Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Weekendtur med veninderne

Berlin er perfekt til en weekendtur, der byder på traveture, historie, arkitektur, kultur, kunst, shopping, god mad og en tur i byen for fuld musik. Det er der ikke megen hverdag over. Og prisen - den er til at bære selv om du ikke er finansfyrste. Måske også for faldne finansfyrster? Bliv inspireret af vores program:

Berlin 188
Foto: Berlin 188. Foto af Klara Kristina

Fredag

Kl. ca. 16:00
Vi ankommer til Berlin. Lidt friskt under armene og så ud i byen.

Kl. 17:00
Indtagelse af den første weissbier. Så er man landet godt.

Kl. 18:00
Gå-tur i kvarteret - hvor du bor og spis aftensmad på en af de lokale restauranter. Hvorhen? Husk et print af guiden til aftensmad.

Kl. 21:00
Berlinerne er på vej i byen - nu er det tid til en bytur. Hvorhen? Tjek guiden til det hotte nattesteder.

KL. ?
Fredags-trætte vælter vi om i vores seng

Lørdag

Kl. ?
Det er i dag Berlin for alvor skal opleves. Så kl? skal nok ikke være for sent. Morgenmad med varme brötchen fra bageren på hjørnet. Der er bagere allevegne i Berlin.

På med trave-skoene og vi tager hele turen ned af Friedrichstrasse - med forskellige stop undervejs. Friedrichstrasse er en gade, som bringer os fra det lidt tarvelige Berlin til den mest mondæne del af byen.

Første stop er ved Checkpoint Charlie, som er den mest berømte grænseovergang mellem det tidligere Vest- og Øst-Berlin.

Andet stop er Potsdamer Platz, der med små skyskrapere, Tiergarten rundt om hjørnet, en em af filmfolk, donuts og businessmen. giver en duft af New York. Men kun en duft - for dette er Berlin og her kan New York slet ikke være med.

Potzdamerplatz

Foto: Potsdamer Platz - New York i Berlin. Foto: Wolfgang Staudt

Tredje stop er mindesmærket Denkmal für die ermordeten Juden Europas (Holocaust-Mahnmal), som vi holder meget af, trods den forfærdelige historie, som ligger til grund for stedet. Høje klodser af mørkegrå cement rejser sig i en labyrint som man kan fare vild i. Under jorden ligger et fint lille museum. Museet fortæller om de skæbner og familier, der blev ofre for nazisternes udryddelser. Det er gratis.

Fjerde stop er Brandenburger Tor, som er den eneste byport, der er tilbage i Berlin. Det er centrum af Berlin - og herfra udgår den store alle Unter den Linden.

Med Brandenburger Tor og Pariser Platz i ryggen skal du ned ad Unter den Linden. På begge sider er der store bygninger: Hoteller, ambassader, to operaer, Humboldt Universitetet mv. Skal der shoppes dyrt - så måske en detour til lafayette gallerierne på Friedrichstrasse, når du krydser den igen.

Måske kommer vi her også forbi et af byens mange markeder, med brugskunst og sjove produktioner af billeder og kunst. Vil du på marked så se markedsguiden.

Tilbage på Unter den Linden når vi Museums Insel, som er en ø med fem museer. Kræfter til et museum?

Husk at dumpe ind på et kaffe - kage sted under vejs. Der er masser af dem rundt omkring.

Her kan vi vælge den kulturelle vej eller en shoppevej - hvor meget tøser er vi?

gå kulturvejen
Nu er vi ved Berliner Dom og den tidligere regeringsbygning fra DDR tiden, som har været under nedrivning siden murens fald. Nedrivningen er besværet af tonsvis af asbest, og at vandstanden i floden, hvor den ligger, ændrer sig for hvert kilo man fjerner, hvilket betyder, at der må kompenseres for samme kilo på anden vis.

Herfra når vi den berømte Karl Marx skulptur og står nu overfor TV-tårnet og Alexander Platz i det tidligere Øst-Berlin.

eller Shoppevejen
Vi drejer op i Spandauer Vorstadt mellem Torstraße, Karl-Liebknecht-Straße, Stadtbahn, Spree og Friedrichstraße. Her er det smart, hipt, alternativt, billigt og dyrt.

Er der brug for et hvil nu? - så tag en taxi hjem. I det centrale Berlin koster det typisk 7-9 euro.  Hvil ud, lad op, tag et bad. Skal der hviles rigtig meget, så er det nu, der er wellness. Slap af og så afsted til byens hotspots.

Byen vrimler med tilbud om Jazzklubber og ... Vælg dit kvarter, din mad og din bar.

Godnat – vi er trætte

Snup en pølse på Alexanderplatz på vej hjem

Foto: Pølsemanden på Alexanderplatz. Foto af Solar Ikon

Søndag

Kl. ?
Har du bestilt tid til morgenbuffeten på taget af reichstag eller i TV-tårnet. Det er altså brunch med stil og koster 15 - 25 euro pr. person.

Storbyslap og lidt hangover? - så dask på et af de mange søndags-loppemarkeder i Berlin, som byder på alt fra junk til kunst.

Snup en god frokost

Har du tid og energi før flyveren er byens kunstmuseer måske et godt sted at brænde ud før en sidste taxi til lufthavnen eller banegården.

Kom godt hjem

Husk
Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
Vil I se teater, ballet eller opera - så bestil i god tid.

 En ide til rejsen?

Besøg annoncørerne

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Jørgen Grønvald Laustsen: Hitler

Anmeldelse. Adolf Hitler, født 20. April 1889 i Braunau am Inn, i det østrig-ungarske kejserrige var fra 1933 til 1945 Führer/Reichskanzler og diktator i Tyskland. Han skød sig selv den 30. April i sin bunker i Berlin. Adolf Hitler er fortsat et mysterium for verden. Hvordan kunne han ”ske”? Historikeren J [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
Ostwall - Det tyske fæstningsanlæg mod øst (190 km...

Langs den danske vestkyst ligger en stribe bunkere. Det er resterne efter det tyske fæstningsanlæg Vestvolden eller Atlantvolden, som under 2. verdenskrig blev etableret fra Norge til den spanske grænse som forsvar mod en allieret invasion. I øst ligger et mindre ambitiøst fæstningsanlæg "Ostwall", der i  [ ... ]

Krigens spor omkring Berlin
Forretningskultur i Tyskland - forstå din tysker b...

Anmeldelse. De andre er mærkelige. De er ihvertfald ikke lige som os. Har du kontakt med tyskere i din daglig dag, måske handel eller samarbejde, så er det nyttigt at forstå, hvordan de tænker. For de er ikke lige som os. Doris Rehrmann-Jørgensen og Marie-Luise von der Banck har skrevet en bog om forretning [ ... ]

Guidebøger
Jacob Kronika: Berlins Undergang - Dagbog fra det ...

Anmeldelse. Foråret 1945. Hvor ville du helst være, hvis du kunne vælge? I foråret 1945 væltede bomberne ned over Tyskland, det nazistiske regime viste sit grimmeste ansigt. Der blev myrdet i flæng og slået ihjel i hobetal om man var soldat eller ej. Brændpunktet var Berlin. Den danske journalist Jaco [ ... ]

Erindringer og øjenvidner
Den tyske krigsmarines hjerte – nu kun ruiner at f...

Den tyske søkrig blev styret fra Berlin fra 1943-45 af overkommandoen for den tyske krigsmarine [OKM]. Kommandocentralen lå ca 30 kilometer nord for Berlin i en skov. Bunkere, kaserne og master beskyttet af flak og maskingeværer. Lidt uklart om bunkerne blev sprængt af tyskerne selv eller af russerne. Men sprængt blev [ ... ]

Krigens spor omkring Berlin
Thomas Haarder: Kryssing - Leder af Frikorps Danma...

Anmeldelse. Thomas Haarder har gennem breve og interview skrevet en biografi om C.P Kryssing. C.P. Kryssing var dansk artilleriofficer, som følte sig kaldet til at lede Frikorps Danmark. Frikorps Danmark blev oprettet 29. juni 1941. Det var et frilligt dansk militært korps, som skulle bekæmpe kommunismen på østfronte [ ... ]

Erindringer og øjenvidner
Albrecht Koschorke: Adolf Hitlers Min kamp

Anmeldelse. Den tyske litteraturprofessor Albrecht Koschorke har analyseret Adolf Hitlers bog "Mein Kampf". Albrecht Koschorke undersøger, hvordan nazisternes bibel kunne påvirke millioner af mennesker. Det gør han med litteraturvidenskabens værktøjskasse.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund

IHeart Berlin

I Heart Berlin

 • A Guide to Berlin’s Best Picnic Spots

  iHeartBerlin.de Jul 19, 2018 | 02:22 am

  Thankful for the fact that this year’s summer filter seems to be slightly more lasting and graces the Hauptstadt with more gorgeous rays of sunshine than unexpected raindrops, we’re bringing you the ultimate guide to Berlin’s best picknick locations! Grab some snacks and a blanket and get out there! Whether with the squad or solo, […]

  Read more...
 • A Portrait Series Capturing the Unique Personalities of Berliners

  iHeartBerlin.de Jul 18, 2018 | 01:26 am

  photos: Marga van den Meydenberg Dutch photographer Marga van den Meydenberg has a mission: to photograph as many unique Berlin personalities as possible in her popup photo studio in Berlin. In her own words “every human being is unique and therefore a piece of art.” And this is totally true, you can see that each Berliner has added […]

  Read more...
 • The Viktoriapark Waterfall Overflowing with Naked Bodies

  iHeartBerlin.de Jul 16, 2018 | 18:07 pm

  photos: Abdulsalam Ajaj Victoria Park is one of my favorites places in Berlin. Being able to have that beautiful green spot around the corner in a huge city like this is a true luxury. Especially because of the stunning view of the waterfall and the streets you can enjoy when you get to the top. […]

  Read more...