Schloss Friedrichfelde - et lille romantisk slot som du kan leje

Schloss Friedrichfelde ligger idag midt i Berlins anden zoologiske have: Tierpark.

 

Schloss Friedrichsfelde Fra Wikipedia

Foto: Schloss Friedrichsfelde, Wikipedia


Slottet er oprindeligt fra begyndelsen af 1700 tallet. Bygget i 1685 til den kurbrandenburgischen marinedirektør. I 1816 købte familien Treskow slottet og fik havearkitekten Peter Joseph Lenné til at anlægge haven. Ellers havde man ikke en rigtig have.

Slottet overlevede 2. verdenskrig. Slotsherren Johannes Karl Sigismund von Treskow troede måske at faren var drevet over. Men nej, slottet blev besat af sovjetiske tropper den 22. april 1945 og familien Treskow måtte finde et andet sted at bo. Johannes Karl Sigismund von Treskow døede en måned senere. Slottet blev plyndret af den røde arme og flygtninge og blev derefter brugt som lager. I 1955 åbnede DDR dyreparken omkring slottet, der nu blev brugt som administrationsbygning. Slottet tilhører idag dyreparken.

Det er et lille sødt lyserødt slot. Nyd synet, hvis du kommer forbi. Tierpark er ihvertfald et besøg værd.

Slottet arrangerer små koncerter og man kan såmænd også blive gift på slottet. Faktisk kan du leje hele slottet, hvis du vil optage film, præsentere et nyt produkt eller holde en fødselsdagsfest i spetakulære omgivelser. På slottet er de friske på nye ideer. Der er alligevel ingen retsmæssig arving til slottet.


Schloss Friedrichfelde

Am Tierpark 125

10319  Berlin Vis stort kort 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Kattemuseum

I Berlin går Helmut Glantz og hans kone så meget op i katte, at deres treværelses lejlighed i dag fungerer som et veritabelt kattemuseum. Her er kattefigurer, bøger og krassebrædder i store mængder. Der er fx mere end 1.000 porcelænsfigurer med katte.

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
1894: Anton von Werner: Im Etappenquartier vor Paris1894: Anton von Werner: Im Etappenquartier vor Par...

Et soldaterkvarter under den tysk-franske krig i 1870. Billedet er ikke Anton von Werners hovedværk - men en af berlin-guide's favoritter på Nationalgalleriet i Berlin.

Billeder fra BerlinLæs mere
Checkpoint Alpha og Checkpoint Bravo

Overgangene mellem Østberlin og Vestberlin er helt lidenskabsløst navngivet A, B, C… eller i radiosprog Alfa, Bravo, Charlie… Mest kendt er overgang C i Kochstrasse: Checkpoint Charlie. En mindre kendt overgang er Checkpoint Bravo, som overskar motorvejen sydud af Berlin mod Postdam. I dag er her et lille mindested og ud [ ... ]

Pladser og veje i BerlinLæs mere
Pinsetur med veninderne i Berlin

Anna (24) tager til Berlin i pinsen med veninderne. Naturligvis har berlin-guide et par gode tips til programmet. Der skal være plads til både fest og shopping og kultur. Muligvis i den rækkefølge. Det er Anna, der lancerede at i Berlin behøver man egentlig kun behøver at kunne to sætninger på tysk [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere
Mindestedet Rummelsburg

Rummelsburg er den del af Lichtenberg, der ligger tættest på Spree, og en lille sidegren af Spree kaldes ovenikøbet for Rummelsburger See. Tæt på Berlins centrum, og alligevel et virvar af industri, byggetomter, nybyggeri og og forfald. Rummelsburg er måske mest kendt for sit fængsel, hvor der i dag er et  [ ... ]

Mindesmærker og bygningerLæs mere
Rathenow - Stadt der Optik

  Rathenow er også kendt som optikkerbyen "Stadt der Optik" fordi Johann Heinrich August Duncker her opfandt en maskine til at slibe brilleglas. For optikere lige så vigtigt som dampmaskinen for lokomotivet.

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Burg Stargard - Sov på en middelalder borgBurg Stargard - Sov på en middelalder borg

Foto; Burg Stargard, berlin-guide Burg Stargard er en by og en borg i Mecklenburg, syd for Neu Brandenburg. Den rækker tilbage i tidens tåger. Først nævnt i 1170 som Stargart, men eftersom navnet sandsynligvis er slavisk og betyder Stari (Gammel) og Gard (borg/by/slot), så kan det være meget ældre. Byen [ ... ]

Udflugter fra BerlinLæs mere