Mainstream og hverdag - Malmstrømmen i Schöneberg

shopping2

Schöneberg er Wittembergplatz, Nollendorfplatz, Akazienstraße, Goltzstraße, Motzstraße  og Ahornstrasse. Lidt ude af byen og super hyggeligt. Schöneberg strækker sig helt op mod Tiergarten og i realiteten ligger super shoppingvarehuset KDW og Tauentzienstrasse i Schöneberg.

Malmstrømmen 

Tauentzienstrasse og området omkring Nollendorf platz og Winterfeldplatz og syd med Akazienstrasse er de hippe shoppesteder i Schöneberg, der som bydel og shoppeområde er ret mainstream tænker man. Skal du det mere vilde, kreative, underlige er det Prenzlauer Berg, Kreuzbeg og måske Charlottenburg.

Væk fra mainstream og ned i malmstrømmen, Den nordlige del af Schöneberg forlader mainstream ligusterhæggeshopping. I trianglen mellem Nollendorfplatz, Victoria-Luise-platz og Wittenbergplatz, med Motzstrasse som hovedgaden finder du butikker med lædertøj, oksepiske, stramme uniformer, dildohatte og pikhylstre med nitter og man tror næppe sine øjne. Meget eksplicit og varieret.

Her er specialbutikker for næsten enhver kønsidentitet, der går videre end Sloggi og støttestrømper. Besøg fx Slingking, Kuckuck eller Lederhosen Stadl. I Boner Store sælger de mærkevarer som fx R&Co Berlin, Titus, Barcode Berlin, Stud, Cellblock13, Nasty Pig, Maskulo, Grinders London, TOF, 2(x). Du er langt fra Østergade i Randers, mein süsser freund.

Man kan bo i SM Apartments, og der er også (mindst) et par værtshuse som Bull og Prinzknecht undervejs med darkrooms - som man kun går i, hvis man ved hvad man gør. Ikke noget med at tænke "me too", og så bare følge efter. Med mindre man er klar til lidt passiv eller aktiv. Eller måske mere fredeligt cafeen Romeo & Romeo. Bemærk også supermarkedet Speisekammer i Motzstrasse / Kalkreuthstrasse, som er indrettet i den legendariske natklub fra de brølende 20'ere Eldorado.

Så helt mainstream er Schöneberg nu ikke. Efter en tur der udvider begrebet multikulti sig til også at være multisexy. Der er plads til alle i Berlin. Og det er vel en af charmerne og attraktionen ved Berlin. 

Mainstream

Tilbage til mainstream med berlin-guides bud på, hvor du fx kan finde spetakulære strandsandaler. Winterfeltplatz med det hyggelige marked om lørdagen byder på gode slentre og browse muligheder ned af Akazienstrasse og Golzstrasse:

 • Garage, Ahornstraße 2 er Berlins største brugt tøjs butik. Du betaler pr. kilo.
 • La bottega – Lej dit tøj, Akazienstraße 7
 • Buddy Bear i Geisbergstraße 29 sælger små modeller af de mange flotte Berliner bjørne, der står rundt om i byen. De blev oprindeligt malet i forbindelse med verdensmesterskaberne i fodbold i 2006.
 • Groupie de lux i Goltzstr. 39 sælger lidt mere outreret tøj til den vilde gå i byen tur.
 • Mr. Dead og Mrs. Free i Bülowstr. 5 sælger vinylplader.
 • Vom Winde Verweht i Eisenacher Str. 81 sælger alt der kan blæse i vinden: drager, balloner, frisbees. Måske ind og købe lidt legetøj der før du tager ud på den gamle lufthavn Tempelhof, som er et eldorado for drageflyvere? Så er du snart borte med blæsten.
 • Tatto Connection i Belziger Str. 53 kan give dig et uudsletteligt minde fra Berlin.
 • Second Hand Frauenzimmer, Eisenacher Str. 49, 10823 Berlin
 • Kaiser-Wilhelm passagen på Kaiser-Wilhelm-Platz 1 er et almindeligt, pænt shoppingcenter med masser af forretninger. Nok mest til hverdagsshopping som Rødovre Centrum eller City Vest i Århus. Du bliver ikke væltet omkuld, men skal du bare have en ny blå skjorte...så.
 • Alper Palettendienst i Bessemerstraße 38 sælger Europaller og stykgods kasser i standardmål. Vi kan jo ikke vide, hvad det er du står og mangler. Europaller savet i stykker er blevet ret populære.
 • Tonn-Tonn i Akazienstrasse 8 sælger moderne børnetøj.
 • Körpernah, Maaßenstr. 8 sælger kropsnært underklæder. Med andre ord: En slingeributik
 • Strandsandale.de i Hohenstaufenstr. 58 sælger sandaler. Brasilianske Havanais gummisandaler, flips-flops og softclox.
 • Prins Eisenhertz i Lietzenburgerstrasse 9a er bøger for bøsser og lesbiske.
 • DEKO Behrendt i Hauptstrasse 18 sælger festartikler af enhver slags. Et godt sted at hente udstyr, hvis du skal holde abefest, indianerfest, cowboyfest, oktoberfest eller bare fest der hjemme. Alt i pynt og hurraartikler.
 • Seidel u. Sohn i Keitsstrasse 19 er en antikvitetsbutik fra 1905. En skøn antikvitetsbutik med varer af høj kvalitet. Det er næsten som at gå på museum - blot må du tage herlighederne med hjem, hvis du har penge nok. Da vi var forbi kunne man blandt andet købe et sværd fra år 1150. Ægte varer - kom igen rollespil. Men det kræver naturligvis en voksen pengepung. Overvejede at sætte denne anmeldelse i loppemarkedsguiden - men det ville næste være en fornærmelse. Seidel und Sohn har også en filial i Potsdam på Friedrich-Ebertstrasse 27/28.

 .

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Christoph Hein: Lykkebarn med far

Anmeldelse. Konstantin Boggosch bliver født ved Anden Verdenskrigs afslutning. Han er et ”lykkebarn” som redder moderen fra de russiske officerers overgreb, da hun som højgravid sætter sig op mod deres hærgen i efterkrigstidens Tyskland. Men familien Boggosch har en lang slagskygge, faren er dømt na [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Tierpark Berlin-Friedrichsfelde - den anden zoolog...

Berlin er en fantastisk by at holde ferie i med ungerne. Det er ikke almindeligt, at der er hele to zoologiske haver at besøge. Men sådan er det i Berlin.

Natur og dyr i BerlinLæs mere
Niel MacGregor: Tyskland - Erindringer om en nationNiel MacGregor: Tyskland - Erindringer om en natio...

Anmeldelse. Tyskland? Hvor ligger det? / Jeg ved ikke hvor man kan finde sådan et land, skrev Goethe og Schiller i 1796. Tyskland gennem historien er vanskelig at få hold på. Et puslespil af småstater, som er samlet, spredt og flyttet rundt gennem historien. Tidligere direktør for british Museum, Niel MacGregor, har [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Potsdam guide - Få overblik over seværdighedernePotsdam guide - Få overblik over seværdighederne

Foto: Metro Centric Hovedattraktionerne i Potsdam er slottet Sans Souci og parken, filmstudierne i Babelsberg og de historiske huse i Potsdam. Men Potsdam har meget mere at byde på. Som minimum bør du unde dig selv en spadsertur i kongebyen, hvor hollændere og russere og hugenotter har været med til at sætte d [ ... ]

Potsdam Guide - besøg kongerne og kejsernes by Læs mere
Julemarkeder i Berlin - en stemningsfuld traditionJulemarkeder i Berlin - en stemningsfuld tradition

Berlin gør noget ud af julen. Der er masser af julemarkeder fra de folkelige og gemytlige til mere de romatiske og poetiske. En smut tur Berlin i december er en god ide - lidt anderledes juleindkøb og så en by der står på pinde for at nisse, jule og granhygge. Der sælges pølser metervis, gluhwein i lit [ ... ]

Loppemarkeder og antikLæs mere
1635: Malle Babbe – den hollandske landsbytosse1635: Malle Babbe – den hollandske landsbytosse

Foto: Malle Babbe af Frans Hals - Gemäldegalerie. Wikipedia. Malle Babbe blev malet af den hollandske guldaldermaler Frans Hals i 1633/35. Maleriet har før haft titlen Hille Bobbe eller Heksen fra Haarlem. Det har været fortolket som et genre-maleri af en sagnomspundet heksefigur. Men det er i virkeligheden i portræt af e [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
Vaskerimuseet i EberswaldeVaskerimuseet i Eberswalde

Foto: To unge kvinder ser på en vaskemaskine af træ med elktromotor fra VEB Vaskemaskinefabrikken Saalfelt. I baggrunden en rullemaskine. Eftårsmesse 1953. Kilde: Wikimedia, Roger Rössing, 1953 Vaskerimuseet Targatz "Omas Waschüche" byder dig velkommen til vaskeriets historie. Det har jo ikke altid været bare sm [ ... ]

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere