Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Nødhjælp på turen til Berlin - læge, politi og nødhjælp

Børn bliver syge, bilen bryder i brand, bollerne giver forstoppelse. Det kan gå galt på din ferietur. Du kan få brug for læge, tandlæge, nødhjælp, politi. Neden for er et par råd og telefonnumre, som er gode at have med i tasken. Husk at få det blå sygesikringsbevis med på turen.  

Tyske nødtelefoner

 • Politi  110
 • Redningstjeneste 112
 • Brandvæsen 112

Berlin turistkontoret i Europacenter har en liste med engelsk talende læger og tandlæger i Berlin.

 • Vagtlægen 030/310031
 • Vagttandlægen 030/89004333
 • Børne læge 030/61 00 61
 • Forgiftning nødhjælp   030/192 40
 • Psykiatrisk nødhjælp 030/322 20 20
 • Nødhjælp ved voldtægt 030/251 28 28
Ring evt. til den danske vagtlæge, din egen læge eller sygesikringen for et råd: SOS DANMARK døgntelefon: +45 70 10 50 50

Alternativt kan du på https://laegecheck.dk købe en online konsultation med en dansk læge. Det koster lidt og du må vente nogle timer på svaret. Men kan være nyttigt, hvis du ikke taler sproget eller gerne vil have en "second opinion".

Læger

Gemeinschaftspraxis Peter Müller und Eva von Davier
Kottbusser Damm 64, 10967 Berlin
Telefon: 030 - 6 93 30 83

Peter Müller: Børne og ungdomslæge
Eva von Davier: Almen medicin

Skadestuer

Hospitalerne har skadestuer. Gå efter skiltene "notdienst" eller "erst hilfe". Det er som regel markeret med et rødt eller et grønt symbol med et hvidt kors i. Men ring først efter råd hos vagtlægen. Vær forberedt på, at der kan være lang ventetid. Her er det tyske sundhedsvæsen ikke bedre end det danske.

 • Neukölln. www.vivantes.de - Rudower Straße 48, Berlin - 030 1301-40 (Har børnelæger)
 • Friedrichhain. Landsberger Allee 49, Berlin - 030 1302-30 (Har børnelæger)
 • Kreuzberg. Vivantes Klinikum Am Urban Hafen, Dieffenbachstraße 1, 10967 Berlin (030) 130 21 0
 • Tempelhof. www.sjk.de - Wüsthoffstr. 15, Berlin-Tempelhof - 030 7882-0 (har børnelæger)

Dit kæledyr

Dyrlægerne har også en nødtjeneste. Det heder notdienst på tysk.

Det blå sygesikringsbevis

Når du går til lægen eller til hospitalet skal du have dit blå sygesikringsbevis og gerne dit pas med. Så bliver det med regningen klaret let - ellers bliver du bedt om at betale i kontanter (bargeld), hvor du så kan få regningen refunderet derhjemme. Lidt bøvlet, så husk det blå. Det gule vi bruger i Danmark vil ingen kendes ved. Har du ikke et, så få det bestilt i god tid. Det kan tage 2-3 uger før det når frem til dig.

Apotheker

Apoteker er der på næsten ethvert gadehjørne. Det er ikke vanskeligt at finde dem. Men i weekender og helligdage er de lukkede. Der er kun enkelte der holder en luge åben, så man kan købe det mest nødvendige eller det man har recept på fra lægen. Listen skifter ofte, men hvis du googler "notdienst apotheke berlin" vil du hurtigt finde en aktuel oversigt over åbne Apoteker.

Uheld med bilen 

Kontakt først SOS Danmark, som vejleder dig til, hvad du gør uanset din forsikring. Ring og få vejleding på døgntelefonen.  +45 70 10 50 50 eller email Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Før du ringer, har du fundet ud af, hvor du står. ( vej, retning, husnummer, eller lignende. ). Tjek din GPS eller smartphone, hvis du har en, den ved, hvor du er. Ofte kan du være heldig, at SOS organiserer bugsering m.v. for dig, så derfor kontaktes SOS, før man kontakter tysk vejhjælp.

Alvorligt syg/tilskadekommet

Ring tysk redningstjeneste 112. Find helst ud af præcis hvor du er, før du ringer. Få evt. en tysker til at forklare. Når første hjælp er udøvet og de tilskadekomne i hænderne på redningstjenesten, kontakter du SOS danmark. Da du er dækket af offentlig sygesikring, vil de vejlede dig, og evt. give assistance med kontakt til myndigheder i danmark og tyskland. Hav cpr.-numre, navn på eget forsikringsselskab parat, når du ringer.

Den offentlige rejsesygesikring dækker udgifter i forbindelse med akut sygdom, tilskadekomst og dødsfald, der er opstået i den første måned af rejsen. Det vil i praksis sige, at hvis rejsen starter den 20. i en måned, er du dækket til den 19. i den efterfølgende måned.

Stjålet Kreditkort

Ring til  danmark og spær kortet på  (+45) 4489 2929  (døgnåbent). Anmeld herefter til lokalt politi. (Kreuzberg   030 4664-0 ).  Husk kvittering for anmeldelse.

Ingen penge

Står du pengeløs og uden mulighed for hjemtransport, så kan den danske ambassade i Berlin kontaktes som sidste mulighed. Her kan man formidle hjælp til overførsel af penge fra familie og venner. Ring (30) 5050 2000. Har man du hverken familie eller venner må du tage på tommelfingeren hjem. Hold dig i så fald til motorvejsystemet og få lift fra servicestation til servicestation, og afsæt mellem 8 og 20 timer. Det med at rejse hjem på konsulatets regning findes ikke i virkeligheden.

Tyveri 

Anmeld til lokalt politi. ( Kreuzberg   030 4664-0 ). Husk kvittering for anmeldelse. Du får brug for den til forsikringen.

Anholdt, dødsfald eller lign.
Kontakt dansk ambassade  (30) 5050 2000

Forhåbentlig en inderligt overflødig artikel. Hold dig frisk og rask. Drik rigeligt med vand, spis masser af grøntsager, pas din sengetid og gør din mor stolt - så skal det nok gå. Også selvom det bliver lidt kedeligt.

God bedring.

 

En ide til rejsen?

Annonce

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Aftensmad i Neukölln

Neukölln er Berlins nye smeltedigel i takt med at Kreuzberg vokser sig pæn. Omkring Hermansplatz og ned af Sonnenallee og Hermannstrasse ligger den ene tyrkiske restaurant efter den anden. Mini-Istanbul. Vi har fundet er par hyggelige, velbesøgte steder i området længere mod syd bag Tempelhof lufthavnen - i den b&oslas [ ... ]

Spiseguiden
Mindestedet Rummelsburg

Rummelsburg er den del af Lichtenberg, der ligger tættest på Spree, og en lille sidegren af Spree kaldes ovenikøbet for Rummelsburger See. Tæt på Berlins centrum, og alligevel et virvar af industri, byggetomter, nybyggeri og og forfald. Rummelsburg er måske mest kendt for sit fængsel, hvor der i dag er et  [ ... ]

Mindesmærker og bygninger
Gamesciencecenter er for futurister

GameScienceCenter er for futurister – for nysgerrige, barnlige sjæle, nørder og alle andre som spekulerer på, hvor de kraftige computere og netværk fører os hen. I Gamesciencecenter demonstreres en helt række nye teknologier, og du skal medvirke ved at bevæge kroppen, bruge stemmen, blinke med &osla [ ... ]

Teknik- og videnskabsmuseer
Poul Nielsen: Kun et nummer

Anmeldelse. Den 25. november 1943 blev Poul Nielsen arresteret af Gestapo i Odense og sendt til KZ-lejren i Sachsenhausen ved Berlin. Poul var 18 år. Poul Nielsen fortæller i "Kun et nummer - 18 måneder i KZ Sachsenhausen" om arrestationen, deportationen, opholdet og om hvordan man overlever i en hverdag med ubeskrivelig ondskab o [ ... ]

Erindringer og øjenvidner
Michael Boas Pedersen: Danmark under den kolde kri...

Anmeldelse. Danmark under den kolde krig - småstat mellem supermagter er en samlet gennemgang af Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske historie fra 1945 til 2005. Bogen indgår i serien His2rie og tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
Røde Kors museet i Friedenau

Røde Kors kender alle i hele verden. Den neutrale hjælpe organisation, som har fokus på mennesket og hjælper upartisk. I Berlin er der et lille museum for Røde Kors. Museet viser historien om Røde Kors fra 1863 og til i dag – og om, hvordan Røde Kors var delt under den kolde krig.

Historie- og kultur museer
Det dyreanatomiske theater

Det dyreanatomiske theater er Berlins ældste akademiske bygning. Idag er bygningen åben igen som Hermann von Helmholtz-Zentrum für Kulturtechnik der Humboldt-Universität. Der er typisk udstillinger med relation til den naturvidenskabelige forskning på Humboldt Universitetet. Men også adgang til at se bygningen og l [ ... ]

Teknik- og videnskabsmuseer