Museum der Dinge - for vores ting og sager

Vi producerer ting og sager som aldrig før. Men hvem holder egentlig øje med de forskellige telefonmodeller, askebægre, sko, køkkenmoder, kander, figurer, thepotter, sovsekander, symaskiner, legetøjstog og computere. På museet for ting samler de moderne hverdagsting. Museet har 25.000 ting. Det er næsten al ting.

IMG 0155 IMG 0154

Museum der Dinge ligger i Oranienstrasse i Kreuzberg i en gammel fabrik med 500 kvm2 udstillingsareal. Der er både kitsch og ragelse og designerting og mærkevarer. Det er museet, der vil vise tingenes tilstand. Ting, som har præget vores hverdag.

En af udstillingerne er "Frankfurter køkkenet". I og for sig et almindeligt køkken opbygget i køkkenelementer og moduler, men da det blev introduceret i 1926 var det revolutionerende. Køkkenet var designet af wienerarkitekten Margarete Schütte-Lihotzky. 

Grundlæggende er det vanskeligt at forstå, hvorfor alt det ragelse skal udstilles. Det er jo hverdagsting, som vi kender så godt. Men serieproducerede hverdagsting kendetegner vores historie, så vores fortælling er selvfølgelig knyttet til tingene. På et tidspunkt, når der er gået lang tid nok, bliver ragelset til de kostligste antikviteter. Sådan går det jo. Det er bare at sætte sig og vente.

Vil du lave din egen samling? Så gør det til en grundregel aldrig at smide vejledninger og emballage væk. Ja, undlad i det hele taget at pakke dine ting ud, når du har købt dem. Køb dem og gem dem i bunden af dit klædeskab i indkøbsposen. Det er en slags væksthus. Så skal dine ting nok blive mange penge værd en skønne dag. Om mange, mange år. Har produktet en fejl må du endelig ikke bytte. Du her heldig: Det kan blive næsten det dobbelte værd. Det var et gratis investeringstip fra berlin-guide.dk.

Afsæt en halv time. Børn vil nok kede sig. Museet skilter dårligt med sin eksistens - men ind i porten og op ad trappen eller tag elevatoren. Så ligger museet et par etager oppe i bygningen.

Er du helt vild med ting vil en shopping tur til Stilwerk i Charlottenburg interessere dig - og måske et besøg på kunsthåndværksmuseet ved Kulturforum i Mitte eller i Köpenick.


Museum der Dinge
Oranienstraße 25
Berlin - Kreuzberg

 

Phone  +49 (0)30 / 92 10 63 –11
Fax      +49 (0)30 / 92 10 63 –12

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

U-bahn Kottbusser Tor


 


Vis stort kort


 


 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Karl Christian Lammers: Hvad skal vi gøre ved Tysk...

Anmeldelse. Lektor emeritus Karl Christian Lammers skrev i 2005 bogen: ”Hvad skal vi gøre ved Tyskerne bagefter? om det dansk-tyske forhold efter 1945. Bogen er ikke helt ny længere, men stadig en glimrende tour de force i det dansk tyske forhold efter 2. verdenskrig.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Terézia Mora: Alle dage

Anmeldelse. Den ungarsk-tyske forfatter Terézia Mora har skrevet en mursten af en roman: ”Alle dage”. Romanens hovedperson kan tale ti sprog til perfektion, men siger næsten aldrig et ord. Terézia Mora er en af de nye, stærkt prisbelønnede forfattere i tysk litteratur, som det er værd at beskæ [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Rathenow - Stadt der Optik

  Rathenow er også kendt som optikkerbyen "Stadt der Optik" fordi Johann Heinrich August Duncker her opfandt en maskine til at slibe brilleglas. For optikere lige så vigtigt som dampmaskinen for lokomotivet.

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Illuseum - Illusionernes museum

Illuseum er et ”museum” for alle, der er fascineret af snyd, bidrag, trylleri eller kort sagt: Illusioner. Museet gør sit yderste for at snyde dine sanser, og for øjnene af dig bliver dine venner enten større eller mindre – eller du kan tage en tur i ”alting på hovedet rummet”. Der er ogs&ari [ ... ]

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
Malchow - byen på øen

Inselstadt Malchow ligger midt ude i Malchowersee en halvtimes tid syd for Rostock. Fordi den gamle del af byen ligger på en ø har byen det officielle tilnavn ”Inselstadt”. Den er en kurby og bryster sig af sin rene luft og kalder sig også ”Luftkurort”. Mange tilnavne, men her bor dog kun lidt over 6.500 M [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Nikolaj Tange Lange: Livet er en fest og så dør ma...

Anmeldelse. Livet er en fest og så dør man. Titlen på Nikolaj Tange Langes debutroman om et heftigt liv i klub og drugs overhalingsbanen i Berlin. Der bliver ikke lagt fingre imellem.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Hans Wolf: Sønderjyder på Østfronten i 1. Verdensk...

Anmeldelse. Syddansk universitetsforlag har udgivet ”Sønderjyder på Østfronten i 1. Verdenskrig”, der er skrevet af Hans Wolf. Bogen er den første samlede historie om sønderjydske krigsdeltageres oplevelser på Østfronten. Det er en beretning om hvordan soldaterne på krigsskuepladsen o [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere