Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Vind en bog til jul

Kære gæst

Fortæl om din bedste oplevelse i Berlin. Dine svar bliver behandlet anonymt. Det tager 2-3 minutter.

Gå til spørgeskema

Kaerlighedikommunismenbog

Berlin-guide trækker lod om 2 ex. af "Kærlighed i kommunismens tid" af Tove Fleischer blandt svar før 15. december

Vinderne får besked fra forlaget Vandkunsten.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Biograftur på en regnvejrsaften - ikke kun på tysk

fShare
1
Pin It
Der er masser af gode biografer i Berlin. Det er helt ok at fyre en aften af på at gå i biografen, hvis du har trampet rundt hele dagen og set på arktektur, shoppet og været på museum. Hvis det ovenikøbet er regnvejr, så hvorfor ikke?

kinointernational


Film skal ses i biografen i Berlin


Berlin er en filmby og som filmby idag er Berlin bedst kendt for den årlige filmfestival "berlinalen", hvor man kan vinde en sølvbjørn, hvis man har skudt en film. I filmens barndom var filmstudierne i Babelsberg syd for Berlin Europas Hollywood, og den danske stjerne Asta Nielsen fik sin del af verdensberømmelsen. Berlinerne holder stadig af deres biografer og der er biografer for enhver smag. Desværre holder tyskerne af synkroniserede film, så hvis du vil se film på original sprog skal du se dig godt for. Ellers er det "hände hoch".


Kinokompendium.de giver et godt overblik: Se alle bifferne, læs historien, se salene, check priserne, find linkene før du vælger.  Yorck kino gruppe giver også et godt overblik. Der er enormt mange biografer i Berlin - for os er de mest interessante biografer:

 • Cinestar i SonyCenter, Potsdamer Straße 4, 10785 Berlin - Mitte, Det bedste sted til blockbusters fra Hollywood på original sprog. Lækker biograf. Berlins paradebiograf med det helt store lærred. I den nye 3-D biograf måler lærredet 21 x 28 meter og lyden er i top. Det er 588 kvadratmeter lærred. Det største lærred i skandinavien er i Cinemaxx i København med 258 kvadratmeter (og Imperial i København er 116 kvadratmeter). Så Cinestar viser næsten dobbelt så meget film for pengene. Her bliver du pakket ind i filmforkælelse, så faktisk behøver listen ikke at være længere.
 • Cinemaxx, Potsdamer Straße 5, 10785 Berlin - Mitte, Kino king-kong'en med over 20 biografer på Potsdamer Platz. Men det er jo i Cinestar du skal.
 • FSK Kino am Oranienplatz, Segitzdamm 2, 10969 Kreuzberg. Mindre, uafhængige film, som du ikke har hørt om før.
 • Babylon, Dresdener Strasse 126, 10999 Berlin - Kreuzberg. Hyggelig lokal biograf med film på original sprog.
 • Movimento, Kotbusser Damm 22, Kreuzberg er en legendarisk biograf i Berlin. Movimento slog dørene op i 1907 som kinomatografisk teater og Movimento er Tysklands ældste biograf. Her er god atmosfære og den er ikke så stor. (u-bahn Schönleinstrasse)
 • Neues off, Hermannstrasse 20, 12049 Berlin - Neukölln. Lokal bif.
 • Odeon, Hauptstrasse 116, 10827 Berlin-Schöneberg. Godt lokalt bud, hvis du er på de kanter.
 • Arsenal, Potsdamer Strasse 2, 10785 Berlin-Mitte. Ligger i filmhuset i Sony Center. Fokus er ofte på filmhistoriske film.
 • Neue Babylon, Rosa-Luxemburg-Strasse 30-Mitte, 10178. Stadig en snært af østeuropæisk Kino og et sted, der tager film alvorligt. Ligger lige overfor det imponerende theater Volksbühne.
 • En særlig oplevelse er Kino International på Karl-Marz-Strasse 33. Her får du duften af det gamle DDR med i biografsædet. Kino International var den førende biograf for pampersocialister og andre herrefolk og her viste man de store premiere film i DDR. Netop den aften muren faldt var der premiere på filmen "Comming Out". Olsen banden var en stor succes i DDR, så mon ikke de har rullet over lærredet her?
 • På vestsiden var den førende biograf ZOO palast i Hardenbergstrasse 29a i Charlottenburg. Nyrestaureret for 5 mio Euro og genåbnet i november 2013. I den flotte sal 1 er lærredet 21 meter bredt. Her venter dig 184 kvadratmeter storskærm og bløde sæder. Plads til 850 tilskuere. Sal 2 har kun plads til 250 tilskuere og lærredet er på 111 kvadratmeter. Immervæk på størrelse med en god lejlighed på Frederiksberg. Der er flere sale og i alle er der et helt særligt design og lys. Den mindste biograf har plads til 36. Den hedder klubkino og indrettet i et bibliotek. 

Hvorfor ikke se filmen i det fri?


Ja, hvorfor ikke. Film i fri luft - Freilicht kino's - er populære om sommeren i Berlin. Det er en folkelig oplevelse at gå i friluftsbiograf og der en i hvert et hjørne af Berlin:

 • Open air i Charlottenburg. www.openaircharlottenburg.de- Spandauer Damm 10, Berlin- 0180 54470. Har i juli måned plads til 1.000 tilskuere i haven til Charlottenborg slot. Film med kongelig stil.
 • Freilicht kino i Kreuzberg. www.freiluftkino-kreuzberg.de- Mariannenplatz 2, Berlin- 030 29361628. Ligger i gården til kunsthuset Bethanien.
 • Freilicht kino på Insel. www.freiluftkino-insel.de- Revaler Straße 99, Berlin- 030 54713247. 250 pladser i haven og der er servering af popcorn, barbercue og cocktails. Lidt lokal forkælelse i Friedrichhain.
 • Open-Air Kino Kulturfabrik, Lehrter Str. 35, 10557 Berlin-Moabit. www.kulturfabrik-moabit.de. Plads til 150.
 • Volkspark Hasenheide, 10967 Berlin-Neukölln, 030 2834603 www.freiluftkino-hasenheide.de viser film uanset vejret. Det er jo bare påklædningen, der skal passe.
 • Open-Air-Kino Spandau, Carl-Schurz-Str. 13, 13597 Berlin-spandau. www.openairkino-spandau.de. Lidt uden for byen ved kulturhuset i Spandau. Haven ligner en gammel italiensk have og biografen kaldes for byens mest romatiske.
 • Freiluftkino Dahlem, Lansstraße 8 14195 Berlin-Dahlem.030 26550777. Ikke noget stort sted - men fint i Museumshaven. For filmbuffs.

Er du i bil er drive-in american style en oplevelse. Det kan du også i Berlin. Lad nu være med at tage bussen der ud:)

 • Autokino auf dem Festplatzgelände, Kurt Schumacher Damm 207 (ikke langt fra Tegel), 13405 Berlin

Lidt om at gå i biffen i Berlin


De fleste biografer viser filmpå tysk - men alligevel er det ofte muligt at sefilmene på original sprog. Er dit aserbajanske rustent - så hold dig til sprog du kan. Eller lev med den tyske version. Det kan være ganske underholdende. Klassikeren er jo John Wayne med "Hande Hoch".

I biograferne er der små forkortelser, der fortæller, hvilken sprog version, der bliver vist. Det er nyttige at kunne.

DF: Deutsche fassung. Den tyske version.
OF: Originalfassung (originale version) - en dansk film bliver vist på dansk.
OmU: Originalfassung mit deutschen untertiteln (original version med tyske undertekster) - en dansk film bliver vist på tysk. Tyskerne har noget med at vise underteksterne i forskellig farve, alt efter hvem der taler. Det er muligvis pædagogisk. Det er også forvirrende.
OmÜb: Originalfassung mit eingesprochener deutscher übersetzung (Originale version - med tysk tale) - Danske film bliver talt på tysk. Det kan nu være underholdende nok at se en olsenbande film på den måde.
OmE: Originalfassung mit engl. untertiteln (original version med engelske undertekster) - Så taler Hr. olsen tysk - men der er oversatte undertekster

Er du interesseret i at leje en hel biograf for dig selv, leder du efter en børnebio eller vil du vide lidt mere om tonefilm. Så er det på Kinokompendium.

Har du bare en umættelig sult efter film skal du måske sørge for at være i Berlin, mens der er filmfestival. Den kan du læse mere om her. Men hvis du ikke viste det, så er der også lesbisk filmfestival, handicap film festival, fodboldsfilm festival, fantasy film festival - check listen her.. Der er garanteret noget for din smag.

Har du historisk interesse, så skal du naturligvis besøge biograffer, der ikke længere findes. Du kan finde alt om mindst 25 nedlagte biograffer her. Vi ved ikke om det er interessant - men der er måske en kinooplevelse ud over det almindelige gemt her.

Husk også filmmuseet på potsdamer platz - som er et langt besøg værd og husk at tjekke vores liste over film, der er filmet i Berlin. Læs også online biografmagasinet for Berlin. Det hedder Mmeansmovie.

  

Mere om film på berlin-guide.dk


Besøg annoncørerne

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Kegler og Bowling i Berlin

Kegling minder om Bowling: Man skal forsøge at vælte kegler ved at trille en kugle. Det er et simpelt spil og mon ikke det er næsten lige så gammelt som kontrollen over ilden. Når først der var gang i bålet og jagtbyttet spist har det været tid til spas: Vælte pinde med sten har man kunne lege [ ... ]

Sportsklubber i Berlin
Gideon Greif: Vi græd uden tårer - Om Auschwitz

Anmeldelse. Auschwitz. Helvede på jord. Her effektiviserede nazisterne mord på jøder og andre uønskede i en industriel proces. Forsyningerne af mennesker fra hele Europa med tog til Birkeneau. De arbejdsduelige sorteres fra og resten - uden hensyn til alder og køn - blev gelejdet direkte i omklædningsrum, hvor [ ... ]

Erindringer og øjenvidner
The Gate - Brandenburger Tor oplevelsen

Brandenburger Tor er et vartegn i Berlin og for hele Tyskland. Som Eiffeltårnet i Paris, Big Ben i London og Frihedsgudinden i New York er det et enkelt bygningsværk, som samler fortællingen om stedet.

Usædvanlige museer - lad dig overraske
RAW - Plads til kunstnerne og alternativ kultur i ...

RAW betyder Reichsbahnausbesserungswerk. Et stort, tidligere baneområde, som går næsten helt op til Warschauer Strasse stationerne. Her i, hvad der næsten er ingenmandsland, mellem Friedrichhain og Kreuzberg er der grokraft for alle mulige typer hænge ud steder. Her et sted for unge at "chille", spise, skate, danse og feste. Mange kunstnere ud [ ... ]

Seværdigheder i Berlin
Russerdisco - Wladimir Kaminers absurde og social ...

Anmeldelse. Forlaget Korridor har udgivet "Russerdisco" af Wladimir Kaminer på dansk. Endelig. Wladimir er en stor oplevelse og en skarp og humoristisk iagtager af immigrant-livet i Berlin. Let at læse. Lige ud af landevejen.

Skønlitteratur - romaner og noveller
Aftensmad i Wannsee

Schloss Glienicke,Königstr. 36 D - 14109 Wannsee, +49 (030) 8 05 40 00. Restauranten ligger gemt bag slottet i parken mod Havel. Haven er designet af Lenne og slottet af Schinkel. Så arkitektonisk er man i de bedste hænder.

Spiseguiden
111 steder i Berlin som du skal se - Storbyens kri...

Anmeldelse. Første gang man kommer til Berlin skal man se Brandenburger Tor, Unter den Linden, Museumsøen, Kurfürstendam og alle de store kendte sites. Men efter tre eller fire besøg begynder man at blive nysgerrig efter, hvad Berlin mon gemmer i kringelkrogene. Og Berlin er et stort kludetæppe af kringelkroge og ove [ ... ]

Guidebøger