Galleri Nierendorf - et særligt souvenir fra Berlin

nierendorf

Galleri Nierendorf i Hardenbergstraße 19 ligger i en stor lejlighed på første sal. Alene der er den ikke som andre gallerier, hvor man ofte træder ind fra gaden og øjeblikkelig er en smule i tvivl om man er velkommen eller måske lidt til ulejlighed. Hos Galleri Nierendorf ringer man på døren og bliver ”buzzed” op. Og der står Ergün og tager imod. Du er bestemt velkommen her. Og man bliver næsten overvældet.

Nierendorf har mere end 100 år på bagen som Galleri Et Galleri en kunstbutik. Uden gallerierne kunne kunstnere ikke slippe af med deres kunst. Ligesom boghandlerne, der sælger bøger uden selv at skrive dem. For mange er det en lidt speciel verden. Måske fordi mange af os ikke køber kunst så ofte som vi køber en bog.

Nirerendorf har tegninger og malerier af mange moderne kunstnere; Barlach, Dix, Nolde, Grosz, Chagall, Kirchner, Liebermann og mange du ikke har hørt om, men som er solide tyske navne. Der er priser for en hver smag. Du kan godt få en lille signeret tegning med for 50 Euro, men du kan også finde noget til 700.000 Euro.

Men man bliver næsten måløs over udvalget. Det er ikke som den lokale plakatbutik eller IKEA billederne. Skal du finde et originalt souvenir eller lidt mere, så et det et godt sted at gå hen.

Går du ikke på mange gallerier, så gør undtagelsen med Nierendorf: Stemningen er hyggelig, der er til enhver penge pung, udvalget er stort og du er en oplevelse rigere.

100 års kunsthandler historie

Brødrene Karl og Josef Nierendorf lagde ud i Kölln med kunsthandel og udstillinger. De overtog også Det Grafiske Kabinett af J.B. Neumann i Berlin, og i en tid hed de „Galerie Neumann-Nierendorf GmbH“ og handlede fra Berlin.

Men Neumann var jøde og i 1933 måtte han opgive at forsætte, så nu hed det i stedet in „Galerie Nierendorf GmbH“. Broderen Karl flyttede til USA i 1937 og Josef fortsatte med kunsthandlen. Men det blev umuligt at føre det videre i Tyskland. Karl fortsatte i New York til sin død. Guggenheim købte det hele inklusiv 150 værker af Paul Klee.

I Tyskland tog Josef Nierendorf’s stedsøn, Florian Karsch, over sammen med sin kone, Inge Loewe. De fortsatte under navnet Nierendorf, og i 1963 kunne de åbne galleriet i Hardenbergstrasse 19, hvor det ligger den dag i dag. Florian og Inges adoptivsøn, Ergün Özdemir-Karsch, overtog galleriet. Og i dag er det Ergün, som tager i mod.

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

1756 – 1763 Syvårskrigen og de brandenburgske mirakler1756 – 1763 Syvårskrigen og de brandenburgske mira...

Frederik den Store i slaget ved Zorndorf Carl Röchling (1855-1920) Syvårskrigen blev udkæmpet fra 1756 til 1763 og omfattede den Preussiske syvårskrig, samt den franske og den indianske krig. På den ene side stod England, Hannover og Preussen og på den anden stod Frankrig, Østrig, Rusland, Sverige og Sac [ ... ]

Berlins historieLæs mere
Nikolaj Tange Lange: Livet er en fest og så dør manNikolaj Tange Lange: Livet er en fest og så dør ma...

Foto: Klubben Watergate. Foto Wikipedia. Anmeldelse. Livet er en fest og så dør man. Titlen på Nikolaj Tange Langes debutroman om et heftigt liv i klub og drugs overhalingsbanen i Berlin. Der bliver ikke lagt fingre imellem.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Peter Voss-Knude - en kunstner i BerlinPeter Voss-Knude - en kunstner i Berlin

Foto: Peter Voss-Knude i Grimmuseum i Fichtestrasse foran sine kæmpebilleder. Berlin-guide, maj 2018. Interview. Ord, breve, billeder, lyde, sange og skulpturer udtrykker Peter Voss-Knudes oplevelser i den danske hær. Det hele har været udstillet i Berlin på Grimmuseum i Kreuzberg. Peter Voss-Knude er kunstner og ikke sol [ ... ]

Mit Berlin - hvad tænker andre om Berlin?Læs mere
Det nye kanzleramt

Det nye kanzleramt i Berlin, kanslerkontoret, hvor den tyske kansler holder til stod færdig i 2001 efter kun 4 års byggeri. Bygningen drives på biodiesel, solenergi og økostrøm for at dæmpe miljøbelastningen.

Det nye BerlinLæs mere
Ida Hattemer-Higgens: Historiens HistorieIda Hattemer-Higgens: Historiens Historie

Anmeldelse. Amerikaneren Ida Hattemer-Higgens har boet i Berlin siden 2001. Hendes debut roman Historiens Historie foregår i Berlin. Romanen åbner i 2002 da historiens hovedperson Margaret vågner i en skov. Hendes tøj er forrevet. Hun aner ikke hvorfor hun er der. Hun vender tilbage til Berlin, hvor hun guider turister ru [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
KZ Columbiahaus - KZ Lejr midt i BerlinKZ Columbiahaus - KZ Lejr midt i Berlin

Columbiahaus lå på Columbiadamm i Tempelhof. Det var oprindeligt et militært fængsel åbnet i 1896. Senere blev det KZ-lejr for nazisterne.

Det tredje rigeLæs mere
Beton mod bomber - om bunkerne i BerlinBeton mod bomber - om bunkerne i Berlin

Berlin er fyldt med bunkere. Der er bunkere fra 2. verdenskrig og fra den kolde krig. Det er ikke alle, der er til at finde. Nogle er gravet ned. Hitlers er sprunget i luften. Berliner-Unterwelten viser rundt i andre. Men langt fra alle. Nogle bliver brugt til museer. Her er en lille oversigt, som bliver udbygget efterhånden. Listen nedenfo [ ... ]

Temaguider - røde tråde gennem byenLæs mere