Schlagermusik - hit musik

Schlagermusik fra Tyskland kender de fleste danskere. Det er pop-musik og er så tæt forbundet med Tyskland, at mange måske tror, at der ikke findes andet end schlagermusik end i Tyskland. Schlag betyder at slå - lige som et hit. Vanskeligere er det ikke. Det er musik der deler vandene i Danmark, og det bliver sjældent spillet i af smagsdommerne i radioen - men råsælger fra tankstationer. Schlager betyder måske også at slå andre i hovedet med god smag. Tag den.

Tysklands populære schlagersangere er ikke nødvendigvis tyske. Helene Fischer er oprindeligt cirkusbarn fra Sovjetunionen men har superstart status i Tyskland. Gitte Hænning og Dorthe Kollo er danske schlager sangerinder. Og de alle superpopulære i Tyskland. Og i Danmark har østrigerne Hansi Hinterseer og DJ Ötzi haft stor succes.

Stilen kan vel bedst beskrives som "melodi grand prix". Super folkeligt musik og helt på tværs af elitens opfattelse af god smag. Her bliver det betragtet som kitch, dårlig smag. Men den opfattelse deles bestemt ikke af alle. Bliver betragtet som en slags tysk country musik. I Danmark har vi tilsvarende med Kandis, der siden 1989 har solgt 1,5 millioner albums.

Og så alligevel er der mere gang i en Helene Fischer koncert end nogen anden koncert Berlin-guide har oplevet. Rolling Stones slået hjem på energi. Varm anbefaling - uanset om du er til schlager eller ej.

På skibarer, bierfeste, tivolipladser, på Mallorca eller på Bowlingbaner spilles der masser af Schlagermusi - fra Flensburg til Rosenhaim, fra Frankfurt O. til Frankurt a.M. Tag bare en tur i Hofbrauhaus en lørdag aften og få store fadøl og syng med på schlagerne. Når de er i deres rigtige omgivelser lyder de faktisk lidt bedre end på din clockradio søndag eftermiddag i Herning eller Hillerød.

Men kan du li schlager - så pas på hvem du fortæller det til. I nogle kredse til du blive anset for tonedøv. Synd for dem. Anbefalingen af Helene Fischer koncerten ovenfor kan give problemer for berlin-guide.

Roland Kaiser er en af Tysklands mest populære schlagersangere. Han er født i 1952 i Berlin. Cornelia Froboess var superpopulær i 1960'erne. Hun er ikke fra Berlin, men har spillet med i flere film, som om hun var. Det samme glæder Udo Jürgens, som også havde succes i Danmark.

I Berlin kan du være heldig at komme med til et gigantisk schlagershow. Hvis du er til andet musik end schlagermusik har Berlin mængder af andre tilbud i alle genrer. Tjek bare her. Du kan også være heldig at møde schlagermusik fra de brølende 1920'ere - men så skal du læse videre her om Max Raabe og Berliner Comedian Harmonists.

 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Siegfried Lenz: Fyrskibet

Anmeldelse. Den tyske forfatter Siegfried Lenz udkom første gang på dansk i 1960 med bogen Fyrskibet. Nu har Bechs forlag genudgivet bogen i serien ”Klassiske Perler”.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Badeschiff - badefænomenet midt i SpreeBadeschiff - badefænomenet midt i Spree

En svømmetur i floden Spree, der løber midt gennem Berlin vil normalt ikke være en behagelig oplevelse. Men Berlinerne lader sig ikke begrænse. I Treptow kan du få din lyst til en flodsvømmetur styret - både sommer og vinter. Stress af og få et bad på Badeschiff.

Aktiv i BerlinLæs mere
Berlin Story Bunker - et levende museum om Berlins historieBerlin Story Bunker - et levende museum om Berlins...

Foto: Stig Yding. Berlin Story Bunker I skarp konkurrence med historiemuseet The Story of Berlin på Kurfürstendam er museet Berlin Story Bunker åbnet i en gigantisk bunker fra 2. verdenskrig bag Potsdamer Platz. Museet har 30 små udstillinger eller stoppesteder, så du kronologisk bliver ført gennem B [ ... ]

Historie- og kultur museer Læs mere
Christoph Hein: Lykkebarn med far

Anmeldelse. Konstantin Boggosch bliver født ved Anden Verdenskrigs afslutning. Han er et ”lykkebarn” som redder moderen fra de russiske officerers overgreb, da hun som højgravid sætter sig op mod deres hærgen i efterkrigstidens Tyskland. Men familien Boggosch har en lang slagskygge, faren er dømt na [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Eutanasi i Berlin og Brandenburg an der HavelEutanasi i Berlin og Brandenburg an der Havel

Eutanasi kommer af det græske ord thanatos. Det betyder en let død. Det bruges også om aktiv dødshjælp og medlidenhedsdrab. Nazisterne gik vidt med aktiv dødshjælp og havde et helt Eutanasi-program, som var en omskrivning af et program for at aflive psykisk syge og handicappede mennesker – b&osla [ ... ]

Nazisternes KZ lejre omkring BerlinLæs mere
Die Kneifzange - den politiske knivtang

Ved siden af de store operaer og underholdningsteatre er er der også plads til de mindre kunstnere som Die Kneifzange smak midt i centrum af Berlin. Lige ved Reichstag, Bundeskanzleramt, Bundesrat og Ministerierne.

Varite, revy og kabaretLæs mere
Friedrichstadt-Palast - storhed med Tanz, Glanz u...

** Stjerner, divaer, vandbærere og hvem der vil vide det: Europas største revue teater, Friedrichstadt-Palast , er et vidunder i teater teknik og med god plads til benene. Den største? - ja på scenen kan der stå 32 danserinder og svinge ben på en lang række. Det er Europas længste "girlreihe" - pige [ ... ]

Varite, revy og kabaretLæs mere