Mainstream og hverdag - Shopping i Schöneberg

Schöneberg er Wittembergplatz, Nollendorfplatz, Akazienstraße, Goltzstraße, Motzstraße  og Ahornstrasse. Lidt ude af byen og super hyggeligt. Schöneberg strækker sig helt op mod Tiergarten og i realiteten ligger super shoppingvarehuset KDW og Tauentzienstrasse i Schöneberg.

shopping2 


Tauentzienstrasse og området omkring Nollendorf platz og Winterfeldplatz er de hippe shoppesteder i Schöneberg, der som bydel og shoppeområde er ret mainstream. Skal du det mere vilde, kreative, underlige er det Prenzlauer Berg, Kreuzbeg og måske Charlottenburg. Vi har dog fundet lidt særligt frem:

 • Garage, Ahornstraße 2 er Berlins største brugt tøjs butik. Du betaler pr. kilo.
 • La bottega – Lej dit tøj, Akazienstraße 7
 • Buddy Bear i Geisbergstraße 29 sælger små modeller af de mange flotte Berliner bjørne, der står rundt om i byen. De blev oprindeligt malet i forbindelse med verdensmesterskaberne i fodbold i 2006.
 • Groupie de lux i Goltzstr. 39 sælger lidt mere outreret tøj til den vilde gå i byen tur.
 • Mr. Dead og Mrs. Free i Bülowstr. 5 sælger vinylplader.
 • Vom Winde verweht i Eisenacher Str. 81 sælger alt der kan blæse i vinden: drager, balloner, frisbees. Måske ind og købe lidt legetøj der før du tager ud på den gamle lufthavn Tempelhof, som er et eldorado for drageflyvere? Så er du snart borte med blæsten.
 • Tatto Connection i Belziger Str. 53 kan give dig et uudsletteligt minde fra Berlin.
 • Second Hand Frauenzimmer, Eisenacher Str. 49, 10823 Berlin
 • Kaiser-Wilhelm passagen på Kaiser-Wilhelm-Platz 1 er et almindeligt, pænt shoppingcenter med masser af forretninger. Nok mest til hverdagsshopping som Rødovre Centrum eller City Vest i Århus. Du bliver ikke væltet omkuld, men skal du bare have en ny blå skjorte...så.
 • Alper Palettendienst i Bessemerstraße 38 sælger Europaller og stykgods kasser i standardmål. Vi kan jo ikke vide, hvad det er du står og mangler.
 • Tonn-Tonn i Akazienstrasse 8 sælger moderne børnetøj.
 • Körpernah, Maaßenstr. 8 sælger kropsnært underklæder. Med andre ord: En slingeributik
 • Strandsandale.de i Hohenstaufenstr. 58 sælger sandaler. Brasilianske Havanais gummisandaler, flips-flops og softclox.
 • Prins Eisenhertz i Lietzenburgerstrasse 9a er bøger for bøsser og lesbiske.
 • DEKO Behrendt i Hauptstrasse 18 sælger festartikler af enhver slags.
 • Seidel u. Sohn i Keitsstrasse 19 er en antikvitetsbutik fra 1905. En skøn antikvitetsbutik med varer af høj kvalitet. Det er næsten som at gå på museum - blot må du tage herlighederne med hjem, hvis du har penge nok. Da vi var forbi kunne man blandt andet købe et sværd fra år 1150. Ægte varer - kom igen rollespil. Men det kræver naturligvis en voksen pengepung. Overvejede at sætte denne anmeldelse i loppemarkedsguiden - men det ville næste være en fornærmelse. Seidel und Sohn har også en filial i Potsdam på Friedrich-Ebertstrasse 27/28.


 .

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Tilmann Lahme: Familien Mann - en biografi

Anmeldelse. Forfatteren Thomas Mann var en af det forrige århundredes mest beundrede forfattere. Historien om Husets Buddenbrook er stadig værd at læse. Thomas Mann fik Nobelprisen. Han var feteret og betydningsfuld tidligt i sit liv. Han var gift og havde seks børn. Det var farverige tyskere, som stod op imod Hitler. Tilma [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Volker Kutscher: Moabit

Anmeldelse. Hvis du har læst Volker Kutschers fremragende bøger om politimanden Gereon Rath, så kender du også Charlotte Ritter. Hun er biperson i bogen - men hovedperson for Gereon, som forelsker sig i hende. Volker Kutscher har skrevet en bog kun om frøken Ritter.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Rüdiger Barth & Hauke Friederichs: Banemændene

Foromtale. Fortællingen om Weimarrepublikkens fald og Hitlers vej til magten. Weimarrepublikken bliver en turbulent og kaotisk tid. I et Tyskland, der skal på fode igen efter Første Verdenskrigs nederlag, opstår et inferno af politiske kampe og fraktioner. Fra kejsertro til konservative og socialdemokrater til ekstremi [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Interaktivt kort med tyske miljøzoner

Der kommer hele tiden miljøzoner til i Tyskland. På kortet nedenfor kan du se, om du skal igennem en by med miljøzone.

Miljøzonen i Berlin - kun for grønne bilerLæs mere
UNESCO verdensarv som rejsefører

UNESCOs Verdensarv er steder som f.eks. skove, bjergkæder, søområder, ørkener, koralrev, gletsjere, bygninger, kvarterer eller hele byer, som er blevet erklæret bevaringsværdige som verdensarv. Det er FN organisationen UNESCO, som styrer fredningerne. Fredet i verdensklasse.

Temaguider - røde tråde gennem byenLæs mere
Geoiden - Den tunge kartoffel i Potsdam

I Potsdam ligger den tyske geoforskningsenhed Helmholtz-Zentrum også kaldet Deutsches GeoForschungsZentrum GFZ. Her opmåler man og studerer jordens overflade via satelitter. Her er de kommet frem til at jorden hverken er flad eller rund: Den er kartoffelformet.

Potsdam Guide - besøg kongerne og kejsernes by Læs mere
Top ti til ferien i Tyskland - klar til roadtrip

Tyskland har fantastisk meget at byde på. Mange danskere drøner igennem på Autobahn til ferien ved Middelhavet, eller flyver over Tyskland. Middelhavet er også et godt sted. Men er du til en lidt alternativ ferie, så er Tyskland super velegnet til en road-trip ferie: God mad, godt vejr, historie og kultur og gode vine [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere