09 September Berlin Marathon - også for heppere

Verdensrekorden i marathonløb bliver rutinemæssigt slået i Berlin. Marathon er en en kæmpe begivenhed i Berlin hvert år og der er mere end 40.000 løbere med fra 115 lande som spurtende, løbende, humpende, stønnede eller prustende følger efter verdensstjernerne over målstregen. Det svarer til en mellemstor dansk provinsby som Næstved, der er på farten. Der er mere end 5.000 danskere med blandt løberne. Men der er altså også plads til heppere for langs turen hepper op til 1 million Berlinere og turister på løberne.

Marathon spydspidsen i 2006
Foto: Stig Yding Sørensen, Berlin Marathon i Ritterstrasse, 2007

Ruten til Berlin Marathon kridtes op med start og slut omkring Brandenburger Tor. Lige i hjertet på Berlin. Berlin marathon er en kæmpe folkefest, hvor det er næsten lige så oplevelsesrigt at være på heppeholdet som at løbe med. Verdens bedste marathon løbere deltager og langs ruten er der gode muligheder for at heppe med helt tæt på – og måske også få et godt foto i kassen. Husk at der er halvmarathon i foråret og marathon for både løbere, kørestole og rulleskøjteløbere i september.

Heppemarathon


Der er mange løbere, men der er flere der hepper. Har du valgt at være med på det største hold, så er her www.berlin-guide.dks forslag til, hvordan du får maksimalt ud af din hepning. Har du cykel med, så udnyt det eller smut rundt med undergrundsbanen. Så kan du nå at heppe flere steder undervejs på ruten. Løbet varer 2 – 4 timer, og man kan nå et par udsigtspunkter. Du skal orientere dig godt i løberuten som hepper for Berlin er fuld af afspærringer på dagen. Selve ruten kan du se på hjemmesiden for Berlin Marathon. Har du en transistorradio kan du hele tiden følge løbet i Berlin på FM 88.8.

Det kan være anstrengende at være hepper, men heldigvis er der masser af cafeer rund om, hvor du kan komme tilkræfter indtil løberne når frem og det er tid at heppe igen. Hvis det er vamt, så husk at få rigeligt med vand og øl som hepper, så du ikke dehydrerer mens du venter. Talkum til hænderne, der skal klappe. En parably mod sol eller regn. Gerne et stort danebrogsflag at vifte med. En megafon til at råbe i.

Starten skal du næsten have med. Så vær klar på sydsiden af den store rundkørsel i Tiergarten: Grosser Stern. Ellers vent til løberne når frem til omkring 15 kilometer i Kreuzberg. Her er energien og humøret stadig højt. Men fårene er klart skilt for bukkene og her løber en af løbets vindere sammen med de, der er hurtige på de første kilometer.

Er du til fods er 38 kilometer mærket ved Potsdamer Platz et godt sted at stille sig op. Her kan du lige nå at orientere dig om de forreste løbers position og spurte op til mål ved omkring 40 kilometer mærket. Der er kun 500 meter, men du skal nok skynde dig rigtig meget alligevel, hvis det er verdensmesteren du skal følge med.

Målstregen ligger ved Brandenburger Tor. Træk evt. lidt op af hovedstrøget Unter Den Linden – der har du et fint overblik over de sidste få hundrede meter. Her vil de første løbere komme uden en sveddråbe i land - måske med den nyeste verdensrekord inden for rækkevidde? Har du i løbet af de næste timer stadig ikke set dine løbevenner komme forbi og har de store fejemaskiner passeret, så må du tjekke samariterteltet eller gå ruten baglæns og tjekke på cafeerne.

Et godt foto kan fås på slotsbroen efter med et vue ned af vejen mod domkirken og fjernsynstårnet.

Den officielle hjemmeside for Berlin Marathon har masser af information for både deltagere og tilskuere. Det er kun løberne, der skal have numre og være tilmeldt. Det er gratis at være hepper og du bliver ikke registreret.

Rigtig god hepning - og held og lykke med løberiet.

Rulleskøjteløbere på vej af Reichenbergerstrasse ved Berlin Marathon 2006

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Arild Hvidtfeldt: I fred og krig

Anmeldelse. Få danskere oplevede Berlins undergang. De der var journalister kunne berette direkte fra fjendens lejr. En af dem var journalisten Arild Hvidtfeldt, som i erindringsbogen "I fred og krig" fra 1995 fortæller om sine oplevelser i Berlin.

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Hurtigt omkring med smarte cyklerHurtigt omkring med smarte cykler

Det vælter frem med alternativer til offentlig transport og taxa. Aldrig har det været så nemt at gribe en cykel, en elcykel, en scooter eller en bil på gaden og suse afsted. Priserne er overkommelige og du sparer fødderne. Det billigste er stadig offentlig transport – ubahn, s-bahn, sporvogne og busser og et pa [ ... ]

Transport til og rundt i BerlinLæs mere
Kunsthaus Dahlem - moderne tysk kunst

Kunsthaus Dahlem har siden 2015 løbende haft udstillinger af efterkrigstidens moderne kunst fra både Østtyskland og Vesttyskland. Udstillingerne er skiftende. Huset rummer også en skulpturhave med skulpturer af Bernhard Heiliger, som går for at være en af Tysklands vigtigste kunstnere siden 1945. Heiliger d&osl [ ... ]

KunstmuseerLæs mere
Jørgen Møller: Hvorfor blev Europa ikke et imperiu...

Anmeldelse. Hvorfor blev Europa ikke et imperium? USA er verdens stærkeste imperium. Kina har været samlet i tusinder af år. Men Europa er ikke samlet. Det er suveræne stater der samarbejder. "Siden romerrigets fald har ingen magthaver været i stand til at underlægge sig kontinentet. Der har ganske vist vær [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Voksne på forlænget forårsweekend i Berlin

Vi skal på LANG forårsweekend i Berlin. Tre voksne par og 2 singler med hang til god mad, kultur, historie og nok ikke natklubber. Snak, hygge og god øl er vigtigt. De heldige flyver allerede onsdag aften og kan tage en dag på arbejde via internet og skype. De sidste kommer sent torsdag – og fredag morgen. Hjemrejsen  [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere
Königs Wusterhausen

Königs Wusterhausen er en lille by lige sydøst for Berlin i Brandenburg. Flyver du til lufthavnen i Schönefeld er det Königs Wusterhausen lige under dig – eller KV [ˈkaː ˈveː]), som den også kaldes i daglig tale. Kan du huske de gamle langbølgeradioer, så var KW kendebogstaverne for radiosenderen i [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
En perfekt lørdag i Berlin

Berlin-guide har spurgt læserne, hvad en perfekt lørdag er i Berlin – shopping, gåtur og god mad er vist hovedoverskrifterne - især morgenmaden er vigtig. Ritter sport butikken, hvor man kan lave sin egen chokolade, er super populær blandt danske gæster – og for de fleste er gåturen i det tidli [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere