Fischland-Darß-Zingst - halvø-hop

Fischland-Darß-Zingst er en lille halvø langs kysten mellem Rostock og Stralsund. De populære feriemål i Mecklenburg er de store øer Rügen og Usedom. Masser af turister, mens der på Fischland-Darß-Zingst er mere fredeligt. Lige over for Danmark.

 

Det er ikke verdensattraktioner man finder her. Men fred og ro. Fx kan man klatre op på toppen af de 13 meter høje sandklitter. I godt vejr skulle man kunne se til Møn. På Darß er de gået lidt amok på de dørene i de gamle fiskehuse, hvoraf mange er stråtækte. De er så fint udsmykkede, at de er en del af immaterielle Verdenskulturarv. Ligesom Marstal på Ærø er her en lang sejlskibstradition og de farvede døre er udtryk for velstand.

Badning i østsøen fungerer godt især fra Prerow, hvor sandstranden er 5 kilometer lang og 100 meter bred.

På Zingst er der en dykkerklokke, så man kan komme en tur med ned på havbunden. Roen og havet tiltrækker også kunstnere, så her er masser af små gallerier at besøge. I Althagen er Das Kliff - en 18 meter høj skrænt ned mod havet, som er lidt ustabil. Gå ikke for tæt på kanten.

Ellers er det strande, fugleliv og dyreliv. En del af Darß og Zingst er en del af naturparken Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft. I Darßer Arche finder du et lille Nationalparkmuseum.

I DDR tiden var det et meget attraktivt område at få lov at holde ferie i. Masser af campingpladser med svingende tissemænd og bare bryster. For i DDR var nøgenkulturen meget udbredt. Især på standende nord for Ahrenshoop. En tradtion der går helt tilbage til 1800-tallet med idealer om et sundt sind i en sund krop og naturlighed. Tyskerne går bare mere rundt uden tøj på end de mere blufærdige danskere. Der er dog også tyskere med badetøj på strandene idag. 

Ahrenshoop er interessant også fordi der fra kysten kun er 38 kilometer til Danmark. Gedser og møn var de oplagte mål. Bornholm og Sverige er for langt væk. Havskellet til Vesttyskland var for stærkt bevogtet.

I DDR tiden var det den korteste kyststrækning og midtvej lå et dansk fyrskib. Så kunne man uset klare sig 17 kilometer overhavet og overleve, så var det en mulig flugtvej. Det kan klares på 5-6 timer i robåd eller det mest almindelige: kajaker. Mere end 5.000 DDR borgere forsøgte og over 4.000 blev fangede, 164 omkom i havet og 913 nåede tørskoet i land i Danmark. Mænd, kvinder og børn. Se beretningerne her. Som regel var der flest i den sene sommer, hvor det igen begynder at blive mørkt, mens havet stadig er lunt. Mange satte ud fra kysten omkring Ahrenshoop.

 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Industrihistorie - Berlin som lokomotiv for Tyskla...

RDen moderne industrihistorie begynder med opfindelsen af dampmaskinen. Før da var der vindmøllen til at drive værket og besøger man en gammel stubmølle kan man blive dybt fascineret af håndværket og teknologien bag møllerne. Alt udført i træ. Men det var med dampmaskinen, at det i [ ... ]

Berlins historieLæs mere
Hamburg guide - hvorfor ikke?Hamburg guide - hvorfor ikke?

Hamburg? Hvorfor Hamburg på berlin-guide? Fordi Hamburg er en spændende by - og fordi mange danske rejser igennem Hamburg med toget til Berlin eller med en lille omvej kunne komme til Hamburg i bilen. Derfor. For os er Berlin nummer 1 - men der er bestemt også attraktioner i Hamburg. Klik her og find dine ture og oplevelser [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Tak for din tilmelding

Tak for din tilmelding til nyhedsbrevet. Du er nu skrevet op til at få et eksemplar næste gang. Venlig hilsen   Stig Yding Sørensen Webredaktør på berlin-guide.dk

UncategorisedLæs mere
Studier og praktik i BerlinStudier og praktik i Berlin

Stinne Maria Vandsø Christiansen fik praktikplads hos shopalike.dk i Berlin  Berlin er en ung studieby og der er masser af universiteter, uddannelser og studerende. Måske over du at tage et studie eller praktikophold i Berlin? Så kan det være godt at lytte til nogen med erfaring. Erfaring - det har Stinne Maria [ ... ]

Bo i BerlinLæs mere
Naturhistorisk museum - dinoerne venter

naturhistorisk museum kan du få et møde med Brachiosaurus brancai, som er en af de største opstillede dinosaurskelletter i verdenen. Brachiosaurus Brancai er gigantisk 11.72 m høj og 22.25 m. lang. Dengang den levede vejede den 50 tons.

Natur og dyr i BerlinLæs mere
Schloss Babelsberg med park - Return to Bridgehead...

Schloss Babelsberg blev bygget som sommerresidens til prins Wilhelm ved Havel i Potzdam. Prinsen, der senere blev Kong Wilhelm I. brugte slottet i over 50 år. Slottet er tegnet af ingen ringere end Karl Friedrich Schinkel, som dog døde allerede i 1841 midt i planlægningen af slottet. Schinkel havde engelsk stil som forbillede,  [ ... ]

SlotteLæs mere
Heinrich Zille Museum -Tegninger fra bunden af arb...

Heinrich Zille er Berlins store tegner fra begyndelsen af det forrige århundrede. Berlinerne og tyskerne er med rette stolte af Zilles tegninger, som du kan se på Zille Museum in Nikolai Viertel.

KunstmuseerLæs mere