Parkering uden for miljøzonen

Har din bil et grønt miljømærke kan du køre alle steder i Berlin - men får bilen et rødt eller et gult mærke skal du holde dig ude af miljøzonen, hvis du ikke vil have både bøde og klip i kørekortet. Her får du berlin-guides tip til, hvor du kan parkere din bil med rødt eller gult mærke, hvis du ikke kan undvære at få den med til Berlin.
 
umweltzoneskilt
Mange danskere flyver, kører med tog eller bus til Berlin. Men Berlin er så tæt på, at det for mange er nærliggende og ikke så lidt billigere at køre selv. Især, hvis man er 4 eller 5 i bilen bliver det billigt. Har du grønt mærke kører du jo bare hen, hvor du skal være.
 
Har du rødt eller gult miljømærke på bilen- eller slet ingen mærke - må du nøjes med at køre uden for zonen. Vil du ind i Berlin må du parkere bilen og tage offentlig transport eller en taxi. Der er gode muligheder for at parkere uden for zonen.
 
På wmz-info.de kan du få et kort over mulige parkeringspladser uden for zonen (På siden vælger du "Verkehr in Berlin" i menuen og punktet "Parken" - så kommer kortet med parkeringspladserne.
 
Det kan fx. være:
 
Charlottenburg / Wilmersdorf
Parker nær messehallerne i området ved Masurenallee og Theodor-Heuss-Platz. Det ligger lige ved motorvejen. U-bahn linie 2 fra Theodor-Heuss-Platz eller Kaiserplatz kører direkte ind til centrum.
 
Schöneberg
Bahnhof Südkreuz, Naumannstr. har en parkeringsplads med 24 timers overvågning. Det koster penge at holde her. Herfra kører togene ind til byen.
 
Kreuzberg / Neukölln.
Når du drejer fra motorvejen (100) ved afkørsel Tempelhof, skal du dreje til højre og finde et sted at parkere. Den letteste måde at komme ind til byen her ved at finde en taxi. Du kan også ringe og bestille en taxi, hvis du kan opgive vej og husnummer. Taxi har nummer (030) 26 3000.  
 
Wedding - Gesundbrunnen
I Gesundbrunnen-Center er der betalingsparkering.  
 
På WMZ-INFO hjemmesiden kan du se en liste over alle større parkeringspladser i byen. I boligkvarterer uden for de centrale bydele er det som regel gratis at parkere.
 
Læs mere på www.berlin-guide.dk
 
 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Paintball for de vilde

Duk, sigt, skyd. Tysklands største indendørs paintball anlæg på 2000 kvm2 venter dig i Berlin.

Aktiv i BerlinLæs mere
Jens Peder Østergaard og Jakob Thorup Thomsen: Mein lieber KristianJens Peder Østergaard og Jakob Thorup Thomsen: Mei...

Anmeldelse. Mein lieber Kristian fortæller historien om flere skæbner, der er bundet til de danske flygtninge lejre ved Karup under og efter Anden Verdenskrig.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
I forfatternes fodspor

Döblin, Kafka, Mann, Brecht...mange af de store forfattere har haft et forhold til Berlin. En af de mange byvandringer, der tilbydes til turister i Berlin, er netop i de kendte forfatteres fodspor.

Guidede tureLæs mere
Haller og arenaer - her finder du de store koncerterHaller og arenaer - her finder du de store koncert...

De store koncert og sportshaller i Berlin er værd at holde øje med før du skal til Berlin. Her kommer verdensnavnene inden for sport, musik og show. Billetterne kan du købe over nettet eller er du i sidste øjeblik så ring og få lagt billeterne fra i kassen. Du betaler med kreditkort over telefonen.&nb [ ... ]

Guide til musikken i BerlinLæs mere
Regitze Christensen: På studieophold i BerlinRegitze Christensen: På studieophold i Berlin

Interview. Mange studerende hiver et halvt år af studietiden i Danmark og læser i udlandet. Der er muligheder over hele verden, og også i Berlin. Regitze Christensen og hendes veninde Leah brugte et halvt år i Berlin på at læse og studere - og på at være berlinere for en stund.

Mit Berlin - hvad tænker andre om Berlin?Læs mere
1945 2. maj - Berlin overgiver sig ved et sofabord1945 2. maj - Berlin overgiver sig ved et sofabord

Foto: Området omkring Tempelhof Lufthavn. Schulenburgring 2 er markeret th øverst. På tavlen ved døren til Schulenburgring 2. er der idag en mindetavle: "I dette hus var hovedkvarteret for general Chuikov, som var øverstbefalende for den 8. sovjetiske gardearme. Den 2. maj 1945 underskrev General Weidling i egensk [ ... ]

Berlins historieLæs mere
Küstrin - Oderflodens pompeiiKüstrin - Oderflodens pompeii

Foto: Luftoptagelse af Küstrin før 2. verdenskrig. Bagerst til højre anes Berliner Tor, som i dag er restaureret og noget nær det eneste, der er genkendeligt i byen. Küstrin var en tysk by ved bredden af Oderfloden med mange århundreders historie. Kun 80 kilometer øst for Berlin. 90 procent af byen blev [ ... ]

Krigens spor omkring BerlinLæs mere