionHolocaust og civilsamfundets reaktion

Anmeldelse. Man kunne ønsket at det ikke var sket. At nogen havde grebet ind og sagt stop. Men det skete. Under 2. verdenskrig blev jøderne og andre uønskede myrdet i millionvis. Slæbt, tæsket og banket ud af deres boliger og forretninger, kørt på kreaturvogne direkte i gasovne. Hvad tænkte deres  [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund

IHeart Berlin

I Heart Berlin

 • A Guide to Berlin’s Best Picnic Spots

  iHeartBerlin.de Jul 19, 2018 | 02:22 am

  Thankful for the fact that this year’s summer filter seems to be slightly more lasting and graces the Hauptstadt with more gorgeous rays of sunshine than unexpected raindrops, we’re bringing you the ultimate guide to Berlin’s best picknick locations! Grab some snacks and a blanket and get out there! Whether with the squad or solo, […]

  Read more...
 • A Portrait Series Capturing the Unique Personalities of Berliners

  iHeartBerlin.de Jul 18, 2018 | 01:26 am

  photos: Marga van den Meydenberg Dutch photographer Marga van den Meydenberg has a mission: to photograph as many unique Berlin personalities as possible in her popup photo studio in Berlin. In her own words “every human being is unique and therefore a piece of art.” And this is totally true, you can see that each Berliner has added […]

  Read more...
 • The Viktoriapark Waterfall Overflowing with Naked Bodies

  iHeartBerlin.de Jul 16, 2018 | 18:07 pm

  photos: Abdulsalam Ajaj Victoria Park is one of my favorites places in Berlin. Being able to have that beautiful green spot around the corner in a huge city like this is a true luxury. Especially because of the stunning view of the waterfall and the streets you can enjoy when you get to the top. […]

  Read more...