No selected map in settings (jp)!

Wedding - the trist end of Berlin

wedding

Foto: Andreas Lehner

Wedding ligger nord for det centrale Berlin og er administrativt set en del af bydelen Mitte. Wedding hørte under den kolde krig til vestberlin.

 Wedding er et af de gamle arbejderkvarterer, som nærmest eksploderede ud fra Berlins bymure i slutningen af 1800 tallet med trange lejekaserner svarene til brokvarterer som Nørrebro eller Vesterbro i København. I 1867 boede her 16.668 mennesker - og i 1910 boede her 240.662. Det svarer til at en by på størrelse med Århus opstod på bare en generation. Sammen med lejekaserne lå der også store fabrikker som AEG og arbejderpartierne i Berlin dominerede her i Weimarrepublikken - "Roter Wedding". Under Berlins deling i 1945-1990 hørte Wedding sammen med Reinickendorf til den franske sektor.

Wedding er stedet for billige boliger, for det er et af Berlins fattigste områder. Næsten hver femte indbygger er på offentlig forsørgelse. De billige boliger har tiltrukket kunstnere, som har gallerier her og arabisk og tyrkisk er ikke ukendte sprog her.

Der er ikke så mange udprægede seværdigheder. Volkspark Humboldthain med det begravede flaktårn er et og Plötzensee med mindested for Hitlers og Gestapos ofre er et andet sted.

Wedding er ikke et must som destination på de første ture til Berlin - med mindre du håber på at finde den næste Picasso til en overkommelig pris i et af gallerierne. Man ved jo aldrig.

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Guide til klassisk musik - vær med på noderne i BerlinGuide til klassisk musik - vær med på noderne i Be...

Er du andet og til mere end rytmisk musik? Berlin er lig med klassisk musik. Ikke mindre end 7 symfoniorkestre og to store koncerthaller samt alle de mindre orkestre og spillesteder. Så vil du bruge din aften på klassisk vis er der gode muligheder. Især hvis du er tidligt ude og bestille billetter.

Guide til musikken i BerlinLæs mere
Bröhan Museum - Jugend, Art Deco og Funktionalisme...

Jugendstil, Art Deco og Funktionalisme - tre stilarter, der kickstartede forrige århundrede. Bröhan Museum er Berlins specialmuseum for tre stilarter, der præsenteres gennem glas, keramik, porcelæn, sølv og metal, i møbler, tæpper, belysning, grafik og malerier. Kort sagt er du til Bo Bedre - så fi [ ... ]

Ting og sagerLæs mere
Kobberstikkabinettet - grafisk kunst gennem 1000 å...

Kobberstikkabinettet ved Potsdamer Platz i Berlin gemmer på mere end 100.000 tegninger, akvareller, pasteller og olietegninger og en af verdens mest komplette samlinger af håndillustrerede manuskripter og 550.000 stykker tryk. 

KunstmuseerLæs mere
Theater o. N. - Dukketeater med DDR rødder

Theater o. N. er et skuespil og dukketeater med rødder i det tidligere DDR og Theater Zinnober.

Uafhængige teatreLæs mere
Biergarten guide - øl i skyggen af træerne

Øl, sommer og sol hører sammen i Berlin, hvor der er mange gode muligheder for at trække sig tilbage i en skyggefuld have og nyde et godt krus øl. Nogen steder brygger de selv - andre ikke. Her er det stemningen det kommer an på. En god Biergarten kan være et næsten poetisk sted at opholde sig på [ ... ]

Guides til nattelivet i Berlin.Læs mere
Chokolademuseum - Rittersport Chokoworld for slikmundeChokolademuseum - Rittersport Chokoworld for slikm...

Det tyske chokolade firma Rittersport inviterer på en lille og stærkt populær chokoladeoplevelse midt i Berlin. I Rittersports Chokoworld i Französische Strasse kan du komponere din helt egen Rittersport eller købe enhver tænkelig variant. 

Børne tipsLæs mere
Berlin Story Bunker - et levende museum om Berlins historieBerlin Story Bunker - et levende museum om Berlins...

Foto: Stig Yding. Berlin Story Bunker I skarp konkurrence med historiemuseet The Story of Berlin på Kurfürstendam er museet Berlin Story Bunker åbnet i en gigantisk bunker fra 2. verdenskrig bag Potsdamer Platz. Museet har 30 små udstillinger eller stoppesteder, så du kronologisk bliver ført gennem B [ ... ]

Historie- og kultur museer Læs mere