Westend på langs - Shopping med stil

Denne rute på 5,1 kilometer tager dig fra Wittenbergplatz ved KDW til Wilmersdorf. Start i det extravagante ved det gamle varehus, passerer det elegante ved Sauvignyplatz. Nyd sidegaderne og slut i Wilmersdorfgågaden. Der er shoppe muligheder på den rute for et helt liv.

Hovedtemaet for denne rute må være shopping. Fra de store mainstream varehuse til de mindste, smalleste butikker man næsten kan tænke sig. Fra den kostbareste luksus til argeste ragelse. Vi holder os til at beskrive ruten - så kan du selv gå på opdagelse i butikkerne.

Begynd på U-bahn stationen på Wittenbergplatz. En elegant gammel u-bahn station lige overfor det store varehus KDW. Shop dig op ad Tauentzienstrasse til Gedächtniskirche, hvor Kurfürstendamm begynder. Selvom der ikke er langt kan det godt tage lang tid, hvis du skal nå at besøge bare nogle af butikkerne. Drej ned Kurfürstendamm og nyd mylderet hen til Uhlandstrasse, hvor du drejer til op mod Kantstrasse.

Vi har lagt ruten i Uhlandstrasse, men pointen er egentlig, at gaderne mellem Kurfürstenstrasse og Kantstrasse vrimler med små butikker og cafeer. På Kantstrasse til venstre hen forbi StilWerk med moderne design mod Sauvignyplatz. Her kan du helt sikkert finde en lille cafe og holde et break. 

Videre op og så ned af Bleibtreubstrasse, Sauvignyplatz, for den specielle boghandel Bücherbogen og ned ad Kneesebeckstrasse til Momsenstrasse. Nord på igen, mere Kantstrasse, så Pestalozzistrasse omkring Krummestrasse og slut af med lidt provinsgågade i Wilhelmsdorfer Strasse. Tilbage med U-bahn fra Wilmersdorfer Strasse.

Lidt trivia til turen

  • Johan Heinrich Pestalozzi (1746-1827) var schweizisk pædago og en af frontkæmperne for offentlige folkeskoler.
  • Friherre Karl Friedrich Kneesebeck (1768-1848) var preussisk general og politiker. Ved slaget mod Napoleon i 1806 ved Auerstedt frelste han kejser Friedrich Willhelm lll fra fransk fangenskab. Den slags fremmer karrieren.
  • Christian Matthias Theodor Mommsen (1817-1903) tysk professor i oldtidshistorie og nobelprismodtager i litteratur i 1902. Hr. Mommsen var var Charlottenburg og har en æresgravplads i Kreuzberg ved Dreifaltigkeitsfriedhof.
  • Georg Bleibtreu (1828-1892) var maler. Han malede gerne militære slag. Han har blandt andet malet billedet "Overfarten til Als" fra den dansk-tyske krig i 1848. 


Vis stort kort

 


 

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

En ide til rejsen?

Annonce

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Fuchsbau bunkeren i Bad Sarow - rævegrav for nazis...

I sommeren 1943 besluttede waffen-SS at det var nødvendigt med en efterretningsbunker, og de fandt en passende plads nær Bad Sarow i Rauener Berge sydøst for Berlin. Med vanlig SS dramatik blev bunkeren kaldt "Fuchsbau" - rævegraven. Bunkeren blev efter krigen overtaget af DDR styret. I dag er den åben for besø [ ... ]

Krigens spor omkring BerlinLæs mere
Michael H. Clemmesen: Den lange vej mod 9. april

Anmeldelse. Det tyske angreb på Danmark den 9. april 1940 var en sur overraskelse for danskerne. Eller måske ikke stor en overraskelse endda. Dansk udenrigspolitik havde indregnet muligheden derfor. Den pensionerede brigadegeneral, Michael H. Clemmensen, har sat sig grundigt ind i historien og i 2 stærke bind ruller han forhistori [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
På job i Berlin

Mange kommer til Berlin i forbindelse med deres arbejde - eller har et par dages arbejde med til Berlin. Overvej at finde dig en god kontor plads.

Bo i BerlinLæs mere
Tilmann Lahme: Familien Mann - en biografi

Anmeldelse. Forfatteren Thomas Mann var en af det forrige århundredes mest beundrede forfattere. Historien om Husets Buddenbrook er stadig værd at læse. Thomas Mann fik Nobelprisen. Han var feteret og betydningsfuld tidligt i sit liv. Han var gift og havde seks børn. Det var farverige tyskere, som stod op imod Hitler. Tilma [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Guidede ture via "Get my guide" - 20 inspirationer...

Get my Guide er en online service, som events, museer, guider over hele verden bruger. Det gør let og hurtigt at booke plads på en oplevelse - og gør du det fra denne side får berlin-guide.dk en lille kommission. Det koster at drive sitet, så bliv endelig inspiret på forslagende nedenfor. Så har du hurtig [ ... ]

Guidede tureLæs mere
Asta Nielsen: Den Tiende Muse

Anmeldelse. For mere end halvfjerds år siden skrev Asta Nielsen (1881-1972) sine erindringer i bogen ”Den Tiende Muse”. Det er en fremragende bog. Ikke om så meget om Asta Nielsens filmkarriere og kærlighedsliv. Die Asta fortæller om hendes fattige opvækst i den sidste del af 1800-tallet i København  [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Hans Wolf: Sønderjyder på Østfronten i 1. Verdensk...

Anmeldelse. Syddansk universitetsforlag har udgivet ”Sønderjyder på Østfronten i 1. Verdenskrig”, der er skrevet af Hans Wolf. Bogen er den første samlede historie om sønderjydske krigsdeltageres oplevelser på Østfronten. Det er en beretning om hvordan soldaterne på krigsskuepladsen o [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere