Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Weekendtur med veninderne

Berlin er perfekt til en weekendtur, der byder på traveture, historie, arkitektur, kultur, kunst, shopping, god mad og en tur i byen for fuld musik. Det er der ikke megen hverdag over. Og prisen - den er til at bære selv om du ikke er finansfyrste. Måske også for faldne finansfyrster? Bliv inspireret af vores program:

Berlin 188
Foto: Berlin 188. Foto af Klara Kristina

Fredag

Kl. ca. 16:00
Vi ankommer til Berlin. Lidt friskt under armene og så ud i byen.

Kl. 17:00
Indtagelse af den første weissbier. Så er man landet godt.

Kl. 18:00
Gå-tur i kvarteret - hvor du bor og spis aftensmad på en af de lokale restauranter. Hvorhen? Husk et print af guiden til aftensmad.

Kl. 21:00
Berlinerne er på vej i byen - nu er det tid til en bytur. Hvorhen? Tjek guiden til det hotte nattesteder.

KL. ?
Fredags-trætte vælter vi om i vores seng

Lørdag

Kl. ?
Det er i dag Berlin for alvor skal opleves. Så kl? skal nok ikke være for sent. Morgenmad med varme brötchen fra bageren på hjørnet. Der er bagere allevegne i Berlin.

På med trave-skoene og vi tager hele turen ned af Friedrichstrasse - med forskellige stop undervejs. Friedrichstrasse er en gade, som bringer os fra det lidt tarvelige Berlin til den mest mondæne del af byen.

Første stop er ved Checkpoint Charlie, som er den mest berømte grænseovergang mellem det tidligere Vest- og Øst-Berlin.

Andet stop er Potsdamer Platz, der med små skyskrapere, Tiergarten rundt om hjørnet, en em af filmfolk, donuts og businessmen. giver en duft af New York. Men kun en duft - for dette er Berlin og her kan New York slet ikke være med.

Potzdamerplatz

Foto: Potsdamer Platz - New York i Berlin. Foto: Wolfgang Staudt

Tredje stop er mindesmærket Denkmal für die ermordeten Juden Europas (Holocaust-Mahnmal), som vi holder meget af, trods den forfærdelige historie, som ligger til grund for stedet. Høje klodser af mørkegrå cement rejser sig i en labyrint som man kan fare vild i. Under jorden ligger et fint lille museum. Museet fortæller om de skæbner og familier, der blev ofre for nazisternes udryddelser. Det er gratis.

Fjerde stop er Brandenburger Tor, som er den eneste byport, der er tilbage i Berlin. Det er centrum af Berlin - og herfra udgår den store alle Unter den Linden.

Med Brandenburger Tor og Pariser Platz i ryggen skal du ned ad Unter den Linden. På begge sider er der store bygninger: Hoteller, ambassader, to operaer, Humboldt Universitetet mv. Skal der shoppes dyrt - så måske en detour til lafayette gallerierne på Friedrichstrasse, når du krydser den igen.

Måske kommer vi her også forbi et af byens mange markeder, med brugskunst og sjove produktioner af billeder og kunst. Vil du på marked så se markedsguiden.

Tilbage på Unter den Linden når vi Museums Insel, som er en ø med fem museer. Kræfter til et museum?

Husk at dumpe ind på et kaffe - kage sted under vejs. Der er masser af dem rundt omkring.

Her kan vi vælge den kulturelle vej eller en shoppevej - hvor meget tøser er vi?

gå kulturvejen
Nu er vi ved Berliner Dom og den tidligere regeringsbygning fra DDR tiden, som har været under nedrivning siden murens fald. Nedrivningen er besværet af tonsvis af asbest, og at vandstanden i floden, hvor den ligger, ændrer sig for hvert kilo man fjerner, hvilket betyder, at der må kompenseres for samme kilo på anden vis.

Herfra når vi den berømte Karl Marx skulptur og står nu overfor TV-tårnet og Alexander Platz i det tidligere Øst-Berlin.

eller Shoppevejen
Vi drejer op i Spandauer Vorstadt mellem Torstraße, Karl-Liebknecht-Straße, Stadtbahn, Spree og Friedrichstraße. Her er det smart, hipt, alternativt, billigt og dyrt.

Er der brug for et hvil nu? - så tag en taxi hjem. I det centrale Berlin koster det typisk 7-9 euro.  Hvil ud, lad op, tag et bad. Skal der hviles rigtig meget, så er det nu, der er wellness. Slap af og så afsted til byens hotspots.

Byen vrimler med tilbud om Jazzklubber og ... Vælg dit kvarter, din mad og din bar.

Godnat – vi er trætte

Snup en pølse på Alexanderplatz på vej hjem

Foto: Pølsemanden på Alexanderplatz. Foto af Solar Ikon

Søndag

Kl. ?
Har du bestilt tid til morgenbuffeten på taget af reichstag eller i TV-tårnet. Det er altså brunch med stil og koster 15 - 25 euro pr. person.

Storbyslap og lidt hangover? - så dask på et af de mange søndags-loppemarkeder i Berlin, som byder på alt fra junk til kunst.

Snup en god frokost

Har du tid og energi før flyveren er byens kunstmuseer måske et godt sted at brænde ud før en sidste taxi til lufthavnen eller banegården.

Kom godt hjem

Husk
Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
Vil I se teater, ballet eller opera - så bestil i god tid.

 En ide til rejsen?

Annonce

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Sissel-Jo Gazan: Blækhat

Anmeldelse. Graffiti eller gadekunst. Socialister eller Hitler. Kærlighed og kildevand. Sissel-Jo Gazan har skrevet romanen ”Blækhat” om Rosa, som vokser om i Århus i 1980’erne. ”Blækhat” handler om familiehemmeligheder, om venskab og kærlighed, som sættes på prøve af id [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og noveller
Top ti til ferien i Tyskland - klar til roadtrip

Tyskland har fantastisk meget at byde på. Mange danskere drøner igennem på Autobahn til ferien ved Middelhavet, eller flyver over Tyskland. Middelhavet er også et godt sted. Men er du til en lidt alternativ ferie, så er Tyskland super velegnet til en road-trip ferie: God mad, godt vejr, historie og kultur og gode vine [ ... ]

Guide til byer rundt om Berlin
Eberswalde, Finow og den dybe skov

Byerne Eberswalde og Finow ligger nordøst for Berlin. Der er store skove omkring, herunder naturreservatet Schorfheide-Chorin. Slå et smut forbi, når du er på de kanter. Der er guldskatte, kæmpeur og spritzkuchen at finde. Og naturligvis masser af skov at gå tur i.

Guide til byer rundt om Berlin
Markthalle IX - streetfood og gourmet

Markthalle IX er en af Berlins gamle markedshaller. Markedshallerne bliver genopdaget i disse år, for det er en fremragende måde at have indendørs markeder på. Markthalle  IX i Eisenbahnstrasse fører i feltet med mad events som "Wurst und durst" - alt om øl og pølser.

So f.....g specialbutik
Gedenkstätte Köpenicker Blutwoche

I 1933 gik SA amok på politiske modstandere i Berlin. De politiske modstandere blev torteret og slået ihjel. SA – nazisternes Stormtropper – var ansvarlig for sikkerheden ved nazisternes politiske møder, men SA gik ikke afvejen for slagsmål i gaderne. Fra januar 1933 blev SA en politi-enhed, som kunne arrestere  [ ... ]

Det tredje rige
Bernau bei Berlin

Bernau bei Berlin er en lille by på kanten til Berlin mod nordøst. Her har boet mennesker i næsten 9.000 år og som ægte tysk by er den grundlagt på øl. Panke åleverer vandet og markgreven Albert den 1. af Brandenburg (Albrecht der Bär) blev ifølge myten så begejstret for øll [ ... ]

Guide til byer rundt om Berlin
Michael H. Clemmesen: Den lange vej mod 9. april

Anmeldelse. Det tyske angreb på Danmark den 9. april 1940 var en sur overraskelse for danskerne. Eller måske ikke stor en overraskelse endda. Dansk udenrigspolitik havde indregnet muligheden derfor. Den pensionerede brigadegeneral, Michael H. Clemmensen, har sat sig grundigt ind i historien og i 2 stærke bind ruller han forhistori [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund

IHeart Berlin

I Heart Berlin

 • Stop Selling Our City!

  iHeartBerlin.de Nov 15, 2018 | 17:18 pm

  The recent sale of dozens of iconic buildings inhabiting thousands of people along Berlin’s grand boulevard Karl-Marx-Allee by a private real estate company is symbolizing the sinister developments in the city’s housing market. But is it all just sell, sell, sell, cringe and carry on, or who has the final say here? 700 apartments in […]

  Read more...
 • The Essential Berlin Rock Playlist

  iHeartBerlin.de Nov 14, 2018 | 22:27 pm

  photo: Luuk Wouters I’ve said it before and I’ll say it again – as much as I appreciate Berlin’s party culture, I find it a shame that while sex and drugs seem to be all the rage, the rock’n’roll part is usually replaced with techno. It just doesn’t seem right when you consider the tremendous […]

  Read more...
 • The Unadorned Realness of Berlin

  iHeartBerlin.de Nov 13, 2018 | 20:56 pm

  As born and raised Neuköllner the 26-years-old photographer Hanko Ye really knows how to capture the unadorned and raw side of life in Berlin. Any kind of daily urban situation could represent a source of inspiration. He shoots photos of the streets, U-Bahn stations or green spaces. Private or public, intimate or social, forbidden or […]

  Read more...