Westend på langs - Shopping med stil

Denne rute på 5,1 kilometer tager dig fra Wittenbergplatz ved KDW til Wilmersdorf. Start i det extravagante ved det gamle varehus, passerer det elegante ved Sauvignyplatz. Nyd sidegaderne og slut i Wilmersdorfgågaden. Der er shoppe muligheder på den rute for et helt liv.

Hovedtemaet for denne rute må være shopping. Fra de store mainstream varehuse til de mindste, smalleste butikker man næsten kan tænke sig. Fra den kostbareste luksus til argeste ragelse. Vi holder os til at beskrive ruten - så kan du selv gå på opdagelse i butikkerne.

Begynd på U-bahn stationen på Wittenbergplatz. En elegant gammel u-bahn station lige overfor det store varehus KDW. Shop dig op ad Tauentzienstrasse til Gedächtniskirche, hvor Kurfürstendamm begynder. Selvom der ikke er langt kan det godt tage lang tid, hvis du skal nå at besøge bare nogle af butikkerne. Drej ned Kurfürstendamm og nyd mylderet hen til Uhlandstrasse, hvor du drejer til op mod Kantstrasse.

Vi har lagt ruten i Uhlandstrasse, men pointen er egentlig, at gaderne mellem Kurfürstenstrasse og Kantstrasse vrimler med små butikker og cafeer. På Kantstrasse til venstre hen forbi StilWerk med moderne design mod Sauvignyplatz. Her kan du helt sikkert finde en lille cafe og holde et break. 

Videre op og så ned af Bleibtreubstrasse, Sauvignyplatz, for den specielle boghandel Bücherbogen og ned ad Kneesebeckstrasse til Momsenstrasse. Nord på igen, mere Kantstrasse, så Pestalozzistrasse omkring Krummestrasse og slut af med lidt provinsgågade i Wilhelmsdorfer Strasse. Tilbage med U-bahn fra Wilmersdorfer Strasse.

Lidt trivia til turen

  • Johan Heinrich Pestalozzi (1746-1827) var schweizisk pædago og en af frontkæmperne for offentlige folkeskoler.
  • Friherre Karl Friedrich Kneesebeck (1768-1848) var preussisk general og politiker. Ved slaget mod Napoleon i 1806 ved Auerstedt frelste han kejser Friedrich Willhelm lll fra fransk fangenskab. Den slags fremmer karrieren.
  • Christian Matthias Theodor Mommsen (1817-1903) tysk professor i oldtidshistorie og nobelprismodtager i litteratur i 1902. Hr. Mommsen var var Charlottenburg og har en æresgravplads i Kreuzberg ved Dreifaltigkeitsfriedhof.
  • Georg Bleibtreu (1828-1892) var maler. Han malede gerne militære slag. Han har blandt andet malet billedet "Overfarten til Als" fra den dansk-tyske krig i 1848. 


Vis stort kort

 


 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

FLIX: Splint og Co i Berlin

Anmeldelse. I Tyskland er tegneserien Splint og Co kendt som Spirou. ”Spirou in Berlin” er en fantasifuld og hæsblæsende grafisk novel eller tegneserie, som foregår i Berlin. Tegnet af den tyske tegneserieforfatter, FLIX.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
2019: Emils Noldes synderinde i nyt lys2019: Emils Noldes synderinde i nyt lys

Emil Nolde er en af det 20 århundredes kunstneriske legender. Før anden verdenskrig blev han medlem af nazi-partiet i Tyskland. Men nazisterne kunne ikke lide hans ekspressionistiske kunst. Emil Nolde flyttede fra Berlin og gik i eksil i Seebüll i marsklandet få kilometer syd for den danske grænse. Han fortsatte med at [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
Gamesciencecenter er for futurister

GameScienceCenter er for futurister – for nysgerrige, barnlige sjæle, nørder og alle andre som spekulerer på, hvor de kraftige computere og netværk fører os hen. I Gamesciencecenter demonstreres en helt række nye teknologier, og du skal medvirke ved at bevæge kroppen, bruge stemmen, blinke med &osla [ ... ]

Teknik- og videnskabsmuseerLæs mere
1945: Tyskerne overgiver sig og overgiver sig og o...

Den anden verdenskrig sluttede i Europa da tyskerne underskrev deres betingelsesløse overgivelse om aftenen den 9 maj 1945 kl. 00:16 sammen med repræsentanter for de "The Allied Expeditionary Force", den røde hær samt amerikanske og franske vidner. Krigen var slut. Men faktisk blev der skrevet under hele 4 gange i perioden [ ... ]

Berlins historieLæs mere
2006: Europamesterskaberne i fodbold markerer et nyt Tyskland2006: Europamesterskaberne i fodbold markerer et n...

Sommeren 2016. Europamesterskaberne i fodbold spilles i Frankrig, men i Berlin følger alle kampene og deres nationalmannschaft tæt. På ”Fanmeile”, Strasse 17. juni, er der god plads til festen. Samler næsten en million mennesker til at følge med på storskærme. Det blev en magisk sommer, hvor T [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
Martha Hall Kelly: Blomstrende syrener

Anmeldelse. Amerikaneren Martha Hall Kelly har skrevet den dokumentariske fiktions roman ”Blomstrende Syrener”, som har kvinde KZ-lejren Ravensbrück som omdrejningspunkt. Bogen handler om de polske fanger, som blev udsat for medicinske forsøg. De, der overlevede, haltede og blev kendt som ”kaninerne” – navn [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Theodor Fontane: Effi Briest

Anmeldelse. Effi Briest (1895) er Theodor Fontanes mest kendte roman og regnes for en af tysk litteraturs betydeligste klassikere og sammenlignes med Flauberts Madame Bovary og Tolstojs Anna Karenina.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere