Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Weekendtur med gutterne

Berlin er til for at gi den gas med gutterne. Det er god mad, store øl og en på opleveren. Skal du afsted med veninderne? Så er skal du hen i venindeweekendturguiden i stedet.

farverigweekend


Fredag


16:00
Det er weekend og vi ankommer til Berlin. Smid tasken på værelset og kom ud i byen. Tjek ind og tjek ud i en fart.

16:15
Bestil vores første øl. Er det køligt i vejret, så gå på en traditionel ølstue. Det kunne være en af de 650 siddepladser hos Lowenbrau Berlin bag Gendarmenmarkt. Skinner solen og er det svedende varmt skal du naturligvis sidde udendørs i en Biergarten. Det kunne være i Monbijou park bag ved museumsøen.

19:00
Det er ikke forsent at få noget at spise. Gå på Zum Letzten instanz, Waisenstrasse 14-16, 030/2425528. Du har naturligvis ringet og bestilt plads i god tid. Det er lange borde, hyggelig stemning og du kan lige så godt bestille dig et fad med lever eller en knusprig schweinshaxe. Portionerne er større end noget din bedstemor kunne drømme om.

22:00
Nu er det på tide at komme ud i byen. Sæt kursen mod Hackescher Markt og gå en tur på King Kong Klub i Brunnenstraße 173, Kaffee Burger i Torstraße 60 (Hvor Vladamir Kaminer nogen gange slår sine folder med Russendisko) eller Weekend på Alexanderplatz 5

I finder nok hjem.

Lørdag


Berlin skal naturligvis opleves. Snup en hurtig morgenmad og et par kodymagnyler og gnid dine øjne. Der er ikke tid til klynk. I dag skal vi og ud og se på lidt fedt elektronik, der kan blinke. Og så står dagen ellers på nazi og stasi.

Start dagen på Alexanderplatz. Her finder du elektronik varehusene SATURN og MEDIAMARKT i ALEXA. Det fedeste isenkram. Du kan naturligvis shoppe lidt tøj - men så må du igen over i venindeweekendturguiden.

Nazisterne er der heldigvis ikke mange spor tilbage af. Men der står stadig et par flakfort, som man med kyndig vejledning kan blive vist rundt i. Det foregår med Berlin Unterwelten, som du kan finde på  http://www.berliner-unterwelten.de . Siden er på dansk, så sørg for at du ved, hvor og hvornår du skal møde op.

Lidt sen frokost. Currywurst og øl. Det behøver ikke at tage lang tid. Du skal nå at have noget ud af dit besøg i Berlin.

STASI var det hemmelige DDR politi. Turen går nu ud til Hohenschönhausen, hvor du kan besøge STATSI fængslet. En rundvisning her af en af tidligere fanger er en af de stærkeste berliner oplevelser overhovedet.

Sukkerniveauet er garanteret i bund. Så hva med at bruge lidt tid hos Anna Blume i Prenzlauer Berg med masser af kage og trænger du mere er der Werkstatt der Süsse ikke langt derfra. Derfra går vejen direkte om i Prater Garten, som er en byens store øl steder. Snup evt. en currywurst hos Konopkes under Schönhauser Alle Station inden,  men slut dagen så af med en stor øl under træerne.

20:00 er det aften og på Restaurant Gugelhof, hvor Bill Clinton også har været, står de klar med aftensmaden. Enjoy. Et alternativ i den anden ende af byen er restaurant Austria, hvor wienersnitzlen er større end din tallerken.

23:00 Bliv hængende i kvarteret og gå til cowboy fest i Bassy club, Schönhauser Allee 176a eller hæng ud på DDR vis i Klub der Republik, Pappelallee 81. Du bestemmer selv, hvor du vil puttes. Kan du holde uendeligt, så tag en taxi til Oranienstrasse i Kreuzberg.

Søndag


Børste tænder. Kodymagnyl. 1 liter vand. Børste tænder. Luk pigerne ud. Ryd op. Cola. Start dagen med en döner og pomfritter. Stå op.

I dag er en stille dag. Gå en tur gennem en park og få lidt frisk luft. Hæng lidt på et museum: Tekniske museum, Gemälde museum eller brug hele formiddagen på en ordentlig brunch. Fx på Cafe Brachvogelstrasse.

Er I kørt i bil til Berlin, så lad tilbage turen gå forbi lufthavnen i Gatow. Masser af fly og raketter. Godt at lade op på før turen går hjem igen. Skal du først hjem senere på dagen, så følg listen over relevante biergarten.

Kom godt hjem.

Husk

 • Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
 • Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
 • Kodymagnyler
 • Tandbørste 

 

 

 

 

En ide til rejsen?

Annonce

 

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Daniel Kehlmann: Tyll

Anmeldelse. Den tyske forfatter Daniel Kehlmann har skrevet en historisk roman om narren Tyll Ulenspiegel, som rejser rundt midt i den store krig i Tyskland: Trediveårskrigen 1618-1648. Næst efter 2. verdenskrig og nazismen finder de fleste tyskere, at Trediveårskrigen er den værste katastrofe, der nogensinde er overgå [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og noveller
Beton mod bomber - om bunkerne i Berlin

Berlin er fyldt med bunkere. Der er bunkere fra 2. verdenskrig og fra den kolde krig. Det er ikke alle, der er til at finde. Nogle er gravet ned. Hitlers er sprunget i luften. Berliner-Unterwelten viser rundt i andre. Men langt fra alle. Nogle bliver brugt til museer. Her er en lille oversigt, som bliver udbygget efterhånden. Listen nedenfor  [ ... ]

Temaguider - røde tråde gennem byen
Berlin Brandenburg Lufthavn – Historien om Berlins...

Berlins nuværende lufthavne Tegel (14 millioner passagerer i 2014) og Schönefeld (6 millioner) kan slet ikke følge med mængden af turister, der hvert år rejser til Berlin. Oprindeligt skulle lufthavnen med IATA-koden BER, der bygges som en stor udvidelse af Schönefeld-lufthavnen, have åbnet i 2010. Men gang  [ ... ]

Transport til og rundt i Berlin
Club-Mate – moderigtig koffeinskud i Berlin

Mate er en koffeinrig, te-lignende drik, som stammer fra Latinamerika. Den er populær i Argentina, Urugay, Paraguay – men er også til at få i Berlin. Fast inventar i din Späti faktisk. Hvis du ikke har en "späti", så er det bare slang for den lokale kiosk, der har åbent til sent. I sydamerika serveres&n [ ... ]

Spiseguiden
Jan Guillou: Dem der dræber drømme sover aldrig

Anmeldelse. Det tyvende århundrede definerer stadigvæk hvem vi er, hvad vi gør og hvad vi tænker. Derfor er det værd at beskæftige sig med det gamle århundrede endnu. Den svenske forfatter Jan Guillou skriver som en rasende på sin romanserie om århundrede. Et tommetykt værk for hvert ti-& [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og noveller
Få antik kunst med hjem til stuen

Berlin flyder over af klassiske skulpturer og på Gipsformerei kan du købe dig en gipsafstøbning med hjem. Drømmen om at have din egen statue af Michelangelo eller Auguste Rodin er ikke helt håbløs.

So f.....g specialbutik
1806: Charles Meynier: Napoleons indtog i Berlin1806: Charles Meynier: Napoleons indtog i Berlin

Charles Meynier (1763-1832) har malet Kejser Napolen, som ridder ind i Berlin ad hoveddøren, Brandenburger Tor, i 1806 omkring kl. 15:00 på en solrig efterårsdag. Billedet er malet i 1809/10 på opdrag af Napoleon.

Billeder fra Berlin

IHeart Berlin

I Heart Berlin

 • O.A.K. – A Café to Fall in Love with in Neukölln

  iHeartBerlin.de Jan 15, 2019 | 00:21 am

  photo: Martina Trovato With all the cool and cozy cafes in Neukölln, O.A.K. definitely stands out as one of the most delightful. It’s not only the ideal place to sip a cup of a well-brewed Italian cappuccino while chatting with your friends, but also a nice spot to get some work done on your laptop […]

  Read more...
 • iHeartBerlin & Staatsoper Berlin Present a Cocktail & Movie Night with Solaris

  iHeartBerlin.de Jan 14, 2019 | 03:42 am

  »Man has gone out to explore other worlds and other civilizations without having explored his own labyrinth of dark passages and secret chambers, and without finding what lies behind doorways that he himself has sealed.« ― Stanisław Lem, Solaris For many years now Berlin has opened new doors and possibilities to us as a magazine. Some […]

  Read more...
 • Go Ice Skating at Berghain this Winter

  iHeartBerlin.de Jan 11, 2019 | 16:21 pm

  The festival of experimental electronic music CTM 2019 (Club Transmediale) is bringing two unlikely mediums together that are both very popular during winter time: Berghain and ice skating! What?! Yesss, you heard correctly! CTM is announcing „Eishalle“, an installation that will feature an ice skating rink inside the impressively huge Halle am Berghain. Starting on […]

  Read more...