Westend på langs - Shopping med stil

Denne rute på 5,1 kilometer tager dig fra Wittenbergplatz ved KDW til Wilmersdorf. Start i det extravagante ved det gamle varehus, passerer det elegante ved Sauvignyplatz. Nyd sidegaderne og slut i Wilmersdorfgågaden. Der er shoppe muligheder på den rute for et helt liv.

Hovedtemaet for denne rute må være shopping. Fra de store mainstream varehuse til de mindste, smalleste butikker man næsten kan tænke sig. Fra den kostbareste luksus til argeste ragelse. Vi holder os til at beskrive ruten - så kan du selv gå på opdagelse i butikkerne.

Begynd på U-bahn stationen på Wittenbergplatz. En elegant gammel u-bahn station lige overfor det store varehus KDW. Shop dig op ad Tauentzienstrasse til Gedächtniskirche, hvor Kurfürstendamm begynder. Selvom der ikke er langt kan det godt tage lang tid, hvis du skal nå at besøge bare nogle af butikkerne. Drej ned Kurfürstendamm og nyd mylderet hen til Uhlandstrasse, hvor du drejer til op mod Kantstrasse.

Vi har lagt ruten i Uhlandstrasse, men pointen er egentlig, at gaderne mellem Kurfürstenstrasse og Kantstrasse vrimler med små butikker og cafeer. På Kantstrasse til venstre hen forbi StilWerk med moderne design mod Sauvignyplatz. Her kan du helt sikkert finde en lille cafe og holde et break. 

Videre op og så ned af Bleibtreubstrasse, Sauvignyplatz, for den specielle boghandel Bücherbogen og ned ad Kneesebeckstrasse til Momsenstrasse. Nord på igen, mere Kantstrasse, så Pestalozzistrasse omkring Krummestrasse og slut af med lidt provinsgågade i Wilhelmsdorfer Strasse. Tilbage med U-bahn fra Wilmersdorfer Strasse.

Lidt trivia til turen

  • Johan Heinrich Pestalozzi (1746-1827) var schweizisk pædago og en af frontkæmperne for offentlige folkeskoler.
  • Friherre Karl Friedrich Kneesebeck (1768-1848) var preussisk general og politiker. Ved slaget mod Napoleon i 1806 ved Auerstedt frelste han kejser Friedrich Willhelm lll fra fransk fangenskab. Den slags fremmer karrieren.
  • Christian Matthias Theodor Mommsen (1817-1903) tysk professor i oldtidshistorie og nobelprismodtager i litteratur i 1902. Hr. Mommsen var var Charlottenburg og har en æresgravplads i Kreuzberg ved Dreifaltigkeitsfriedhof.
  • Georg Bleibtreu (1828-1892) var maler. Han malede gerne militære slag. Han har blandt andet malet billedet "Overfarten til Als" fra den dansk-tyske krig i 1848. 


Vis stort kort

 


 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

1806:  Charles Meynier: Napoleons indtog i Berlin1806: Charles Meynier: Napoleons indtog i Berlin

Charles Meynier (1763-1832) har malet Kejser Napolen, som ridder ind i Berlin ad hoveddøren, Brandenburger Tor, i 1806 omkring kl. 15:00 på en solrig efterårsdag. Billedet er malet i 1809/10 på opdrag af Napoleon.

Billeder fra BerlinLæs mere
James Hawes: Den korte historie om Tyskland

Anmeldelse. Der findes en del historiebøger om Tysklands historie. Og en bog er ikke nok, for eftersom man kan blive i tvivl om, hvad Tyskland er eller hvor Tyskland er afhængig af tidspunktet – så skal der flere til. Britten James Hawes er ph.d i Tysk, og han har skrevet ”Den korte historie om Tyskland”. Og kor [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Hans Fallada: Mareridt i Berlin

Anmeldelse. I maj 1945 sluttede krigen. Men i Tyskland blev freden ikke et brag af lykke. Landet var smadret. Tyskerne var verdens meste forhadte folk. Tyskerene var spærret inde af skyld og skam. Der var sult og død og nød. Hans Fallada skrev i løbet af 1945 "Mareridt i Berlin" om livet i de første krigsmåne [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Besøg spionhovedkvarteret i Berlin

Det tyske efterretningsvæsen hedder Bundesnachrichtendienst og omtales også som BND. Sådan er efterretningsvæsner – vilde med forkortelser: CIA, PET, KGB, STASI. BND har siden 2019 samlet sine aktiviteter (så vidt vi ved) i en samlet efterretningscentral i Berlin. Et kæmpe kompleks midt i Berlin på Ch [ ... ]

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
Siegfried Lenz: Overløberen

Anmeldelse. Siegfried Lenz’ roman overløberen blev udgivet i 2014 – med mere end 60 års forsinkelse. Romanen handler om det sidste år af krigen, hvor alting er i opløsning på østfronten. Ude i et sumpet skovområde ved de Masuriske søer står en lille deling værnemagtssoldate [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Illuseum - Illusionernes museum

Illuseum er et ”museum” for alle, der er fascineret af snyd, bidrag, trylleri eller kort sagt: Illusioner. Museet gør sit yderste for at snyde dine sanser, og for øjnene af dig bliver dine venner enten større eller mindre – eller du kan tage en tur i ”alting på hovedet rummet”. Der er ogs&ari [ ... ]

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
Kattemuseum

I Berlin går Helmut Glantz og hans kone så meget op i katte, at deres treværelses lejlighed i dag fungerer som et veritabelt kattemuseum. Her er kattefigurer, bøger og krassebrædder i store mængder. Der er fx mere end 1.000 porcelænsfigurer med katte.

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere