Schloss Hubertushöhe - fem-stjernet luksus

schlosshubertus

Schloss Hubetushöhe er egentlig ikke et slot men en jagthytte. Dimensionerne er bare lidt overvældende - og det bedste er at du kan flytte ind og få fem-stjernet luksus. Hvis du har råd. Slottet ligger mellem Storkow og Beeskow 65 kilometer sydøst for Berlin. God restaurant.


Slottet blev opført i 1900 som et schweizisk slot af trykkeriejer, forlægger og hofbogtrykker Georg Büxenstein. Han trykte især pengesedler for den tyske stat. Og fik lagt nok til side til at købe et slot - på ærlig vis trods insinuationen.

Slottet er et jagtslot og der er jagt motiver overalt. Den mest berømte gæst har været Kejser Wilhelm, som kunne lide haven. Büxenstein solgte stedet i 1916 til dametøjsfabrikanten Hermann Bamberg, der også var jøde. Bamberg blev udnævnt til æresborger i Berlin i 1926 for sit lange virke som handelsdommer. Han døde i 1928, hvorefter hans søn, der var børnelæge, overtog. Det holdt indtil 1933, hvor Hitlers SA sparkede døren ind og anholdt ham. Uklart, hvad der herefter skete, men i 1936 overtog tobaksfabrikanten Reemtsma slottet og i 1939 blev her indrettet lazaret til sårede soldater. 

I 1945 kom russerne og brugte i første omgang også slottet til lazaret. Herefter blev slottet til ingeniørskole for fiskeri og har uddannet mange af de østtyske fiskere. DDRs ministerråd overtog stedet og brugte det som kursuscenter under navnet Landhaus Dolgen. Rigtige kammerater bor jo ikke på slotte.

Efter murens fald kom slottet tilbage i hænderne på Reemtsma og siden 1998, efter renovation og sanering, står slottet nu åbent med 23 luksus suiter og værelser og en fremragende restaurant. En romantisk tur på landet - så bliver det vist ikke meget bedre. I 2002 brugte kansler Gerhard Schröder og den franske president Jacques Chirac slottet til et møde.

Slottet har gik fallit i 2012 - men meget tyder på, at de er klar igen. Følg med på hjemmesiden. Slottet ejes nu af to tvillingebrødre, men betragter sig som kun som forvaltere, fordi - som de skriver på hjemmesiden,- det smukke slot og parken tilhører sig selv og menneskene på egnen. Så smukt.

 Schloss Hubertushöhe

Robert Koch Strasse 1,

15859 Storkow,

Brandenburg, Tyskland


Vis stort kort

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Singleguide - storbyens scorestederSingleguide - storbyens scoresteder

Berlin er for singler. Hver anden berliner bor alene. Googler du "berlin singles" myldrer det med kontakt hjemmesider. Men hvad med gode forslag til, hvordan man som single kommer i kontakt med andre singler uden en computer? På www.top10berlin.de vurderes forskellige steder på en skala fra 1 til 5 udfra flere faktorer: flirtchancher, [ ... ]

Temaguider - røde tråde gennem byenLæs mere
STASI - udstilling i 9 kapitler om DDRs ministerium for Statssikkerhed.STASI - udstilling i 9 kapitler om DDRs ministeriu...

Hvad var Ministeriet for Statssikkerhed i DDR? Hvem var menneskene bag? Hvordan påvirkede de DDR borgernes daglige liv. På STASI - udstillingen i ikke langt fra Checkpoint Charlie får de historien fortalt i tekst i og billeder. Det er gratis at komme ind.

DDR og den kolde krigLæs mere
Wismar - UNESCO fredet perle ved ØstersøenWismar - UNESCO fredet perle ved Østersøen

Wismar ligger ved Østersøen. En gammel hansestad, som nu sammen med Stralsund er blevet anerkendt som UNESCO Verdensarv. Der er ikke langt fra Rostock til Wismar, så kommer du sejlende fra Gedser er det oplagt at stikke en tur forbi Wismar. Ikke de helt store seværdigheder, men god stemning i den gamle by.

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Norman Ohler: Den Totale RusNorman Ohler: Den Totale Rus

Foto: Adolf Hitler og den kolossale Dr. Morell, som måske var det menneske, som tilbragte mest tid i Adolf Hitlers selskab. Pusheren og medicinskabet var altid i nærheden. Anmeldelse. Var Hitler narkoman? Var de tyske soldater dopede af methamfetamin. Var den totale krig den totale rus på crystal meth? Det er journalisten Norma [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Guide til tysk whisky - en tur med procenterGuide til tysk whisky - en tur med procenter

Foto; Reklamefoto fra Preußischer Whisky. Kostbar som bare pokker - men smagen følger ikke helt med den meget flotte emballage. Er du til whisky ved du, at der ikke findes andet end skotsk singlemalt. Eller er det nu også sandt? Amerikanere, canadiere, irer har altid lavet whisky og japanere, indere, svenskere, belgiere o [ ... ]

SpiseguidenLæs mere
1247 - Tempelriddernes fort i Berlin1247 - Tempelriddernes fort i Berlin

Tempelridderne har været dominerende i Berlin. Der er en grund til, at en hel bydel hedder Tempelhof - Tempelriddergården.

Berlins historieLæs mere
Impressum

Impressum für www.berlin-guide.dk Impressum dieser Website  Betreiber und Kontakt: Stig Yding Sørensen Håbets Alle 31
10169 København Telefonnummer: +45 7220 2704
E-Mail-Adresse:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. document.getElementById('cloakf0 [ ... ]

UncategorisedLæs mere