Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Weekendtur med gutterne

Berlin er til for at gi den gas med gutterne. Det er god mad, store øl og en på opleveren. Skal du afsted med veninderne? Så er skal du hen i venindeweekendturguiden i stedet.

farverigweekend


Fredag


16:00
Det er weekend og vi ankommer til Berlin. Smid tasken på værelset og kom ud i byen. Tjek ind og tjek ud i en fart.

16:15
Bestil vores første øl. Er det køligt i vejret, så gå på en traditionel ølstue. Det kunne være en af de 650 siddepladser hos Lowenbrau Berlin bag Gendarmenmarkt. Skinner solen og er det svedende varmt skal du naturligvis sidde udendørs i en Biergarten. Det kunne være i Monbijou park bag ved museumsøen.

19:00
Det er ikke forsent at få noget at spise. Gå på Zum Letzten instanz, Waisenstrasse 14-16, 030/2425528. Du har naturligvis ringet og bestilt plads i god tid. Det er lange borde, hyggelig stemning og du kan lige så godt bestille dig et fad med lever eller en knusprig schweinshaxe. Portionerne er større end noget din bedstemor kunne drømme om.

22:00
Nu er det på tide at komme ud i byen. Sæt kursen mod Hackescher Markt og gå en tur på King Kong Klub i Brunnenstraße 173, Kaffee Burger i Torstraße 60 (Hvor Vladamir Kaminer nogen gange slår sine folder med Russendisko) eller Weekend på Alexanderplatz 5

I finder nok hjem.

Lørdag


Berlin skal naturligvis opleves. Snup en hurtig morgenmad og et par kodymagnyler og gnid dine øjne. Der er ikke tid til klynk. I dag skal vi og ud og se på lidt fedt elektronik, der kan blinke. Og så står dagen ellers på nazi og stasi.

Start dagen på Alexanderplatz. Her finder du elektronik varehusene SATURN og MEDIAMARKT i ALEXA. Det fedeste isenkram. Du kan naturligvis shoppe lidt tøj - men så må du igen over i venindeweekendturguiden.

Nazisterne er der heldigvis ikke mange spor tilbage af. Men der står stadig et par flakfort, som man med kyndig vejledning kan blive vist rundt i. Det foregår med Berlin Unterwelten, som du kan finde på  http://www.berliner-unterwelten.de . Siden er på dansk, så sørg for at du ved, hvor og hvornår du skal møde op.

Lidt sen frokost. Currywurst og øl. Det behøver ikke at tage lang tid. Du skal nå at have noget ud af dit besøg i Berlin.

STASI var det hemmelige DDR politi. Turen går nu ud til Hohenschönhausen, hvor du kan besøge STATSI fængslet. En rundvisning her af en af tidligere fanger er en af de stærkeste berliner oplevelser overhovedet.

Sukkerniveauet er garanteret i bund. Så hva med at bruge lidt tid hos Anna Blume i Prenzlauer Berg med masser af kage og trænger du mere er der Werkstatt der Süsse ikke langt derfra. Derfra går vejen direkte om i Prater Garten, som er en byens store øl steder. Snup evt. en currywurst hos Konopkes under Schönhauser Alle Station inden,  men slut dagen så af med en stor øl under træerne.

20:00 er det aften og på Restaurant Gugelhof, hvor Bill Clinton også har været, står de klar med aftensmaden. Enjoy. Et alternativ i den anden ende af byen er restaurant Austria, hvor wienersnitzlen er større end din tallerken.

23:00 Bliv hængende i kvarteret og gå til cowboy fest i Bassy club, Schönhauser Allee 176a eller hæng ud på DDR vis i Klub der Republik, Pappelallee 81. Du bestemmer selv, hvor du vil puttes. Kan du holde uendeligt, så tag en taxi til Oranienstrasse i Kreuzberg.

Søndag


Børste tænder. Kodymagnyl. 1 liter vand. Børste tænder. Luk pigerne ud. Ryd op. Cola. Start dagen med en döner og pomfritter. Stå op.

I dag er en stille dag. Gå en tur gennem en park og få lidt frisk luft. Hæng lidt på et museum: Tekniske museum, Gemälde museum eller brug hele formiddagen på en ordentlig brunch. Fx på Cafe Brachvogelstrasse.

Er I kørt i bil til Berlin, så lad tilbage turen gå forbi lufthavnen i Gatow. Masser af fly og raketter. Godt at lade op på før turen går hjem igen. Skal du først hjem senere på dagen, så følg listen over relevante biergarten.

Kom godt hjem.

Husk

 • Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
 • Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
 • Kodymagnyler
 • Tandbørste 

 

 

 

 

En ide til rejsen?

Annonce

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Geoiden - Den tunge kartoffel i Potsdam

I Potsdam ligger den tyske geoforskningsenhed Helmholtz-Zentrum også kaldet Deutsches GeoForschungsZentrum GFZ. Her opmåler man og studerer jordens overflade via satelitter. Her er de kommet frem til at jorden hverken er flad eller rund: Den er kartoffelformet.

Potsdam Guide - besøg kongerne og kejsernes by
På tomlen til Berlin

Tommel-guide. Til Berlin på tommelfingeren?! Er du vild mand? Er du hippie? Nasser? træt af livet? berøvet alle din penge? Ingen af delene. At rejse på "tommelfingeren" er næsten gået af mode. Men det er en fremragende rejseform for dig, der gerne vil møde mennesker, som du ellers aldrig kommer i næ [ ... ]

Transport til og rundt i Berlin
Vand, saft og andre drikke uden alkohol

Der behøver ikke at være alkohol i drikkevarer. Går man rundt i Berlin får man det indtryk at tyskerne egentlig kun drikker øl. For hvordan kan der være plads til mere vædske efter 1 liter øl? Men berlinerne drikker også andet. Man kan, siges det, more sig uden alkohol.

Spiseguiden
Wolfgang Büscher: Berlin Moskva, en rejse til fods...

Anmeldelse. Journalisten Wolfgang Büscher trak en dag i 00érne vandrestøvlerne på, pakkede sine nelliker, og gik af støvede landeveje den lange vej fra Berlin til Moskva. I sporene af både Napoleon og Hitler. Det tog ham tre måneder at gå turen med en lille rygsæk og en håndfuld kort.

Guidebøger
Aftensmad i Kreuzberg

Kreuzberg har masser af gode steder, hvor køkkender fra hele verden mødes. En tur ned af Oranienstrasse fra Oranienplatz ned mod Kottbusser Tor giver duften af mad fra alle verdenshjørner. Kottbusser Tor for tyrkisk fastfood – pizza, kebab, pølser. Døgnet rundt ligger her en tyk em af grillbar. Paul-Lincke U [ ... ]

Spiseguiden
Aftensmad i Spandau

Er du kommet ud Berlins vestligste kant i Spandau behøver du ikke gå sulten derfra. Vi har fundet et par gode muligheder. Den helt gamle del af Spandau er hedder Kolk.

Spiseguiden
Martha Hall Kelly: Blomstrende syrener

Anmeldelse. Amerikaneren Martha Hall Kelly har skrevet den dokumentariske fiktions roman ”Blomstrende Syrener”, som har kvinde KZ-lejren Ravensbrück som omdrejningspunkt. Bogen handler om de polske fanger, som blev udsat for medicinske forsøg. De, der overlevede, haltede og blev kendt som ”kaninerne” – navn [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og noveller

IHeart Berlin

I Heart Berlin

 • Stop Selling Our City!

  iHeartBerlin.de Nov 15, 2018 | 17:18 pm

  The recent sale of dozens of iconic buildings inhabiting thousands of people along Berlin’s grand boulevard Karl-Marx-Allee by a private real estate company is symbolizing the sinister developments in the city’s housing market. But is it all just sell, sell, sell, cringe and carry on, or who has the final say here? 700 apartments in […]

  Read more...
 • The Essential Berlin Rock Playlist

  iHeartBerlin.de Nov 14, 2018 | 22:27 pm

  photo: Luuk Wouters I’ve said it before and I’ll say it again – as much as I appreciate Berlin’s party culture, I find it a shame that while sex and drugs seem to be all the rage, the rock’n’roll part is usually replaced with techno. It just doesn’t seem right when you consider the tremendous […]

  Read more...
 • The Unadorned Realness of Berlin

  iHeartBerlin.de Nov 13, 2018 | 20:56 pm

  As born and raised Neuköllner the 26-years-old photographer Hanko Ye really knows how to capture the unadorned and raw side of life in Berlin. Any kind of daily urban situation could represent a source of inspiration. He shoots photos of the streets, U-Bahn stations or green spaces. Private or public, intimate or social, forbidden or […]

  Read more...