Rundt om Nikolaiviertel - det ældste Berlin

Berlinerne genopbygger - og kernen af det ældste Berlin blev genopbygget allerede af DDR. Nikolaiviertel. Denne spadseretur tager dig fra den pulserende Alexanderplatz til Nikolaiviertel og til den gamle havn. Der er 4.7 kilometer fra start til mål.


nikolajviertel
 Begynd på Alexanderplatz. Der sker næsten altid noget her og har du god tid kan du suse en tur til tops i TV-tårnet. Der oppe fra kan du se det store grønne område, der strækker sig frem foran dig ned mod Spree og Domkirken. Før krigen var er tæt med huse her. Det var byens centrum ved kongeslottet. Væk nu. Gå en tur gennem anlægget, se på Neptunspringvandet og gå gennem park anlægget hen og hils på Karl Marx og Friedrich Engels. Der er ikke mange DDR monumenter tilbage at se på.

Nikolaiviertel er spændende med små museer og hyggelige restauranter. Nicolaiviertel er kitch i verdensklasse og en turistfælde. Du kommer forbi Georgs Bræu nede langs spree ufer. De laver en god bryg øl, så ok med en pause her. Fortsæt rundt i Nikolaiviertel, som du kan læse mere om her. Når du er færdig, så følg ruten over den brede vej Muhlendamm.

DDR ryddede en hel bydel, en middelalder kirke og meget mere for at få plads til dette mangesporede uhyre af en vej tværs gennem Berlin. For DDR førte vejen jo blot direkte til muren, så man kan undre sig over, hvad de skulle med 4-6 spor lige her. Du kan enten gå tilbage til floden og under vejen, eller krydseover uhyret.

Gå ned langs Rolandufer, hvor du kan beundre sluseanlægget. Det kan godt være fasinerende at stå og se lidt på det. Gå en tur op og se det sidste overlevende stykke af den gamle bymur ved siden af Restauranten Zur Letzten Instanz. Restauranten er fra 1500 tallet og efter sigende har Napoleon spist der inde og man spiser solid tysk mad. Det er bestemt værd at gå en tur ind. Men du skal nok have bestilt bord først. +49 (030) 2425528.

Tilbage til Jannowitzbrucke. Her fra kan du tage med turbådene. Hvis ikke så over broen. Den enorme hvide bygning er Kinas ambassade. Gå langs floden forbi Markische Museum (bymuseet) og langs floden igen hen til havnemuseet. Her er der næsten Amsterdamstemning. Omkring hjørnet og hop på U-bahn ved U-Markisches Ufer.


Vis stort kortHusk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Lars-Martin Sørensen: Sidste nyt fra Berlin

Anmeldelse. Lars-Martin Sørensen har læst berlinkorrespondenternes reportager og artikler fra Berlin fra 1933 til 1940. Det har han skrevet om i borgen ”Sidste nyt fra Berlin”. Hovedspørgsmålet er: Hvordan skriver man om historiske begivenheder, mens de finder sted? Det var ikke let at skrive hjem fra en diktat [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Rend og hop - Trampoliner i Berlin

Det begyndte med små have-trampoliner og nu har det udviklet sig til store hoppe-centre. Trænger du til at hoppe, så besøg en af Berlins hoppepaladser. Trampolin-hopperiet har udviklet sig til en mængde discipliner, der ihvertfald er nyt for berlin-guide.dk.Det er nok mest for store børn i alle aldre, som er i  [ ... ]

Aktiv i BerlinLæs mere
Galleri for sanitær arkæologi

Gør fittings dig varm i kroppen? Gør kummer dig krum af glæde? Kan en natpotte sætte erindringerne igang? Så få en rundvisning i Herr Schwarzwälder's Galerie für sanitäre Archäologie i Charlottenburg.

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
1721 - Brandenburg koncerterne af J.S. Bach

Komponisten Johan Sebastian Bach (1685-1750) besøgte i 1718/19 Berlin og han dedikerede seks koncerter til Prins Christian Ludwig zu Brandenburg-Schwedt i 1721. Der gik næsten 130 år før noderne blev spillet første gang – og så var de nær forsvundet i 2. verdenskrigs kaos. Markgreven Christian L [ ... ]

Berlins historieLæs mere
1900: Heinrich Zille und sein Miljöe1900: Heinrich Zille und sein Miljöe

Tegneren Zille, kendt som penselhenrich, døde i 1929, men er stadig allestedsnærværende i Berlin. Gamle kneiper måles i, om Zille nu var stamgæst her. Zille satte billeder på Berlin før og efter 1. verdenskrig.

Billeder fra BerlinLæs mere
Museet på Robert Koch Instituttet

Heinrich Hermann Robert Koch (født 11. december 1843, død 27. maj 1910) var en tysk læge og bakteriolog. Han skabte afgørende gennembrud for medicin og han lagde grunden til udryddelsen af flere grusomme sygdomme. Han er især kendt for opdagelsen af den bakterielle årsag til miltbrand (Bacillus anthracis, 1877 [ ... ]

Teknik- og videnskabsmuseerLæs mere
Henrik Yde: Nexø. Martin Andersen Nexøs liv og vær...

Anmeldelse. I 2019 er det 150 år siden, at forfatteren Martin Andersen Nexø blev født. Nexø har skrevet noget af den bedste danske litteratur vi har. Martin Andersen Nexø bragte sig politisk på kant med samfundet og endte med at flytte til DDR. Men der er vist ingen, som er er tvivl om kvaliteten af hans forf [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere