Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Weekendtur med veninderne

Berlin er perfekt til en weekendtur, der byder på traveture, historie, arkitektur, kultur, kunst, shopping, god mad og en tur i byen for fuld musik. Det er der ikke megen hverdag over. Og prisen - den er til at bære selv om du ikke er finansfyrste. Måske også for faldne finansfyrster? Bliv inspireret af vores program:

Berlin 188
Foto: Berlin 188. Foto af Klara Kristina

Fredag

Kl. ca. 16:00
Vi ankommer til Berlin. Lidt friskt under armene og så ud i byen.

Kl. 17:00
Indtagelse af den første weissbier. Så er man landet godt.

Kl. 18:00
Gå-tur i kvarteret - hvor du bor og spis aftensmad på en af de lokale restauranter. Hvorhen? Husk et print af guiden til aftensmad.

Kl. 21:00
Berlinerne er på vej i byen - nu er det tid til en bytur. Hvorhen? Tjek guiden til det hotte nattesteder.

KL. ?
Fredags-trætte vælter vi om i vores seng

Lørdag

Kl. ?
Det er i dag Berlin for alvor skal opleves. Så kl? skal nok ikke være for sent. Morgenmad med varme brötchen fra bageren på hjørnet. Der er bagere allevegne i Berlin.

På med trave-skoene og vi tager hele turen ned af Friedrichstrasse - med forskellige stop undervejs. Friedrichstrasse er en gade, som bringer os fra det lidt tarvelige Berlin til den mest mondæne del af byen.

Første stop er ved Checkpoint Charlie, som er den mest berømte grænseovergang mellem det tidligere Vest- og Øst-Berlin.

Andet stop er Potsdamer Platz, der med små skyskrapere, Tiergarten rundt om hjørnet, en em af filmfolk, donuts og businessmen. giver en duft af New York. Men kun en duft - for dette er Berlin og her kan New York slet ikke være med.

Potzdamerplatz

Foto: Potsdamer Platz - New York i Berlin. Foto: Wolfgang Staudt

Tredje stop er mindesmærket Denkmal für die ermordeten Juden Europas (Holocaust-Mahnmal), som vi holder meget af, trods den forfærdelige historie, som ligger til grund for stedet. Høje klodser af mørkegrå cement rejser sig i en labyrint som man kan fare vild i. Under jorden ligger et fint lille museum. Museet fortæller om de skæbner og familier, der blev ofre for nazisternes udryddelser. Det er gratis.

Fjerde stop er Brandenburger Tor, som er den eneste byport, der er tilbage i Berlin. Det er centrum af Berlin - og herfra udgår den store alle Unter den Linden.

Med Brandenburger Tor og Pariser Platz i ryggen skal du ned ad Unter den Linden. På begge sider er der store bygninger: Hoteller, ambassader, to operaer, Humboldt Universitetet mv. Skal der shoppes dyrt - så måske en detour til lafayette gallerierne på Friedrichstrasse, når du krydser den igen.

Måske kommer vi her også forbi et af byens mange markeder, med brugskunst og sjove produktioner af billeder og kunst. Vil du på marked så se markedsguiden.

Tilbage på Unter den Linden når vi Museums Insel, som er en ø med fem museer. Kræfter til et museum?

Husk at dumpe ind på et kaffe - kage sted under vejs. Der er masser af dem rundt omkring.

Her kan vi vælge den kulturelle vej eller en shoppevej - hvor meget tøser er vi?

gå kulturvejen
Nu er vi ved Berliner Dom og den tidligere regeringsbygning fra DDR tiden, som har været under nedrivning siden murens fald. Nedrivningen er besværet af tonsvis af asbest, og at vandstanden i floden, hvor den ligger, ændrer sig for hvert kilo man fjerner, hvilket betyder, at der må kompenseres for samme kilo på anden vis.

Herfra når vi den berømte Karl Marx skulptur og står nu overfor TV-tårnet og Alexander Platz i det tidligere Øst-Berlin.

eller Shoppevejen
Vi drejer op i Spandauer Vorstadt mellem Torstraße, Karl-Liebknecht-Straße, Stadtbahn, Spree og Friedrichstraße. Her er det smart, hipt, alternativt, billigt og dyrt.

Er der brug for et hvil nu? - så tag en taxi hjem. I det centrale Berlin koster det typisk 7-9 euro.  Hvil ud, lad op, tag et bad. Skal der hviles rigtig meget, så er det nu, der er wellness. Slap af og så afsted til byens hotspots.

Byen vrimler med tilbud om Jazzklubber og ... Vælg dit kvarter, din mad og din bar.

Godnat – vi er trætte

Snup en pølse på Alexanderplatz på vej hjem

Foto: Pølsemanden på Alexanderplatz. Foto af Solar Ikon

Søndag

Kl. ?
Har du bestilt tid til morgenbuffeten på taget af reichstag eller i TV-tårnet. Det er altså brunch med stil og koster 15 - 25 euro pr. person.

Storbyslap og lidt hangover? - så dask på et af de mange søndags-loppemarkeder i Berlin, som byder på alt fra junk til kunst.

Snup en god frokost

Har du tid og energi før flyveren er byens kunstmuseer måske et godt sted at brænde ud før en sidste taxi til lufthavnen eller banegården.

Kom godt hjem

Husk
Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
Vil I se teater, ballet eller opera - så bestil i god tid.

 En ide til rejsen?

Annonce

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Turen går til Hamburg & Nordtyskland

Anmeldelse. Nordtyskland. Det kender vi. Ihvertfald Pötsch og Flegaard - og måske en strøgtur i Flensburg. Hamburg - åh ja. Lübeck, Rostock, Müritzsee - oh. Der er mere endnu.  Politikkens guidebog Turen går til Hamburg & Nordtyskland åbner Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommeren. Der er  [ ... ]

Guidebøger
Cottbus - Sorbisk hovedstad

Cottbus ligger i det sydøstlige hjørne af delstaten Brandenburg. Cottbus er nærmest "hovedstad" for det sorbiske mindretal i Tyskland og den største by i Lausitz. Det tosprogede er tydeligst på gadeskilte, der typisk er på både tysk og sorbisk. Cottbuss ligger kun 20 kilometer fra den tysk / polske  [ ... ]

Guide til byer rundt om Berlin
1945: Yevgeny Khaldei: Flaget hejses over Rigsdagen1945: Yevgeny Khaldei: Flaget hejses over Rigsdage...

Billedet af den røde fane, som hejses over det sønderskudte Reichstag den 2. maj 1945 er ikonisk for afslutningen af den anden verdenskrig - og for russernes store andel i sejren.

Billeder fra Berlin
Paraplybutikken i Steglitz

Paraplyer. Egentligt er paraply et fransk ord "mod-regn", og nyttig over alt hvor det regner - eller hvor solen skinner for vildt. På tysk hedder det regn-skærm: Regen-schirm. Måske regner vi ikke en paraply som noget særligt for de sælges jo overalt - og nogen gange for så lidt som en 20'er. I Kie [ ... ]

So f.....g specialbutik
Baedeker’s Berlin und Umgebungen [1887]

Anmeldelse. Baedeker’s Berlin und Umgebungen er en af verdens første moderne rejseguides til storbyferier. Mit eksemplar er fra 1887. Det er en gammel svend, så det er på tide med en anmeldelse på Berlin-guide.dk

Guidebøger
2006: Europamesterskaberne i fodbold markerer et nyt Tyskland2006: Europamesterskaberne i fodbold markerer et n...

Sommeren 2016. Europamesterskaberne i fodbold spilles i Frankrig, men i Berlin følger alle kampene og deres nationalmannschaft tæt. På ”Fanmeile”, Strasse 17. juni, er der god plads til festen. Samler næsten en million mennesker til at følge med på storskærme. Det blev en magisk sommer, hvor T [ ... ]

Billeder fra Berlin
1989 7. oktober: DDR fylder 40 år

1989 var et festår i DDR. Den tyske demokratiske republik fyldte 40 år den 6. og 7. oktober og lederne inviterede alle vennerne fra verdens kommunistiske partier til banket, taler og en stor militærparade. Alle sejl var sat til og flagene vejede. Parolerne hang over alt. Men folket var ikke med. De protesterede.

Berlins historie

IHeart Berlin

I Heart Berlin

 • Here’s What You Can Do To Fight Against Racism

  iHeartBerlin.de Sep 20, 2018 | 23:34 pm

  Political activism made easy: Sassy YouTuber and witty digital activist Tarik Tesfu picks five social projects against racism and xenophobia that need your financial support right now. Tarik has been bopping around the web since 2015. As a self-proclaimed “gender-messiah” and “do-gooder” the young Berliner vlogs about gender equality, LGBTQI*rights and racism in Germany in […]

  Read more...
 • Get to Know Berlin’s Best Wine Bars at the Day of the Open Wine

  iHeartBerlin.de Sep 19, 2018 | 01:04 am

  photo: Deutsches Weininstitut – Sponsored Berlin has the fantastic reputation of a multicultural melting pot that is brimming with plentiful international influences in every area of life, from arts and culture to food and drinks. And while we remain grateful to live in a place where authentic alcoholic beverages from all corners of the world are readily […]

  Read more...
 • Night Out – A New Berlin Nightlife Movie

  iHeartBerlin.de Sep 17, 2018 | 22:33 pm

  Berlin’s infamous nightlife never ceases to inspire filmmakers from all over the world it seems. After big hits such as Berlin Calling, Victoria, and B-Movie now comes a new attempt to capture the one thing that seems to be the city’s main trademark. With Night Out, Greek director and screenwriter Stratos Tzitzis is – more than […]

  Read more...