Komische Oper - Opera men ikke nødvendigvis komisk

Den tredje opera - Komische Oper - er vist ikke så komisk endda. Det vel nærmest discount operaen med mindre produktioner, længere sæsoner og østeuropæiske sangere. Alle usolgte pladser sælges fra operaen med 50% rabat samme dag - så måske er det ikke helt spildt at smutte forbi Behrenstrasse.
komischeoper
Foto: Foto fra La Boheme. Copyright Komischer Oper.
 
Teatret er bygget 1891 - 1892 og åbnede under navnet "Theater Unter den Linden" i 1892. Det var primært et operette teater men blev også brugt til større begivenheder. Teateret gik fallit i 1896 og genopstod i 1898 nu som "Metropol-Teater". Det blev en af Berlins mest succesfulde og berømte varite teatre - men efterspørgslen dalede og teateret lukkede igen i 1933.
 

I 1934 blev teatret nationaliseret og omdøbt til Staatliches Operettentheater og leverede Kraft durch Freude underholdning. Teateret blev skadet i 1944 og det mest af tearet blev bombet i stykker den 9. marts 1945.

Komische Oper åbnede på stedet den 23. december 1947 med Johan Strauss' operette Die Fledermaus. I 1965-66 blev teatert bygge om og teateret fik et helt nyt udsende ud ad til. Den store teatersal er restaureret til sit 1892 udseende. Der er plads til 1270 tilskuere.

Operaen har specialiseret sig i tysksprogede produktiner af opera, operetter og musicals. Det er opsætninger, der går til kanten i stil. Vær forbert på. at det ikke lige ligner det, som du plejer at se. Forfriskende - eller man kan jo altid dampe af i pausen.

 
Komische Oper
http://www.komische-oper-berlin.de/
Behrenstrasse 55-57,
10117 Berlin - Mitte

+49 30 47997400
 
 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Kunstguide - hvor finder du kunsten i BerlinKunstguide - hvor finder du kunsten i Berlin

Berlin flyder over med kunstmuseer, så hvor skal man snart begynde og hvor skal man slutte? For en ting er sikkert: Du kan ikke nå dem alle sammen - hverken den første, anden eller tredje weekend i Berlin. Nedenfor er der lidt information om, hvad ud kan finde hvor. Det er aldrig rart at skulle vælge. Men kan du kun n&ari [ ... ]

Temaguider - røde tråde gennem byenLæs mere
Westend på langs - Shopping med stilWestend på langs - Shopping med stil

Denne rute på 5,1 kilometer tager dig fra Wittenbergplatz ved KDW til Wilmersdorf. Start i det extravagante ved det gamle varehus, passerer det elegante ved Sauvignyplatz. Nyd sidegaderne og slut i Wilmersdorfgågaden. Der er shoppe muligheder på den rute for et helt liv.

Berlin til fods Læs mere
Mythos Germania - Udstilling om Hitler og Speers v...

Nazisterne havde en drøm at bygge verdenshovedstaden Germania i Berlin. Et kolosalt projekt, som de så småt begyndte på. Så du filmen Der Untergang? Hitler og hans arkitekt Albert Speer diskuterer arkitekturen i en stor 3 dimensional model af Germania. Du kan se modellen på udstillingen Mythos Germania.

Historie- og kultur museer Læs mere
Vilde dyr i BerlinVilde dyr i Berlin

Berlin er en grøn by. Masser af parker, vand, frisk luft og et par store skove tæt op ad millionbyen - og så er byen fuld af interessante skraldespande og efterladenskaber. Mange dyr finder derfor Berlin og storbylivet næsten lige så attraktivt som de mennesker, der bor i Berlin.

Natur og dyr i BerlinLæs mere
Museum Blindenwerkstatt Otto Weidt - jødernes frel...

Otto Weidt (1883 - 1947) var Berlins Schindler, der reddede mange jøder fra den visse død i Krakow under krigen. Museum Blindenwerkstatt Otto Weidt fortæller historien om Otto Weidts blindeværksted, hvor Otto Weidt i mellemkrigstiden og under krigen beskæftigede især blinde og døve jøder.   [ ... ]

Det tredje rigeLæs mere
På tur omkring Berlin

Berlin selv har meget at byde på - men den der ikke udforsker omgivelserne omkring Berlin snyder sig selv. Vi har her samlet nogle de mere spændende steder at tage hen.

Udflugter fra BerlinLæs mere
Flaktårnene i Berlin - Hitlers unedbrydelige fæstn...

Flaktårnene i Berlin blev bygget under 2. verdenskrig på befaling af Hitler efter et angreb i august 1940 af britiske bombefly. Tårnene blev bygget parvis og i Berlin blev der bygget 3 i byens parker. Der er idag kun få rester at se. Tårnene blev brugt til luftforsvaret af Berlin, til beskyttelsesrum og nødlaz [ ... ]

Det tredje rigeLæs mere