Spiseguiden

Gå ud og spisMad er en af berlins hovedattraktioner - priserne er meget rimelige, kvaliteten høj og udbudet fantastisk varieret.Michelin restauranter, kneiper, biergartens, billige spisesteder, currywurst, chokolade, kager, brunch - en tur til Berlin handler også om mad og lækkerier. Og det er til at komme til i Berlin for priserne er i bund og kvaliteten er i top. Ligesom andre steder er der turistfælder og ligegyldige restauranter - men med en lille forberedelse kan du få det præcis som du vil have det. En del af forberedelsen kan være at have vores guide til det tyske menukort med i lommen, så du ved, hvad du bestiller. Skal du bare finde god aftensmad - så er det restaurantguiden.


Råd nummer 1: bestil altid bord. De dårlige steder kan man altid komme ind. Forbered, hvor du vil spise om aftenen og bestil - alternativet kan være en del vandring fra sted til sted og maden bliver næppe den bedste oplevelse. Så valget står mellem spontanitet og kedelig mad eller planlægning og store oplevelser - også på billige restauranter. Men en döner eller en curry kan man altid få.

I spiseguiden kan du læse vores tips til, hvor man skal hen. Vi har ikke magtet at spise alt og alle steder - selvom vi prøver - så nogle råd har vi fra andre - men kun hvis vi hører om det fra flere. Og vi lytter gerne til dine tips og erfaringer.


Sådan læser du guiden


Restaurantens navn Køkken Sted

StjerneStjerneStjerne

Mad

Stjerne

Prisen (030) 614 2373 green
 

Køkken kan fx være tysk, thai.

Stjernesystemet er vores eget. Sted viser "oplevelsesgraden" for stedet (indretning, lokation, servering, atmosfære, andet) og for maden (kvalitet, smag, originalitet i alle betydninger).

 Nul stjerner - Ikke noget at gå efter. Måske direkte dårligt.
Stjerne En stjerne - ok i en snæver vending. Vi tager det som det er. Så heller ikke mere.
StjerneStjerne To stjerner - det kan vi li. 
StjerneStjerneStjerne Tre stjerner - værd at planlægge en aften for. En særlig oplevelse.
Prisen er hhv billigste og dyreste ret på kortet, da vi sidst tjekkede. Hvis vi ikke kan finde nogen priser betyder "middel", at man kan få en hovedret til 20 euro.

Telefonnummeret er altid det tyske. Driller det, så sæt 0049 foran.

green Et grønt mærke i øverste højre hjørne betyder, at berlin-guide selv har spist på restauranten. Hvis der ikke er noget mærke bygger vi anmeldelsen på andres anbefalinger og blogs samt især kilder som Zitty, Tip-berlin, New York Times, Berliner Morgenpost, Frommers, Michelin. Så der må vi sammen tro på andre kilder. 

Til sidst vil der være en lille anmeldelse af restauranten. Meld gerne tilbage, hvad du synes.

Restaurant guide - Aftensmad i Berlin

Velkommen til restaurantguiden på berlin-guide.dk. Michelin guider os rundt på det kulinariske firmament. Men de når altså ikke rundt og anmelder de andre restauranter i byen. Det gør vi. Her finder du små anmeldelser og tips til restauranter og spisesteder, hvor man kan få god og som regel billig aftensmad. Der er noget for enhver gane og pengepung og med mere end 150 spisesteder i Berlin findes vist ikke mere omfattende Berlin restaurant guide på dansk. Skal det være mere specielt - så husk at tjekke vores guide til aftensmad ud over det sædvanlige.

Klik her for at finde tilbud på mad og drikke i Berlin hos Get Your Guide

Steakguide - sagen er bøf i Berlin

Berlin har mad fra hele verden. Så nogen gange trænger man bare til en bøf. Det er sagen. T-bone, Angus, Argentinsk. Bøffer kan man heldigvis få mange steder - men nogen går lige skridtet længere og specialiserer sig i døde, velhængte køer og kvæg i skiver fra Japan, Australien, Argentina og USA. Tjek spisekortet før du bestiller bord - og husk at bestille i god tid. Der kan være trængsel. Nederst et lille bøf-leksikon. Veganere skal ikke læse videre.

Verdensmad - inspirationsliste til al verdens kødgryder

Næsten alle verdens kødgryder er trukket til Berlin - og alligevel har vi ikke fundet et godt sted at spise stegt flæsk med persillesovs. Vi bliver gerne inspireret til at udvide listen og efterhånden kommer der også internet adresse på. Det er ikke nødvendigvis byens fineste eller dyreste restauranter, men vi bestræber os på, at det er god mad og hyggelige omgivelser.

Is guide - cool cool guide

Is er vigtigt. Det ved enhver og når sommer temperaturen i Berlin vibrerer omkring de 40 grader er nedsmeltning nærliggende. Så er det is tid. Her finder du en guide til is i Berlin.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

En ide til rejsen?

Annonce

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Michael Klos: DDR 1949-1989 – den virkeliggjorte s...

Anmeldelse. Efter 2. verdenskrig blev Tyskland opdelt og i den russiske Zone opstod en ny tysk stat, DDR. DDR eksisterede fra 1949 til 1989, hvor en fredelig revolution endte med at DDR blev opløst og en del af Vesttyskland. Enkelte savner DDR. De fleste er tilfredse med, at DDR forsvandt. Men hvad var det glemte land? Michael Klos har skrev [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
1945 30 April Hitler dør...eller hvor blev han af?...

Adolf Hitler og Eva Hitler (tidl. Braun), gjorde selvmord i førerbunkeren den 30. april 1945. Russerne stod bogstavligt for døren og krigen var udsigtsløs. Adolf og Eva Hitler blev båret op, hældt over med benzin og brændt. Men hvad der her efter skete har været et mysterium indtil for få år  [ ... ]

Berlins historieLæs mere
Anna Funder: STASIland

Anmeldelse. STASIland handler om STASI i DDR. Set fra både medarbejdere i STASI og fra ofrenes side. Den australske journalist Anna Funder arbejdede i Berlin i 1990’erne efter murens fald. I aviserne skriver man hver dag om fremskridtet – og Anna Funder undrer sig – for hvad blev der af STASIs ofre og STASI medarbejderne, de [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Tove Fleischer: Kærlighed i kommunismens tid

Anmeldelse. Tove Fleischer forelskede sig i en østtysk mand og flyttede til DDR i 1980’erne fra Århus. Her boede hun otte år som ”Ossie”. Livet i DDR er stadig dunkelt for de fleste af os, men Tove Fleischer løfter på tæppet og giver et unikt indblik i DDR hverdagen. Unikt, fordi vi sammen med [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere
1948: Bombeflyene kommer med rosiner1948: Bombeflyene kommer med rosiner

Rosinbomber. I sommeren 1948 lukkede Sowjetische Militäradministration in Deutschland (SMAD) pludseligt for al adgang til Vestberlin fra Vesttyskland. Det var dramatisk, for Vestberlin var i realiteten som en ø midt i den sovjetiske sektor, der var afhængig af energi og fødevarer for Vesten. Stalin forsøgte at kv&ae [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
Rend og hop - Trampoliner i Berlin

Det begyndte med små have-trampoliner og nu har det udviklet sig til store hoppe-centre. Trænger du til at hoppe, så besøg en af Berlins hoppepaladser. Trampolin-hopperiet har udviklet sig til en mængde discipliner, der ihvertfald er nyt for berlin-guide.dk.Det er nok mest for store børn i alle aldre, som er i  [ ... ]

Aktiv i BerlinLæs mere
Guidede ture via "Get my guide" - 20 inspirationer...

Get my Guide er en online service, som events, museer, guider over hele verden bruger. Det gør let og hurtigt at booke plads på en oplevelse - og gør du det fra denne side får berlin-guide.dk en lille kommission. Det koster at drive sitet, så bliv endelig inspiret på forslagende nedenfor. Så har du hurtig [ ... ]

Guidede tureLæs mere