Livemusik guide i Berlins natteliv

cocktail

Foto: Til en god tur i byen hører coctails. Her fra lobbyen på Radisson. Stig Yding Sørensen.

Berlin har masser af live musik. Det er bare at komme ud i nattelivet. Husk også at tjekke nettet og aviserne. Berlin har ofte besøg af spændende musikere. Nedenfor finder du en liste, der er lige til at putte i lommen. Så er du ladt og loaded til en tur i byen. Tjek også lige vores "gå i byen guide" Jazzguiden eller bluesguiden

 

Det er ikke let at orientere sig i en fremmed bys natteliv. Det fede sted er der ude et sted - men hvor? Hvad passer til mig? På Youtube filmen ovenfor spiller Volbeat på klubben KATO (Kreuzberg Kulturbahnhof i Lübbener Str. 10 i Kreuzberg). De der var til koncerten følte sig sikkert rigtig heldige. Der kunne også være dem, der havde ønske sig harpespil - og så var gået forkert.

I Berlin er der en online matching guide, hvor målet er at matche gæsternes ønsker med lige den klub, bar eller spillested, som passer bedst. Siden hedder ClubMatch, så det er bare med at komme ind og finde det sted, som er lige dig. Vil du selv redde dig igennem, så tjek spillestedernes program før du går i byen, reserver billetter hvis det er topbands. Kender du ikke navnene, så brug Spotify eller Youtube til at tjekke kunstneren. Så får du en god aften. Nedenfor har vi en liste af nogle af de mest livlige steder i Berlin - men tjek også lige hjemmesiden BlitzGigs for musik. Har du været et fedt sted? Har du holdninger til musikken? Så kommenter gerne nederst på siden:.

 • Junction Bar , Gneisenaustraße 18 i Kreuzberg med solid live musik og DJs hver aften. Entreen er rimelig, tjek programmet. Publikum 20 - 30 og de der stadig føler sig unge. Kom i afslappet tøj og vær med til festen.
 • Kulturbrauerei i Knaackstraße 97 i  Prenzlauer Berg. Kulturbryggeriet er en kulturel magnet i Berlin a la Brandts klædefabrik i Odense. Her kan foregår alt muligt og der er store og små steder til udstillinger og musk. Det ligger i Knaackstrasse i Prenzlauer Berg, hvor der i forvejen er godt gang i den. Besøg fx koncertstedet Kesselhaus, klubben frannz, Maschinenhaus, Alte Kantine ellerSODA. Soda er klub med rytmer og festtøj for de unge, der kan lide at tage det fine festtøj på.
 • Magnet, Greifswalder Straße 212-213 i Prenzlauer Berg. Magnet Club er populært ungt sted med Indie-, Rock- og Emo. Følg med i programmet.
 • Roter Salon i Rosa-Luxemburg-Platz 2 i Mitte. Den røde salon ligger i en af Berlins store theatre: Volksbühne. Solid 50'er stemning og musikken er som regl blandet af DJs. Specialerne er indie, indie/elektro, pop, and retro. Men følg med i programmet. Bor du i Prenzlauerberg er det lige smutte ned og være med.
 • Schokoladen, Ackerstraße 169 i Mitte - live musik og gang i den, hvis du er til lidt mere støj og sjov. Men man kan godt være der, selv om man er voksen. Tag tøj på, der kan holde til at suge lidt øl. Det er ikke stille her.
 • Trompete, Lützowplatz 9 i Tiergarten - jazz,soul og torsdag eftermiddage. Hæng ud på trompeten. Lidt ordentlig i tøjet skader ikke her.
 • Yorckschlösschen, Yorckstraße 15 i Kreuzberg er en godt insider tip og en Kreuzberg klassiker. Blues live musik hver aften, så følg godt med i programmet. God hyggelig og tæt værtshusstemning. Rygning er forbudt, så du kan være her uden at øjnene sviger. Et voksent, uhøjtidligt  publikum. Favorit favorit favorit. 
 • DODO i Grossberenstrasse 32 i Kreuzberg ligger lige om hjørnet fra Yorckschlösschen og har et tæt program på alle dage - undtagen tirsdage.
 • Festsaal Kreuzberg i Skalitzerstrasse i Kreuzberg for enden af Oranienstrasse byder på masser af live musik.
 • Lido i Curvystrasse i Kreuzbergs Wrangelkiez - live og atter live.
 • Insel, Alt Treptow 6 i Treptow byder på 2 etager med musik. Søndag eftermiddag kan du hænge ud med kaffe og musik. Insel betyder ø og naturligvis ligger klubben på en ø i Treptower Park. Stedet køres af initiativet Kulturalarm, og når der ikke er DJs og danse program kan der være film eller theater eller poetry slam. Tjek hjemmesiden ud - og vær også opmærksom på Kulturalarm!
 • Kalkscheune i Johannisstraße i Mitte ligger i de gamle stalde bag theateret Friedrichsstadtpalast. Ikke byens vigtigste attraktion, men hold øje, for her kan være koncerter, modeshows, udstillinger. 
 • Waldbühne i skoven nær Olympia Stadion, Freilichtbühne og Zitadelle i Spandau, botanisk have er steder at tjekke udendørs koncerterne om sommeren. Det kan være rock eller klassisk.
 • Huxleys Neue Welt, Hasenheide 107, ved Hermannsplatz er et eventsted med en lang række koncerter. Navnet "Neue Welt" går langt tilbage i historien og har været varitescene, sportshal, rulleskøjtebane og nu event og koncertsted. På besøgslisten står navne som Jimi Hendrix, Ramones, Robbie Williams, Iggy Pop, Rammstein, Chippendales, Youssou N’Dour, Khaled, The Clash, Red Hot Chili Peppers, Ozzy Osbourne, Juli, Billy Talent, The Prodigy, Travis, Nick Cave.

Er du ved at planlægge din live aften - så tjek også lige disse lidt mere beskedne steder ud:
 
 • Café Sandmann i Reuterstr. 7-8 i Neukölln. Reuterstrasse er et stykke i Neukölln og ikke i det populære Kreuzkölln. Cafe Sandmann er en musikcafe og Kiezkneipe.
 • Artenshutztheatern i Lüneburger Straße 370 ikke langt fra Siegesseule (Over broen ved Schloss Bellevue og så til højre langs jernbanen) har en lille scene, hvor der er spændende musik. Ikke verdenskunster navne nødvendigvis - men godt.
 • Intersoup på Schliemannstraße 31 i Prenzlauer Berg har både DJ's og bands på programmet. Tjek dem ud.

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Hyp - hyp - Byrundfart i karet

En gang dominerede hestevogne og hestetrukne køretøjer gaderne. Er du til hestetempo og romantisk ridt gennem byen skulle du måske se dig om efter en karettur gennem byen. De er ikke af guld - men du må gerne vinke nådigt til dem, du kører forbi. De vinker garanteret igen. En god aktivitet med børnene.

Guidede tureLæs mere
Cykeludlejning

Cykeludlejning i Bergmanstrasse. Foto: Stig Yding Sørensen Kom rundt som en af de lokale eller "hjuller" en tur til stranden. At leje en cykel er en alternativ og let måde at se Berlin på. Der er mange muligheder for at leje en cykel - husk ID som kørekort eller pas. Snup evt. toget ud på landet med cyklen og tr&a [ ... ]

Aktiv i BerlinLæs mere
Wintergarten Varieté - en hengemt duft af 1920'ern...

* Wintergarten Varieté er overlevet fra det mondæne natteliv i 1920'erne. Man genkalder sig fordums storhed.

Varite, revy og kabaretLæs mere
Deutscher Dom - Parlamentarisme og demokrati i TysklandDeutscher Dom - Parlamentarisme og demokrati i Tys...

I alle Europas lande er der kæmpet for demokrati. I Tyskland tog turen både forkerte veje og omveje. Det handler den tyske bundesdagsudstilling "Wege - Irrwege - Umwege" om.

Historie- og kultur museer Læs mere
Mindestedet RummelsburgMindestedet Rummelsburg

Rummelsburg er den del af Lichtenberg, der ligger tættest på Spree, og en lille sidegren af Spree kaldes ovenikøbet for Rummelsburger See. Tæt på Berlins centrum, og alligevel et virvar af industri, byggetomter, nybyggeri og og forfald. Rummelsburg er måske mest kendt for sit fængsel, hvor der i dag er e [ ... ]

Mindesmærker og bygningerLæs mere
Jesper Clemmensen: AfhopperneJesper Clemmensen: Afhopperne

Foto: Monument i Prag over kommunismens ofre. Over 200.000 arresteret, 170.000 i eksil, 4.500 døde i fængslet, 327 skudt i flugten og 248 henrettet. Anmeldelse. Søndag den 24. juli 1960 hoppede Jan Rocek sammen med sin kone, svigermor og to små drenge over rælingen på den østtyske færge "Seebad  [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Friedrichstrasse - fra ende til andenFriedrichstrasse - fra ende til anden

Gåturen gennem Friedrichstrasse er 4 kilometer lang inkl. et par afstikkere. Det er ikke langt, men ruten tager dig fra en lidt træt del af Kreuzberg over noget af det mest elegante Berlin har at tilbyde til teaternattelivet.

Berlin til fods Læs mere