Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Weekendtur med gutterne

Berlin er til for at gi den gas med gutterne. Det er god mad, store øl og en på opleveren. Skal du afsted med veninderne? Så er skal du hen i venindeweekendturguiden i stedet.

farverigweekend


Fredag


16:00
Det er weekend og vi ankommer til Berlin. Smid tasken på værelset og kom ud i byen. Tjek ind og tjek ud i en fart.

16:15
Bestil vores første øl. Er det køligt i vejret, så gå på en traditionel ølstue. Det kunne være en af de 650 siddepladser hos Lowenbrau Berlin bag Gendarmenmarkt. Skinner solen og er det svedende varmt skal du naturligvis sidde udendørs i en Biergarten. Det kunne være i Monbijou park bag ved museumsøen.

19:00
Det er ikke forsent at få noget at spise. Gå på Zum Letzten instanz, Waisenstrasse 14-16, 030/2425528. Du har naturligvis ringet og bestilt plads i god tid. Det er lange borde, hyggelig stemning og du kan lige så godt bestille dig et fad med lever eller en knusprig schweinshaxe. Portionerne er større end noget din bedstemor kunne drømme om.

22:00
Nu er det på tide at komme ud i byen. Sæt kursen mod Hackescher Markt og gå en tur på King Kong Klub i Brunnenstraße 173, Kaffee Burger i Torstraße 60 (Hvor Vladamir Kaminer nogen gange slår sine folder med Russendisko) eller Weekend på Alexanderplatz 5

I finder nok hjem.

Lørdag


Berlin skal naturligvis opleves. Snup en hurtig morgenmad og et par kodymagnyler og gnid dine øjne. Der er ikke tid til klynk. I dag skal vi og ud og se på lidt fedt elektronik, der kan blinke. Og så står dagen ellers på nazi og stasi.

Start dagen på Alexanderplatz. Her finder du elektronik varehusene SATURN og MEDIAMARKT i ALEXA. Det fedeste isenkram. Du kan naturligvis shoppe lidt tøj - men så må du igen over i venindeweekendturguiden.

Nazisterne er der heldigvis ikke mange spor tilbage af. Men der står stadig et par flakfort, som man med kyndig vejledning kan blive vist rundt i. Det foregår med Berlin Unterwelten, som du kan finde på  http://www.berliner-unterwelten.de . Siden er på dansk, så sørg for at du ved, hvor og hvornår du skal møde op.

Lidt sen frokost. Currywurst og øl. Det behøver ikke at tage lang tid. Du skal nå at have noget ud af dit besøg i Berlin.

STASI var det hemmelige DDR politi. Turen går nu ud til Hohenschönhausen, hvor du kan besøge STATSI fængslet. En rundvisning her af en af tidligere fanger er en af de stærkeste berliner oplevelser overhovedet.

Sukkerniveauet er garanteret i bund. Så hva med at bruge lidt tid hos Anna Blume i Prenzlauer Berg med masser af kage og trænger du mere er der Werkstatt der Süsse ikke langt derfra. Derfra går vejen direkte om i Prater Garten, som er en byens store øl steder. Snup evt. en currywurst hos Konopkes under Schönhauser Alle Station inden,  men slut dagen så af med en stor øl under træerne.

20:00 er det aften og på Restaurant Gugelhof, hvor Bill Clinton også har været, står de klar med aftensmaden. Enjoy. Et alternativ i den anden ende af byen er restaurant Austria, hvor wienersnitzlen er større end din tallerken.

23:00 Bliv hængende i kvarteret og gå til cowboy fest i Bassy club, Schönhauser Allee 176a eller hæng ud på DDR vis i Klub der Republik, Pappelallee 81. Du bestemmer selv, hvor du vil puttes. Kan du holde uendeligt, så tag en taxi til Oranienstrasse i Kreuzberg.

Søndag


Børste tænder. Kodymagnyl. 1 liter vand. Børste tænder. Luk pigerne ud. Ryd op. Cola. Start dagen med en döner og pomfritter. Stå op.

I dag er en stille dag. Gå en tur gennem en park og få lidt frisk luft. Hæng lidt på et museum: Tekniske museum, Gemälde museum eller brug hele formiddagen på en ordentlig brunch. Fx på Cafe Brachvogelstrasse.

Er I kørt i bil til Berlin, så lad tilbage turen gå forbi lufthavnen i Gatow. Masser af fly og raketter. Godt at lade op på før turen går hjem igen. Skal du først hjem senere på dagen, så følg listen over relevante biergarten.

Kom godt hjem.

Husk

 • Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
 • Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
 • Kodymagnyler
 • Tandbørste 

 

 

 

 

En ide til rejsen?

Annonce

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Polen i Berlin

Polen er næsten Berlins nabo og i Berlin bor der registreret 100.000 polakker. Næst efter tyrkerne er polakker den største immigrantgruppe i Berlin. Uofficielt er der måske op til 200.000 polakker i Berlin. Mange har giftet sig over grænserne og selv Angela Merkel har polske rødder. Hendes morfar hed Kazmi [ ... ]

Multikulti - folk fra andre lande i Berlin
Historiske rejser - hvorfor ikke få en rejseleder ...

Historiske rejser er et passioneret dansk rejseselskab, der arrangerer skræddersyede historisk-kulturelle rejser til blandt andet Berlin. Du kommer i engagerede og kyndige hænder med rejseleder, historiker og højskolelærer Anders Bager Eriksen, som har skrevet mere end 450 historiske artikler og er lige så berlinn&osl [ ... ]

Guidede ture
Philip Kerr: Hinsides Tavsheden

Anmeldelse. Så er Bernie Gunther på banen igen med hele sit Berlin Noir univers. Det er nu blevet 1956 og Bernie Gunther arbejder under falsk navn på Grand-Hôtel du Cap-Ferrat ved den franske rivera. Det er ikke let at holde sig skjult og mod sin vilje bliver Bernie Gunther blandet ind i afpressingsaffærer, som involve [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og noveller
Stralsund og Rügen - der næsten blev dansk

Stralsund. Den idylliske hansestad Stralsund er fredet i verdensklasse af UNESCO. Stralsund har spillet en rolle i Danmarkshistorien, da Valdemar Atterdag blev besejret her og måtte indgå "Stralsundfreden" i 1370 - og igen i 1429 gik det galt. Men tag nu fredeligt til Stralsund og nyd byen og øen Rügen i dag. Der er så [ ... ]

Guide til byer rundt om Berlin
Ian Kershaw: Slutspil - Hitler-Tysklands destruktionIan Kershaw: Slutspil - Hitler-Tysklands destrukti...

Ian Kershaw Slutspil Anmeldelse. Historikeren Ian Kershaw har sat sig for at undersøge, hvad der fik tyskerne til at følge Hitler til sidste mand. Alt var i ruiner. Overmagten var tydelig. Og alligevel blev der kæmpet og myrdet og henrettet mens den tyske verden sank i grus. Der blev kæmpet mand til mand helt ind i f&osla [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
Regitze Christensen: På studieophold i Berlin

Interview. Mange studerende hiver et halvt år af studietiden i Danmark og læser i udlandet. Der er muligheder over hele verden, og også i Berlin. Regitze Christensen og hendes veninde Leah brugte et halvt år i Berlin på at læse og studere - og på at være berlinere for en stund.

Danskere i Berlin - hvad tænker de på?
Egevang & Kornmaaler: 90files - familieguide til BerlinEgevang & Kornmaaler: 90files - familieguide til B...

Anmeldelse. Jacob Egevang og Michael Kornmaaler har begået en solid guide til Berlin, som de kalder 90files. De 90files dækker over 90 familieoplevelser i Berlin. De to har ligesom Berlin-guide suset rundet i Berlin de sidste 5 år. De har prøvet det hele. De er værd at lytte til. Bogen 90files findes kun elektronisk, [ ... ]

Guidebøger

IHeart Berlin

I Heart Berlin

 • Here’s What You Can Do To Fight Against Racism

  iHeartBerlin.de Sep 20, 2018 | 23:34 pm

  Political activism made easy: Sassy YouTuber and witty digital activist Tarik Tesfu picks five social projects against racism and xenophobia that need your financial support right now. Tarik has been bopping around the web since 2015. As a self-proclaimed “gender-messiah” and “do-gooder” the young Berliner vlogs about gender equality, LGBTQI*rights and racism in Germany in […]

  Read more...
 • Get to Know Berlin’s Best Wine Bars at the Day of the Open Wine

  iHeartBerlin.de Sep 19, 2018 | 01:04 am

  photo: Deutsches Weininstitut – Sponsored Berlin has the fantastic reputation of a multicultural melting pot that is brimming with plentiful international influences in every area of life, from arts and culture to food and drinks. And while we remain grateful to live in a place where authentic alcoholic beverages from all corners of the world are readily […]

  Read more...
 • Night Out – A New Berlin Nightlife Movie

  iHeartBerlin.de Sep 17, 2018 | 22:33 pm

  Berlin’s infamous nightlife never ceases to inspire filmmakers from all over the world it seems. After big hits such as Berlin Calling, Victoria, and B-Movie now comes a new attempt to capture the one thing that seems to be the city’s main trademark. With Night Out, Greek director and screenwriter Stratos Tzitzis is – more than […]

  Read more...