Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Guidebøger til din Berlintur

fShare
1

Der findes mange guidebøger på dansk og udenlandsk om Berlin. Den helt nemme løsning er selvfølgelig blot at printe de sider fra berlin-guide.dk, som du her brug for. Berlin-guide.dk fungerer også godt på smartphones. Skal det være trykt på papir for at virke for dig, så finder du nemt guidebogen her:

Danske guidebøger om Berlin

De fleste foretrækker en dansk guidebog som ledsager og det er der heldigvis gode bud på.
bogen

Berlin. ”Berlin” tager dig på en passioneret rejse gennem Berlins historie og kringelkroge med forfattere, kunstnere og videnskabsfolk. Det er 12 personlige vinkler, men der er adresser og kort, så du kan finde rundt på egen hånd. Bogen er et godt supplement til fx Turen går til Berlin, der er mere faktuel og mindre personlig. Brugen til inspiration når du vil dybere ind i Berlin. 

God til dig vil mere med Berlin. 

Læs mere om bogen her.

 
Andre muligheder på dansk er:
 • Turen går til Berlin. "Turen går til..." serien fra Politikken har også en rigtig god guidebog om Berlin. Og til forskel for mange af konkurrenterne på engelsk eller tysk, så har Turen går til Berlin et format, så den kan være i et par cowboybukser og meget koncentreret information. Den kan godt få fem stjerner af os. Det er en supereffektiv guide og her har du faktisk det meste du har brug for til både 1,2,3 og 4 besøg i Berlin. Skal guiden være trykt på dansk fås den ikke bedre for både mainstream og alternative. Grundbogen ved siden af alle andre guidebøger.
 • Berlindk har lidt samme ide som Berlin - videverden. Her fortæller 11 kulturpersonligheder om deres Berlin. Bogen holdes sammen af Ole Blegvads sikre pen og Rasmus Funders fremragende grafik. Flot og lækker bog. Rigtig god inspiration. Læs mere om bogen her.
 • Berlin for børn. "Ella Bellas Eventyr - Berlin" er skrevet af Sara Helena Kangas. En ganske alternativ og munter guidebog til Berlin skrevet i øjenhøjde med børnene. Der er rejse-krudt til børnefamilien, der skal have plads til børn og voksne og se hele Berlin. For mange vil denne guidebog måske være tilstrækkelig til det første besøg i Berlin og et godt supplement til de voksen-guidebøger der findes. Børn fra 10 år vil kunne læse med på egen hånd. Læs mere om bogen her
 • Berlin og danskerne. Henrik Heinemeier har skrevet om danskerne i den tyske hovedstad siden 1971. En umådelig research og meget spændende historieskrivning. God til inspiration før din næste tur til Berlin. Læs mere om bogen her.
 • Berlin - Bag om historien om det store B af Michael Reiter er knap så handy at have med i baglommen. Men til baggrundsinformation, forudsinspiration og til temalæsning om aftenen i lejligheden eller på hotellet er Michael Reiters bog rigtig god og med mange skæve vinkler om Berlin. Lækkert layout. Et fremragende supplement til turen går til...
 • Berlin på Cykel har fået sin egen anmeldelse her på berlin-guide.dk. En guide, der for alvor tager dig ud i nye kroge af Berlin.
 • Ølrejsen til Berlin af Carsten Berthelsen er en temaguide om Berlin med forklaringer om øllet i Berlin og små anmeldelser af de mange små lokale bryggerier. Carsten Berthelsen har skrevet flere bøger om øl, så hvis du vil i dybden med emnet i Berlin, så er Carsten Berthelsen rigtig godt selskab.
 • Berlin - min by af Sissel-Jo Gazan er en lille velskrevet guide, der kan være god at have med i lommen. Sissel-Jo bor i Berlin og vågner derfor hun hver morgen med et "Ju-huu" på læberne. Så dejligt er der i Berlin. Mere personlig end "Turen går til", men stadig en god all-round guide til Berlin.
 • Vi tager til Berlin af Stig Albeck, en lille let sag, som er gratis til Download på http://onlibri.dk/
 • Berlin meine Liebe! - En romantisk guide til den tyske hovedstad. Guide til Berlin af Lone Bech, som med 20 berlinerår i rygsækken springer over de store attraktioner og tager fat i de små, personlige steder, hvor Berlin for alvor findes. Læs mere om bogen her.

Fremmedsprogede guidebøger

Kan du læse bøger på fx tysk, engelsk eller fransk stiger dine valgmuligheder blandt guidebøger til noget helt astronomisk. De er lette at finde hos de store boghandlere í Berlin. Vi er blandt andet faldet over:

 • Frommer's Berlin day by day. Frommers er et professionelt rejsebogsforlag, og det afspejler sig i denne fremragende, enkle og effektive guide til Berlin.Ovenikøbet udstyret med et godt kort.
 • Berlin Wallpaper- City Guide fra Phaidon er en lille handy guide til byens smarte steder. Selvom bogen er lille er fotos højt prioriteret. God til en hurtig inspiration - men ikke videre bevendt som rejsefører.
 • Berlin bites! er en kulinarisk guidebog til Berlin med masser af lækre fotos og forslag til restauranter. Der er nok at blive mæt af. Bogen har lagt vægt på at være lille og er desværre næsten så lille, at det er vanskeligt at læse teksten uden læsebriller.
 • Berlin city guide fra Lonely Planet er naturligvis en omnibus Berlin guide med råd til det hele. Lonely Planet er et af verdens førende forlag med rejsebøger og de er super flotte og inspirerende. Men altså ikke mere effektive i formidlingen end turen går til. Lægger du vægt på billeder, så er det en god guide for dig.
 • Berlin 1933 - 1945 Past traces of German history - a guidebook er en lille, let overskuelig sag, som helt målrettet fører dig rundt i Berlin til sporene efter 2. verdenskrig. Sporene er faktisk overalt - og det er ikke kun skudhuller.
 • StyleCity Berlin er for dig, der vil finde de spændende butikker, de lækre hoteller, det moderne mad. Den kunne også hedde blærerøvens guide til Berlin og der er mange gode hints. Et godt tredjevalg til samlingen.
 • Only in Berlin af Duncan J.D. Smith er en del af en serie guidebøger, som opsøger det anderledes og det uventede. I sammenligning med de store guide bøger indeholder den i bedste fald det samme og i værstefald næsten ligegyldige steder. Det er en bog for feinscmekeren eller Berlin nørden, som nok alligevel ikke bliver særlig overrasket.
 • Ich bin kein Berliner - ein Reiseführer für faule Touristen af Vladimir Kaminer. Kaminers bøger er i høj kurs i Berlin og den skæve forforfatter har endda annonceret, at han vil være Berlins borgmester. Jakob Hougaard kan vel råde ham der. Anyway, Kaminers guidebog er ikke en guidebog men en russers indefra kig på Berlinerne. Vældig underholdende.
 • Berliner popläre irrtümer - ein lexikon A-Z tager de fat på de almindelige myter om Berlin. Er det sandt eller falsk.
 • Berlin-life.com laver en pdf guide lige til at printe: http://www.berlin-life.com/guide/pdf.php


 

fShare
1

En ide til rejsen?

Annonce

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

1900: Heinrich Zille und sein Miljöe1900: Heinrich Zille und sein Miljöe

Tegneren Zille, kendt som penselhenrich, døde i 1929, men er stadig allestedsnærværende i Berlin. Gamle kneiper måles i, om Zille nu var stamgæst her. Zille satte billeder på Berlin før og efter 1. verdenskrig.

Billeder fra Berlin
1990 3. oktober: Die Wende og genforeningen

DDR styret håbede at kunne fortsætte efter murens fald. Men frie valg den 18. marts 1990 ragede kommunisterne til side og det betød, at den borgerlige CDU-politiker Sabine Bergmann-Pohl blev DDR præsident og derfra gik stærkt. 18. maj blev der aftalt en valuta og socialunion. 1. juli blev D-marken indført. I mi [ ... ]

Berlins historie
Sissel-Jo Gazan: Blækhat

Anmeldelse. Graffiti eller gadekunst. Socialister eller Hitler. Kærlighed og kildevand. Sissel-Jo Gazan har skrevet romanen ”Blækhat” om Rosa, som vokser om i Århus i 1980’erne. ”Blækhat” handler om familiehemmeligheder, om venskab og kærlighed, som sættes på prøve af id [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og noveller
Sven Regener: Herr Lehmann

Anmeldelse. Herr Lehmann er titlen på forfatteren Sven Regeners romandebut fra 2001. Romanen foregår i Kreuzberg i sommer og efteråret 1989 – månederne op til Die Wende – murens fald. Kreuzberg var Vestberlins baggård og der er masser af klassisk Kreuzbergerstemning at hente i ”Herr Lehmann”.

Skønlitteratur - romaner og noveller
Liv Collatz: Berlin er

Anmeldelse. Berlin er en roman af Liv Collatz udgivet på Forlaget Nimbo. Det står med store bogstaver på indbindingen af romanen ”Berlin er” af journalist og nu forfatter, Liv Collatz. Bogen handler om at give det regelmæssige, hverdagsaktive, rutineprægede, almindelige liv fingeren – og i stedet ops& [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og noveller
1635: Malle Babbe – den hollandske landsbytosse1635: Malle Babbe – den hollandske landsbytosse

Malle Babbe blev malet af den hollandske guldaldermaler Frans Hals i 1633/35. Maleriet har før haft titlen Hille Bobbe eller Heksen fra Haarlem. Det har været fortolket som et genre-maleri af en sagnomspundet heksefigur. Men det er i virkeligheden i portræt af en kvinde fra Haarlem i Holland, som var kendt som Malle Babbe.

Billeder fra Berlin
Neuruppin - den preussiske af alle preussiske byer

Neuruppin ligger 60 kilometer nordvest for Berlin, og de fleste danskere på vej til Berlin i bil kommer forbi Neuruppin. Neuruppin har fået prædikatet som den mest preussiske by af alle preussiske byer. ”preußischste aller preußischen Städte”. Ligger fint langs Ruppiner Søen, som er en del af fl [ ... ]

Guide til byer rundt om Berlin