Dyreparkerne omkring Berlin

Kan du ikke få nok af dyr? Har du slidt fødderne op i byens 2 store zoologiske haver men er sulten efter mere? Så glæd dig, der er flere dyrehaver at besøge omkring Berlin for både børn og voksne.

dyreparker

De store zoologiske haver i Berlin er verdensattraktioner. Dem må du endelig huske at besøge. Der er ikke nogen af dem, der skuffer. Klik her for at læse mere om Berlin Zoo og Tiergarten Berlin. Men har du lyst til flere vilde dyr, er der heldigvis råd for det med små dyreparker rundt om Berlin. Det meste kan nås på en time med tog eller bil.

  • Zoologischer Garten Eberswalde, Am Wasserfall 1, 16225 Eberswalde, www.zoo.eberswalde.de. Eberswalde Zoo ligger ca 50 kilometer nordwest fra Berlin. Du kan også tage toget. Haven er fra 1928 og der er mere end 5.000 dyr samlet her: Løver, tigre, geparder, papegøjer, kameler, flamingoer, kænguruer, aber og mange flere.Havens historie går endnu længere tilbage. I 1795 blev her bygget en grotte og et vandfald og da jernbanerne åbnede blev haven et yndet udflugtsmål. Så oplagt udvide til zoologisk have eller dyrepark. Der er 11.000 kvadratmeter legeplads. Pak madpakken og kom afsted på en god sommerdag.
  • Wildpark Schorfheide, Prenzlauer Straße 16. 16244 Groß Schönebeck, www.wildpark-schorfheide.de. Igen nord for Berlin. Der går tog hveranden time fra Berlin-Karow til Gross Schönebeck. En time med bil. Parken viser dyr, som naturligt har boet her: Oddere, kronhjort, dådyr, vildsvin, mouflon og vilde dyr, der er uddød i naturen, ligesom ulve, bison, elg og Przewalski hest. Przewalski hesten er uddød i naturen, men der findes omkring 1.000 i fangenskab. En solid naturoplevelse, så kikkerten og telelinsen skal med. Dyrene er hegnet ind, så du skal ikke være bange for at blive ædt. Til gengæld skal du se godt efter nogen gange. Der er god information på tysk og engelsk. Der er 7 kilometer vandrestier på det 100 ha store område. Det er en friluftstur, så du an tage med med selv og vand - eller købe til rimelige priser. Rigtig god lejeplads til lidt større børn.
  • Der WildparkJohannismühle, Johannismühle, 15837 Klasdorf, www.wildpark-johannismuehle.de syd for Berlin har lidt af det samme som Schorfheide: En træsamling (Aboretum), urokser, brunbjørne, vildheste, råvildt og både gråulve og polarulve. Smukt sted at vandre rundt. På med de gode sko og frem med det dyre kamera - nu for du brug for det.
  • Tier- Freizeit- und Urzeitpark, An den Waldseen 1a, 16515 Oranienburg OT, Germendorf. www.freizeitpark-germendorf.de ligger nord for Berlin. Her er der 650 dyr - og de fleste må gerne klappes. Ihvertfald i Børnezoo afdelingen, hvor man kan blive gnasket i af en ged mens man fodrer den med macaroni. Så bliver livet ikke meget skønnere. Åben fra morgen til aften.


Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Schorheide, Chorin og Niederfinow - ud i Tysklands...

60 km nordøst for Berlin ligger det fredede landskab Schorheide-Chorin, som er en af Tysklands største skove. Og udover at søge mod roen i de dybe skove kan du i nærheden besøge den store skibselevatoren fra 1934 i Niederfinow og noget derfra ligger det middelalderlige Kloster Chorin. Her er der koncerter om sommer [ ... ]

Udflugter fra BerlinLæs mere
Christopher Isherwood: Berlin Stories og Cabaret

Anmeldelse. Christopher Isherwood (1904-1986) var forfatter og mest kendt for de to bøger om Berlin ”Mr Norris Changes Trains” og ”Goodbye to Berlin”, som han skrev efter et ophold i Berlin i 1929-1933. Her oplevede han den strålende og fri bys undergang og overtagelse af nazisterne. De to romaner er forlæ [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Det blå E-plakette. Til Tyskland i el-bil - så kan...

El-bilers rækkevidde når efterhånden til Tyskland og så er det vigtigt at kende reglerne for el-biler, så du ikke bliver forvekslet med en benzin-oser eller en dieselbil.

Miljøzonen i Berlin - kun for grønne bilerLæs mere
En perfekt lørdag i Berlin

Berlin-guide har spurgt læserne, hvad en perfekt lørdag er i Berlin – shopping, gåtur og god mad er vist hovedoverskrifterne - især morgenmaden er vigtig. Ritter sport butikken, hvor man kan lave sin egen chokolade, er super populær blandt danske gæster – og for de fleste er gåturen i det tidli [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere
Volker Kutscher: Moabit

Anmeldelse. Hvis du har læst Volker Kutschers fremragende bøger om politimanden Gereon Rath, så kender du også Charlotte Ritter. Hun er biperson i bogen - men hovedperson for Gereon, som forelsker sig i hende. Volker Kutscher har skrevet en bog kun om frøken Ritter.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
1635: Malle Babbe – den hollandske landsbytosse1635: Malle Babbe – den hollandske landsbytosse

Malle Babbe blev malet af den hollandske guldaldermaler Frans Hals i 1633/35. Maleriet har før haft titlen Hille Bobbe eller Heksen fra Haarlem. Det har været fortolket som et genre-maleri af en sagnomspundet heksefigur. Men det er i virkeligheden i portræt af en kvinde fra Haarlem i Holland, som var kendt som Malle Babbe.

Billeder fra BerlinLæs mere
Michael H. Clemmesen: Den lange vej mod 9. april

Anmeldelse. Det tyske angreb på Danmark den 9. april 1940 var en sur overraskelse for danskerne. Eller måske ikke stor en overraskelse endda. Dansk udenrigspolitik havde indregnet muligheden derfor. Den pensionerede brigadegeneral, Michael H. Clemmensen, har sat sig grundigt ind i historien og i 2 stærke bind ruller han forhistori [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere