Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Vind en bog til jul

Kære gæst

Fortæl om din bedste oplevelse i Berlin. Dine svar bliver behandlet anonymt. Det tager 2-3 minutter.

Gå til spørgeskema

Kaerlighedikommunismenbog

Berlin-guide trækker lod om 2 ex. af "Kærlighed i kommunismens tid" af Tove Fleischer blandt svar før 15. december

Vinderne får besked fra forlaget Vandkunsten.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

LOXX modeljernbane - også for store drenge

Pin It

For store og små drengesjæle med interesse for elektriske jernbaner gemmer Berlin på en perle. I det store shoppingcenter Alexa ved Alexanderplatz på Grunerstrasse ligger LOXX. Størrelsen er imponerende, men mest imponerende er detaljerne. Men du skal kun til Hamburg for at se endnu mere. 

Loxx


Uanset om man er til modelbyggeri eller ej, kan man ikke lade være med at blive imponeret af detaljeringsgraden. Landskabet handler ikke blot om jernbaner, men også - eller især - om det liv der udspiller sig omkring banestrækningerne. Masser af små scenarier er bygget op, og gør at man kan komme til at bruge lang tid til at studere detaljer.

Det er svært at give et billede af størrelsen, men for kendere kan ovenstående udsnit af kontrolbordet måske give et praj herom. 2500 kvadratmeter jernbane. Fly der letter. Biler der kører, folk der demonstrerer, bungee jumpere fra broerne - og naturligvis Brandenburger Tor, Reichstag, TV tårnet osv. i miniformat.

Det slår en, at selvom der er uoverskueligt mange tog og busser, der bevæger sig og kører rundt - så er det ikke hovedattraktion. Det er de små historier overalt i landskabet. Et sted ligger et par og soler sig - og i buskaset ved siden af ligger en mand med en kikkert. I en gade er der byfest - og en mand får 8 grise til at gå i 8-taller. En kolonihave forening er i oprør over byggeplaner. Unge bz'ere sættes på gaden af politiet. Et sted er en fødsel igang og ind svæver storken med det lille barn. Nyd togene og gå på jagt efter de små humoristiske historier. Nogle af de små historier kræver et lidt fleksibelt forhold til fysiske love og andre genkender vi helt fra hverdagen.

Der er fint plads til at have kone og mindre børn med, da der er en lille cafe i samme lokale, og så er der en del legejernbaner til de mindste. –På den måde er der plads til at entusiasten kan koncentrere og fordybe sig uden forstyrrende elementer. Men men - de mange historier betyder, at der i LOXX er noget at se på for alle.

Det er et stort og krævende anlæg at holde. Der er altid lidt byggeri igang og nogle vil også mene at stedet er lidt små-nusset. Lad ikke det tage fornøjelsen fra dig.


LOXX Berlin

Miniatur Welten Berlin
I ALEXA shoppingcenteret på øverste etage (Alexanderplatz)
Grunerstraße 20
10179 Berlin

Ubahn: Alexanderplatz

TId: Brug mindst en time. Lad pigerne om at shoppe imens. Der er en lille cafe til forfriskninger.


Endnu mere tog i Hamburg

Kendere kan længe diskutere, hvad der er verdens bedste modeljernbane. LOXX er imponerende og har et solidt fokus på Berlin. I Hamburg findes en endnu større model jernbane - tro det eller lad være - som har mange tilhængere. Stedet hedder Miniatur Wonderland. Det ville være oplagt at besøge på turen ned til Berlin eller tilbage.

Miniatur Wunderland Hamburg
Kehrwieder 2-4 Block D
20457 Hamburg - Speicherstadt


Vis stort kort 

Besøg annoncørerne

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Culinaria Deutschland - tænderne i det tyske køkke...

Anmeldelse. Culinaria Deutschland - Deutsche Specialitäten er en tysk kogebog med alt det bedste fra det tyske køkken. 377 proppede sider med historier om tysk mad, masser af opskrifter og fotos. En guldgruppe fundet på udsalg til 4,99 Euro i Kreuzberg.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
Kaffeguide - de bedste bønner i Berlin

I gamle dage gik man til købmanden, som malede en pose kaffebønner, som man gik hjem og hældte i filteret på madam blå. Så var der kaffe. Kaffe skaber snak og samvær, men dengang i gamle dage var der ikke så meget snak om selve kaffen. Man fik en god kop kaffe. Færdig. Det har ændret sig. Kaffe er jo ikke bare kaffe. Nu skal man kunne tal [ ... ]

Spiseguiden
Musik til turen til Berlin med Spotify

Der er langt til Berlin og berlin-guide.dk har samlet en spotifyliste med musik om turen og til Berlin: "Driving to Berlin". Listen har to temaer: "At rejse" og "Berlin". Det er blevet en pænt lang liste, som holder ihvertfald mindst til turen til Berlin og tilbage igen. Listen kræver at du har adgang til spotify.

Guide til musikken i Berlin
Poul Scheuer: Reformerne der ændrede Tyskland

Anmeldelse. Tyskland strøg lige igennem finanskrisen. Tyskland dikterer den økonomiske politik i Europa. Tysk eksport trækker Europas økonomi igang. Hva' dælen foregår der egentlig. I Danmark følger vi ikke tysk politik særlig tæt. Men nogle gør. Journalisten Poul Scheuer har på [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
Rend og hop - Trampoliner i Berlin

Det begyndte med små have-trampoliner og nu har det udviklet sig til store hoppe-centre. Trænger du til at hoppe, så besøg en af Berlins hoppepaladser. Trampolin-hopperiet har udviklet sig til en mængde discipliner, der ihvertfald er nyt for berlin-guide.dk.Det er nok mest for store børn i alle aldre, som er i  [ ... ]

Aktiv i Berlin
Richard Overy: Det tredje rige – historien

Anmeldelse. Historien om det tredje rige med Adolf Hitler, Nazismen, myrderierne, 2. verdenskrig kender de fleste. Det er en stor historie. Den engelske historie professor Richard Overy har i ”Det tredje rige – historien” rullet historien op fra ølstue-kuppet i München i 1923 til nederlaget i 1945 – og et perspek [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
Erika Riemann: Sløjfen i Stalins skæg

Anmeldelse. I 1945 er krigen slut. Den lille tyske by Mühlhausen er besat af russerne. 14-årige Erika Riemann laver for sjov en krussedulle på et billede af den sovjetiske diktator Josef Stalin. Den spøg ender med 8 år i russiske og tyske fangelejre (tidl. KZ-lejre) og fængsler rundt om i Østtyskland. Indt [ ... ]

Erindringer og øjenvidner