Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Weekendtur med veninderne

Berlin er perfekt til en weekendtur, der byder på traveture, historie, arkitektur, kultur, kunst, shopping, god mad og en tur i byen for fuld musik. Det er der ikke megen hverdag over. Og prisen - den er til at bære selv om du ikke er finansfyrste. Måske også for faldne finansfyrster? Bliv inspireret af vores program:

Berlin 188
Foto: Berlin 188. Foto af Klara Kristina

Fredag

Kl. ca. 16:00
Vi ankommer til Berlin. Lidt friskt under armene og så ud i byen.

Kl. 17:00
Indtagelse af den første weissbier. Så er man landet godt.

Kl. 18:00
Gå-tur i kvarteret - hvor du bor og spis aftensmad på en af de lokale restauranter. Hvorhen? Husk et print af guiden til aftensmad.

Kl. 21:00
Berlinerne er på vej i byen - nu er det tid til en bytur. Hvorhen? Tjek guiden til det hotte nattesteder.

KL. ?
Fredags-trætte vælter vi om i vores seng

Lørdag

Kl. ?
Det er i dag Berlin for alvor skal opleves. Så kl? skal nok ikke være for sent. Morgenmad med varme brötchen fra bageren på hjørnet. Der er bagere allevegne i Berlin.

På med trave-skoene og vi tager hele turen ned af Friedrichstrasse - med forskellige stop undervejs. Friedrichstrasse er en gade, som bringer os fra det lidt tarvelige Berlin til den mest mondæne del af byen.

Første stop er ved Checkpoint Charlie, som er den mest berømte grænseovergang mellem det tidligere Vest- og Øst-Berlin.

Andet stop er Potsdamer Platz, der med små skyskrapere, Tiergarten rundt om hjørnet, en em af filmfolk, donuts og businessmen. giver en duft af New York. Men kun en duft - for dette er Berlin og her kan New York slet ikke være med.

Potzdamerplatz

Foto: Potsdamer Platz - New York i Berlin. Foto: Wolfgang Staudt

Tredje stop er mindesmærket Denkmal für die ermordeten Juden Europas (Holocaust-Mahnmal), som vi holder meget af, trods den forfærdelige historie, som ligger til grund for stedet. Høje klodser af mørkegrå cement rejser sig i en labyrint som man kan fare vild i. Under jorden ligger et fint lille museum. Museet fortæller om de skæbner og familier, der blev ofre for nazisternes udryddelser. Det er gratis.

Fjerde stop er Brandenburger Tor, som er den eneste byport, der er tilbage i Berlin. Det er centrum af Berlin - og herfra udgår den store alle Unter den Linden.

Med Brandenburger Tor og Pariser Platz i ryggen skal du ned ad Unter den Linden. På begge sider er der store bygninger: Hoteller, ambassader, to operaer, Humboldt Universitetet mv. Skal der shoppes dyrt - så måske en detour til lafayette gallerierne på Friedrichstrasse, når du krydser den igen.

Måske kommer vi her også forbi et af byens mange markeder, med brugskunst og sjove produktioner af billeder og kunst. Vil du på marked så se markedsguiden.

Tilbage på Unter den Linden når vi Museums Insel, som er en ø med fem museer. Kræfter til et museum?

Husk at dumpe ind på et kaffe - kage sted under vejs. Der er masser af dem rundt omkring.

Her kan vi vælge den kulturelle vej eller en shoppevej - hvor meget tøser er vi?

gå kulturvejen
Nu er vi ved Berliner Dom og den tidligere regeringsbygning fra DDR tiden, som har været under nedrivning siden murens fald. Nedrivningen er besværet af tonsvis af asbest, og at vandstanden i floden, hvor den ligger, ændrer sig for hvert kilo man fjerner, hvilket betyder, at der må kompenseres for samme kilo på anden vis.

Herfra når vi den berømte Karl Marx skulptur og står nu overfor TV-tårnet og Alexander Platz i det tidligere Øst-Berlin.

eller Shoppevejen
Vi drejer op i Spandauer Vorstadt mellem Torstraße, Karl-Liebknecht-Straße, Stadtbahn, Spree og Friedrichstraße. Her er det smart, hipt, alternativt, billigt og dyrt.

Er der brug for et hvil nu? - så tag en taxi hjem. I det centrale Berlin koster det typisk 7-9 euro.  Hvil ud, lad op, tag et bad. Skal der hviles rigtig meget, så er det nu, der er wellness. Slap af og så afsted til byens hotspots.

Byen vrimler med tilbud om Jazzklubber og ... Vælg dit kvarter, din mad og din bar.

Godnat – vi er trætte

Snup en pølse på Alexanderplatz på vej hjem

Foto: Pølsemanden på Alexanderplatz. Foto af Solar Ikon

Søndag

Kl. ?
Har du bestilt tid til morgenbuffeten på taget af reichstag eller i TV-tårnet. Det er altså brunch med stil og koster 15 - 25 euro pr. person.

Storbyslap og lidt hangover? - så dask på et af de mange søndags-loppemarkeder i Berlin, som byder på alt fra junk til kunst.

Snup en god frokost

Har du tid og energi før flyveren er byens kunstmuseer måske et godt sted at brænde ud før en sidste taxi til lufthavnen eller banegården.

Kom godt hjem

Husk
Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
Vil I se teater, ballet eller opera - så bestil i god tid.

 En ide til rejsen?

Annonce

 

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Wilhelmstrasse - Magtens centrum

Wilhelmstrasse. Wilhelmstrasse var regeringens og magtens hovedstrøg for både Preussen, Weimarrepublikken og det tredje rige. Lige som englænderne refererer til "White Hall", eller til "Kremlin", så var henvisningen til "Wilhelmstrasse" en henvisning til den tyske regering. I Danmark ville det svare til Slotholmsgade og Chr [ ... ]

Pladser og veje i Berlin
Jørn Tranekjær Andersen: Blod og jord

Anmeldelse. Under anden verdenskrig deltog omkring 1.000 fra det danske mindretal i Sydslesvig som tyske soldater i værnemagten. 250 mistede livet i en krig, der ikke var deres. Fra det tyske mindretal i Sønderjylland (Nordslesvig) meldte op mod 1.600 sig til Waffen-SS og yderligere 500 til værnemagten. Omkring 750 tysksindede da [ ... ]

Erindringer og øjenvidner
1559: Nederlandse Spreekwoorden af Pieter Bruegel 1559: Nederlandse Spreekwoorden af Pieter Bruegel

I 1559 malede Pieter Bruegel den ældre det fantastiske maleri: Nederlandse Spreekwoorden – eller Nederlandske ordsprog. Og selvom vi synes vi har vores egne ordsprog i Danmark, så er det nu langt henadvejen ordsprog, vi deler med andre og også med Nederlænderne. Maleriet kaldte Pieter Breugel også for Den bl&ari [ ... ]

Billeder fra Berlin
Steffen Heiberg: Nye horisonter - om Europas renæs...

Anmeldelse. Historikeren Steffen Heiberg leverer fortællingen om, hvordan Europa gik fra pest og krise til renæssancen med dens fantastiske arkitektur og billeder, bogtrykkunst, de store opdagelser og den videnskabelige revolution. Det gør han i den store fortælling om ”Nye horisonter” – renæssancen, [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
KGB - fængslet i Leistikowstrasse i Potsdam

Midt i Potsdam lå der efter 1945 en hemmelige militærby, Geheimdienststadt "Militärstädtschen nr 7", hvori der lå et KGB fængsel. Nu kan du på historisk sikker afstand få et kig ind bag kulisserne.

Potsdam Guide - besøg kongerne og kejsernes by
Schwerin - Storhertugens residens i Mecklenburg

Schwerin er hovedstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Byen ligger bare 50 kilometer sydøst fra Lübeck ved Schweriner See og har omkring 100.000 indbyggere. Meget fint velbevaret slot og en gammel bykerne. 200 kilometer fra Berlin - men lige på vejen fra Danmark

Guide til byer rundt om Berlin
Tove Fleischer: Kærlighed i kommunismens tid

Anmeldelse. Tove Fleischer forelskede sig i en østtysk mand og flyttede til DDR i 1980’erne fra Århus. Her boede hun otte år som ”Ossie”. Livet i DDR er stadig dunkelt for de fleste af os, men Tove Fleischer løfter på tæppet og giver et unikt indblik i DDR hverdagen. Unikt, fordi vi sammen med [ ... ]

Erindringer og øjenvidner

IHeart Berlin

I Heart Berlin

 • O.A.K. – A Café to Fall in Love with in Neukölln

  iHeartBerlin.de Jan 15, 2019 | 00:21 am

  photo: Martina Trovato With all the cool and cozy cafes in Neukölln, O.A.K. definitely stands out as one of the most delightful. It’s not only the ideal place to sip a cup of a well-brewed Italian cappuccino while chatting with your friends, but also a nice spot to get some work done on your laptop […]

  Read more...
 • iHeartBerlin & Staatsoper Berlin Present a Cocktail & Movie Night with Solaris

  iHeartBerlin.de Jan 14, 2019 | 03:42 am

  »Man has gone out to explore other worlds and other civilizations without having explored his own labyrinth of dark passages and secret chambers, and without finding what lies behind doorways that he himself has sealed.« ― Stanisław Lem, Solaris For many years now Berlin has opened new doors and possibilities to us as a magazine. Some […]

  Read more...
 • Go Ice Skating at Berghain this Winter

  iHeartBerlin.de Jan 11, 2019 | 16:21 pm

  The festival of experimental electronic music CTM 2019 (Club Transmediale) is bringing two unlikely mediums together that are both very popular during winter time: Berghain and ice skating! What?! Yesss, you heard correctly! CTM is announcing „Eishalle“, an installation that will feature an ice skating rink inside the impressively huge Halle am Berghain. Starting on […]

  Read more...