Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

LOXX modeljernbane - også for store drenge

Pin It

For store og små drengesjæle med interesse for elektriske jernbaner gemmer Berlin på en perle. I det store shoppingcenter Alexa ved Alexanderplatz på Grunerstrasse ligger LOXX. Størrelsen er imponerende, men mest imponerende er detaljerne. Men du skal kun til Hamburg for at se endnu mere. 

Loxx


Uanset om man er til modelbyggeri eller ej, kan man ikke lade være med at blive imponeret af detaljeringsgraden. Landskabet handler ikke blot om jernbaner, men også - eller især - om det liv der udspiller sig omkring banestrækningerne. Masser af små scenarier er bygget op, og gør at man kan komme til at bruge lang tid til at studere detaljer.

Det er svært at give et billede af størrelsen, men for kendere kan ovenstående udsnit af kontrolbordet måske give et praj herom. 2500 kvadratmeter jernbane. Fly der letter. Biler der kører, folk der demonstrerer, bungee jumpere fra broerne - og naturligvis Brandenburger Tor, Reichstag, TV tårnet osv. i miniformat.

Det slår en, at selvom der er uoverskueligt mange tog og busser, der bevæger sig og kører rundt - så er det ikke hovedattraktion. Det er de små historier overalt i landskabet. Et sted ligger et par og soler sig - og i buskaset ved siden af ligger en mand med en kikkert. I en gade er der byfest - og en mand får 8 grise til at gå i 8-taller. En kolonihave forening er i oprør over byggeplaner. Unge bz'ere sættes på gaden af politiet. Et sted er en fødsel igang og ind svæver storken med det lille barn. Nyd togene og gå på jagt efter de små humoristiske historier. Nogle af de små historier kræver et lidt fleksibelt forhold til fysiske love og andre genkender vi helt fra hverdagen.

Der er fint plads til at have kone og mindre børn med, da der er en lille cafe i samme lokale, og så er der en del legejernbaner til de mindste. –På den måde er der plads til at entusiasten kan koncentrere og fordybe sig uden forstyrrende elementer. Men men - de mange historier betyder, at der i LOXX er noget at se på for alle.

Det er et stort og krævende anlæg at holde. Der er altid lidt byggeri igang og nogle vil også mene at stedet er lidt små-nusset. Lad ikke det tage fornøjelsen fra dig.


LOXX Berlin

Miniatur Welten Berlin
I ALEXA shoppingcenteret på øverste etage (Alexanderplatz)
Grunerstraße 20
10179 Berlin

Ubahn: Alexanderplatz

TId: Brug mindst en time. Lad pigerne om at shoppe imens. Der er en lille cafe til forfriskninger.


Endnu mere tog i Hamburg

Kendere kan længe diskutere, hvad der er verdens bedste modeljernbane. LOXX er imponerende og har et solidt fokus på Berlin. I Hamburg findes en endnu større model jernbane - tro det eller lad være - som har mange tilhængere. Stedet hedder Miniatur Wonderland. Det ville være oplagt at besøge på turen ned til Berlin eller tilbage.

Miniatur Wunderland Hamburg
Kehrwieder 2-4 Block D
20457 Hamburg - Speicherstadt


Vis stort kort 

Besøg annoncørerne

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Füchse Berlin - Håndboldrævene i Max Schmelling Ha...

Fuchse betyder rævene - og rævene i Berlin spiller håndbold. Det har de gjort siden 1891. Rævenes hjemmebane er Max-Schmeling-Halle i Prenzlauer Berg, der er en af Berlins største haller. Der kan være op til 10.500 tilskuere til en kamp med Die Fuchse.

Sportsklubber i Berlin
Tre inspirationer til din Berlin weekend

Iværksætter Halfdan Timm har fundet tre alternative måder at bruge et weekendophold på i Berlin. Til inspiration, når du er færdig med Brandenburger Tor, Museumsøen og alt det andet.

Programmer og planer for den næste Berlintur
Aftensmad i Wedding og Reinickendorf

Wedding er teknisk set en del af Mitte - men er er her slået sammen med Reinichendorf for Berlins nordlige del. Et par restauranter ser hæderlige ud og der er bestemt i sommermånederne attraktive udflugtsmål i det grønne.

Spiseguiden
Gruppe rejser med tog er billigt - find en gruppe ...

Det er billigt at køre med tog i Tyskland. Er man flere afsted sammen er der ovenikøbet penge at spare ved at købe en gruppebillet. Men hvad nu, når man kun er sig selv eller to afsted? Deutsche Bahn har løsningen. De har lavet en smart app, som hjælper rejsende med at finde sammen som grupper. Og vupti blev  [ ... ]

Transport til og rundt i Berlin
Aftensmad i Prenzlauer Berg

Langs Kastanien Alle og området omkring Kollwitzplatz er der masser af spændende restauranter. Spadserer du fra Rosa Luxemborg Platz op ad Schönhauser Alle er der spændende tilbud.

Spiseguiden
Det dyreanatomiske theater

Det dyreanatomiske theater er Berlins ældste akademiske bygning. Idag er bygningen åben igen som Hermann von Helmholtz-Zentrum für Kulturtechnik der Humboldt-Universität. Der er typisk udstillinger med relation til den naturvidenskabelige forskning på Humboldt Universitetet. Men også adgang til at se bygningen og l [ ... ]

Teknik- og videnskabsmuseer
Beton mod bomber - om bunkerne i Berlin

Berlin er fyldt med bunkere. Der er bunkere fra 2. verdenskrig og fra den kolde krig. Det er ikke alle, der er til at finde. Nogle er gravet ned. Hitlers er sprunget i luften. Berliner-Unterwelten viser rundt i andre. Men langt fra alle. Nogle bliver brugt til museer. Her er en lille oversigt, som bliver udbygget efterhånden. Listen nedenfor  [ ... ]

Temaguider - røde tråde gennem byen