09 September Berlin Marathon - også for heppere

Verdensrekorden i marathonløb bliver rutinemæssigt slået i Berlin. Marathon er en en kæmpe begivenhed i Berlin hvert år og der er mere end 40.000 løbere med fra 115 lande som spurtende, løbende, humpende, stønnede eller prustende følger efter verdensstjernerne over målstregen. Det svarer til en mellemstor dansk provinsby som Næstved, der er på farten. Der er mere end 5.000 danskere med blandt løberne. Men der er altså også plads til heppere for langs turen hepper op til 1 million Berlinere og turister på løberne.

Marathon spydspidsen i 2006
Foto: Stig Yding Sørensen, Berlin Marathon i Ritterstrasse, 2007

Ruten til Berlin Marathon kridtes op med start og slut omkring Brandenburger Tor. Lige i hjertet på Berlin. Berlin marathon er en kæmpe folkefest, hvor det er næsten lige så oplevelsesrigt at være på heppeholdet som at løbe med. Verdens bedste marathon løbere deltager og langs ruten er der gode muligheder for at heppe med helt tæt på – og måske også få et godt foto i kassen. Husk at der er halvmarathon i foråret og marathon for både løbere, kørestole og rulleskøjteløbere i september.

Heppemarathon


Der er mange løbere, men der er flere der hepper. Har du valgt at være med på det største hold, så er her www.berlin-guide.dks forslag til, hvordan du får maksimalt ud af din hepning. Har du cykel med, så udnyt det eller smut rundt med undergrundsbanen. Så kan du nå at heppe flere steder undervejs på ruten. Løbet varer 2 – 4 timer, og man kan nå et par udsigtspunkter. Du skal orientere dig godt i løberuten som hepper for Berlin er fuld af afspærringer på dagen. Selve ruten kan du se på hjemmesiden for Berlin Marathon. Har du en transistorradio kan du hele tiden følge løbet i Berlin på FM 88.8.

Det kan være anstrengende at være hepper, men heldigvis er der masser af cafeer rund om, hvor du kan komme tilkræfter indtil løberne når frem og det er tid at heppe igen. Hvis det er vamt, så husk at få rigeligt med vand og øl som hepper, så du ikke dehydrerer mens du venter. Talkum til hænderne, der skal klappe. En parably mod sol eller regn. Gerne et stort danebrogsflag at vifte med. En megafon til at råbe i.

Starten skal du næsten have med. Så vær klar på sydsiden af den store rundkørsel i Tiergarten: Grosser Stern. Ellers vent til løberne når frem til omkring 15 kilometer i Kreuzberg. Her er energien og humøret stadig højt. Men fårene er klart skilt for bukkene og her løber en af løbets vindere sammen med de, der er hurtige på de første kilometer.

Er du til fods er 38 kilometer mærket ved Potsdamer Platz et godt sted at stille sig op. Her kan du lige nå at orientere dig om de forreste løbers position og spurte op til mål ved omkring 40 kilometer mærket. Der er kun 500 meter, men du skal nok skynde dig rigtig meget alligevel, hvis det er verdensmesteren du skal følge med.

Målstregen ligger ved Brandenburger Tor. Træk evt. lidt op af hovedstrøget Unter Den Linden – der har du et fint overblik over de sidste få hundrede meter. Her vil de første løbere komme uden en sveddråbe i land - måske med den nyeste verdensrekord inden for rækkevidde? Har du i løbet af de næste timer stadig ikke set dine løbevenner komme forbi og har de store fejemaskiner passeret, så må du tjekke samariterteltet eller gå ruten baglæns og tjekke på cafeerne.

Et godt foto kan fås på slotsbroen efter med et vue ned af vejen mod domkirken og fjernsynstårnet.

Den officielle hjemmeside for Berlin Marathon har masser af information for både deltagere og tilskuere. Det er kun løberne, der skal have numre og være tilmeldt. Det er gratis at være hepper og du bliver ikke registreret.

Rigtig god hepning - og held og lykke med løberiet.

Rulleskøjteløbere på vej af Reichenbergerstrasse ved Berlin Marathon 2006

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Det blå E-plakette. Til Tyskland i el-bil - så kan...

El-bilers rækkevidde når efterhånden til Tyskland og så er det vigtigt at kende reglerne for el-biler, så du ikke bliver forvekslet med en benzin-oser eller en dieselbil.

Miljøzonen i Berlin - kun for grønne bilerLæs mere
Antony Beevor: Berlin – faldet 1945

Anmeldelse. Angrebet på Berlin i 1945 var voldsomt og afsluttede den 2. verdenskrig i Europa. Der er skrevet meget om angrebet, men den bedste beskrivelse er stadigvæk Antony Beevor's ”Berlin – faldet 1945”. Den er en klassiker og fortjener naturligvis en anmeldelse af berlin-guide.dk selvom værket er fra 20 [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Karl Christian Lammers: Hvad skal vi gøre ved Tysk...

Anmeldelse. Lektor emeritus Karl Christian Lammers skrev i 2005 bogen: ”Hvad skal vi gøre ved Tyskerne bagefter? om det dansk-tyske forhold efter 1945. Bogen er ikke helt ny længere, men stadig en glimrende tour de force i det dansk tyske forhold efter 2. verdenskrig.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Niels Kjeld Thorsen: Veritas maskinerne

Anmeldelse. Veritas-maskinerne er en roman om Erich, der vokser op i Østberlin efter krigen. Som så mange andre tyskere, der voksede op efter 1945 ligger familiens sande historie i skyggerne. Der er løgn og fortielser og omfortællinger. Et touch af magisk realisme, for Erichs mor, der arbejder med symaskinen Veritas for at [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
500 f.kr: Ishatarporten 500 f.kr: Ishatarporten

Ishatarporten er 2.500 år gammel og var byport til den antikke storby Babylon. Porten blev bygget som en del af Babylons fæstning af Nebukandnesar II. I dag står porten i Berlin i Pergamonmuseet, som et af Berlins mest overvældende skatte. Ishatarporten er en ”øjengnidder”, for man må uværligt [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
Steffen Heiberg: Nye horisonter - om Europas renæs...

Anmeldelse. Historikeren Steffen Heiberg leverer fortællingen om, hvordan Europa gik fra pest og krise til renæssancen med dens fantastiske arkitektur og billeder, bogtrykkunst, de store opdagelser og den videnskabelige revolution. Det gør han i den store fortælling om ”Nye horisonter” – renæssancen, [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Top ti til ferien i Tyskland - klar til roadtrip

Tyskland har fantastisk meget at byde på. Mange danskere drøner igennem på Autobahn til ferien ved Middelhavet, eller flyver over Tyskland. Middelhavet er også et godt sted. Men er du til en lidt alternativ ferie, så er Tyskland super velegnet til en road-trip ferie: God mad, godt vejr, historie og kultur og gode vine [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere