Prenzlauer Berg - politisk korrekthed i overmål

Prenzlauer Berg er den øst-nordøstlige del af Centrum. Prenzlauer Berg i det tidligere Østberlin var i mange år et udpræget arbejderkvarter med lange boligkarreer, og de billige boliger tiltrak mange intellektuelle, kunstnere og studerende.

prenzlauerberg

 Efter genforeningen stod mange boligere tomme i Prenzlauer Berg og blev besat, men op gennem 90erne er mange boliger blevet renoveret og efterhånden har området tiltrukket velhavende tilflyttere. Bydelen bliver pænere og pænere og pænere. Mange danskere har købt lejlighed i kvarteret. Et af hovedstrøgene er Schönhauser Allee, hvor blandt andet forbundskansler Angela Merkel boede i DDR tiden.

Der er mange gamle huse - altbau -, hvilket ikke er en selvfølge i Berlin, der blev bombet hårdt under krigen. 300 bygninger er fredet. I dag har Prenzlauer Berg mange pubber, restauranter, caféer, gallerier og små butikker, og lokker med et natteliv, som er næsten lige så spændende som i Kreuzberg. Det er let at bruge et par dage bare i Prenzlauer Berg på at hænge ud, hygge spise, små shoppe, være til. Drop ind på den store biergarten "Prater Garten" i Kastanienalle eller det kolossale loppemarked om søndagen ved Mauerpark. Det er let at holde af Prenzlauer Berg.

Skal du finde nattelivet i Prenzlauer Berg så søg mod Kollwitzplatz og Helmhozplatz ved Kastanien Alle, hvor Schönhauser Alle, Danziger- /Eberswalder strasse og Kastanien-/Pappelallee skærer hinanden. På tysk er det også kendt som Kiez "Ecke Schönhauser".

Et vartegn for området er det tidligere vandtårn, der er kendt som "dicker Hermann" - Tykke Herman. Et andet vartegn currywurst boden under Schönhauser station: Konnopke's. Nogen siger byens bedste?

Der bor 140.000 i bydelen - heraf omkring 12% udlændinge. En andel, der har været stigende siden murens fald, hvor der var registreret 1,6% udlændige. Det er franskmænd, italienere, amerikanere, britter, spaniere og danskere der bor i bydelen. Der er kun registreret 0,3% tyrkere.

Det er en bydel med mange akademikere og en ung befolkning og meget børnerig - et af de få områder i Tyskland, hvor der de senere år har været et decideret børneboom. En uofficiel måling siger, at en ud af 8 beboere også boede der før murens fald.

Bydelens hjerte omkring Kollwitz platz er yndig og smuk - men måske også på vej til at miste mangfoldigheden og ændre sig til en kaffelattedrikkende ghetto af politisk korrekte veluddannede et barns familier med god uddannelse og smag, økologiske madvaner, moderigtigt uldtøj - her er ikke meget til at forstyrre verdensbilledet. Bortset fra kaffen og det økologiske - lød det næsten som Kina?Læs også guides om...

Aftensmad i Prenzlauer Berg

Shopping i Prenzlauer Berg

 

 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

1989 7. oktober: DDR fylder 40 år

1989 var et festår i DDR. Den tyske demokratiske republik fyldte 40 år den 6. og 7. oktober og lederne inviterede alle vennerne fra verdens kommunistiske partier til banket, taler og en stor militærparade. Alle sejl var sat til og flagene vejede. Parolerne hang over alt. Men folket var ikke med. De protesterede.

Berlins historieLæs mere
Funkhaus Berlin – besøg DDRs gamle radiostudier

Funkhaus Berlin ligger i Rummelsburg – en lille bydel langs Spree i den sydlige ende af Lichtenberg – lige på grænsen til bydelen Köpenick. Her arbejdede engang 3.000 radiomedarbejdere. Du kan ovenikøbet tage en pause i en original 1970’er Milchbar med DDR stemning. Huset i Bauhaus stil er bestemt et bes&os [ ... ]

Teknik- og videnskabsmuseerLæs mere
Udsigten fra Finowstrasse

Berlin skifter ansigt fra bydel til bydel. Min veninde er havnet i Finowstrasse i Berlin, og så sender jeg naturligvis et par tips til Berlin set fra Finowstrasse. Finowstrasse ligger både i Neukölln og i Kreuzberg-Friedrichshain. Begge fine steder tage på tur fra. Begge sandsynligvis opkaldt efter bi-floden Finow, som l&osla [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere
Pinsetur med veninderne i Berlin

Anna (24) tager til Berlin i pinsen med veninderne. Naturligvis har berlin-guide et par gode tips til programmet. Der skal være plads til både fest og shopping og kultur. Muligvis i den rækkefølge. Det er Anna, der lancerede at i Berlin behøver man egentlig kun behøver at kunne to sætninger på tysk [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere
Efterårsferie i Berlin

Berlin i efterårsferien er oplagt, og ku'damm føles på nogle tidspunkter så dansk som hovedgaden i Herning. Det er også et sats, for vejret kan være riv og ruskende, men oftest er der et lunt sidste skvulp af sommeren. En lille udfordring for de easyjettere, der kun rejser med håndbagage. Men en paraply og [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere
Jason Lutes: Berlin

Anmeldelse. Grafiske romaner kan noget helt særligt, og tegneren Jason Lutes har tegnet Weimar republikkens undergang i sit store værk, Berlin. Du kan få hele den samlede udgave på dansk i fremragende indpakning.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Usedom: Strand og V2 raketterUsedom: Strand og V2 raketter

Har du lyst til en strandtur, så er tysklands længste sandstrand på øen Usedom et godt rejsemål.  Øen ligger ved Østersøen i Tysklands absolut nordøstligste hjørne. 200 kilometer nord for Berlin - og 160 kilometer øst for Rostock. Badebyerne ligger p&arin [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere