Lichtenberg - så er det sagt

karlshorst

Lichtenberg er en bydel øst for Prenzlauer Berg. Pænt langstrakt med 260.000 indbyggere omfatter den mindre bydele som fx Wartenberg i Nord og Karlshorst i syd, hvor russerne slog deres hovedkvarter op, Hohenschönhuasen, hvor STASI slog hovedkvarteret op. Man er ikke i tvivl Lichtenberg er tidligere østberlin. Lichtenberg er dog primært et sted man bor. Måske fordi man ikke ved, hvor man så skal flytte hen. 

Der ligger en del billige hoteller i Lichtenberg - men helt ærligt. Det gør der også i Mitte.

Seværdighederne er fx det tysk-russiske museum i Karlshorst, STASI fængslet i Hohenschönhausen og STASI hovedkvarteret og så naturligvis den store dyrepark i Friedrichsfelde. Ishockey fans kender sikkert alt til EHC Eisbären Berlin, som holder til i Lichtenberg. I en del af Lichtenberg bor der mange vietnamesere.

Det kan betale sig at besøge bazaren Dong Xuan. Helt roligt er der på den store socialistkirkegård Zentralfriedhof Friedrichsfelde med mere end 250.000 gravsteder.

Et hyggeligt område i Licthenberg er Victoriastadt (eller Kaskelkiez)- en lille bydel på gaderne omkring Kaskelstrasse, Pharrstrasse, Nöldnerstrasse. En hyggelig bydel med gamle huse - det klassiske Berlin. Husene blev kun lidt eller slet ikke beskadiget under 2. verdenskrig. Ikke den store seværdighed, men er du på de kanter er det et udemærket sted at "hænge ud" og opleve lidt Berliner Milljöh. En af bydelens berømte beboer var tegneren Henrich Zille. 

Har du tid, så kig inden for i bydelsmuseet Museum Lichtenberg im Stadthaus, Türrschmidtstr. 24 10317 Berlin

 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Komische Oper - Opera men ikke nødvendigvis komisk...

Den tredje opera - Komische Oper - er vist ikke så komisk endda. Det vel nærmest discount operaen med mindre produktioner, længere sæsoner og østeuropæiske sangere. Alle usolgte pladser sælges fra operaen med 50% rabat samme dag - så måske er det ikke helt spildt at smutte forbi Behrenstrasse.  [ ... ]

Opera og musik teaterLæs mere
theater 89 - det nye og det uopdyrkede

theater 89 er et professionel, privat (Freies) teater. Teateret opfører sjældent spillede eller glemte stykker - eller opdager nye dramatikere og skribenter.

Uafhængige teatreLæs mere
Siegfried Lenz: TysktimeSiegfried Lenz: Tysktime

Anmeldelse. Siegfried Lenz ”Tysktime” er fra 1968, men den er stadig værd at læse eller genlæse. Bogen handler om den pligtopfyldende landbetjent og maleren Nansen, som bliver stemplet som ”entartet” af nazisterne og får forbud mod at male. Politiet holder nidkært øje med at han ikke ma [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Antony Beevor: Berlin – faldet 1945Antony Beevor: Berlin – faldet 1945

Foto: Bunkeren i Reitwein, hvorfra general Zhukov og general Tjuikov afventede det russiske angreb over Oderfloden på Seelow-højderne. Foto: berlin-guide.dk Anmeldelse. Angrebet på Berlin i 1945 var voldsomt og afsluttede den 2. verdenskrig i Europa. Der er skrevet meget om angrebet, men den bedste beskrivelse er stadigvæ [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Neukölln - jo her er lidt NeuCool

Neukölln er en bydel med 300.000 mennesker syd for Mitte og Kreuzberg i Berlin. Bydelen er opkaldt efter Cölln, som var den ene halvdel af den oprindelige tvillinge by Berlin. Kreuzkölln er et af Berlins hippeste områder.

Meiner Kiez - min bydelLæs mere
1562: To aber i lænker af Pieter Bruegel1562: To aber i lænker af Pieter Bruegel

På Gemäldegalerie i Berlin finder du en af Pieter Bruegels (den ældre) mindste malerier. 20 cm x 23 cm måler det. Så du skal holde godt øje. Det har været en del af samlingen siden 1931, men Pieter Bruegel malede det i 1562.

Billeder fra BerlinLæs mere
Sophiensaele - ved de nye grænser for teater

Sophiensaele er for teatergængere der vil overskride grænser. Sophiensaele er innovativt og bor i et gammelt hus fra 1904. Her er teater ikke dødt. Følg med i programmet - og sørg for at komme med, hvor det sner.

Uafhængige teatreLæs mere