Shopping marathon i Mitte for alle

cigarbutikiberlin

Dit shopping marathon i Berlin Mitte begynder ved Potsdamer Platz med en arkade med mere end 100 butikker og Sony Center med alt det nyeste Sonyudstyr. Derfra videre nordpå ad Friedrichsstrasse, som er Østberlins svar på Ku-damm – her finder du Hugo Boss og luksus- og modevarehuse. I Leipziger Strasse den nye gigant Mall of Berlin. Nord for Friedrichstrasse ligger trekanten Torstrasse, Hackesche Höfe og Rosenthaler strasse med små designer butikker, kunstnere og mærkværdigheder. Spurt i mål i stormagasinerne ved Alexanderplatz (Galeria, Alexa), som måske mere folkelige og praktiske - og loaded med elektronik og tøjbutikker. Elektronikken finder du i Saturn og Mediamarkt ved Alexanderplatz.

Shopping er bedst, når man selv har øjnene og næsen med og bare driver rundt- så her er blot et par hint til hvor du kan kigge. Husk at få sidegaderne med langs Friedrichststrasse og Gendarmenmarkt. Der er rigtig meget tøj og mode - men også små specialitetsbutikker. 

Hachkesche Höfe og området mellem Rosenthaler Strasse og Oranienburger Strasse er nærmest uendeligt af små designer butikker, hippe genbrugsbutikker og mystiske specialbutikker. 

Der er mange flere spændende butikker end vi magter at beskrive, også selvom de hver især skilder sig ud med charme, stil og personlighed. Her er lidt til inspiration:

 • Mall of Berlin på Leipziger Platz 2 er Berlins nye gigant shoppingcenter. 210.000 kvadratmeter og cirka 270 butikker. Det er stort, men stedet har historie. Efter forrige århundrede skifte åbnede varehuset Wertheim her på samme adresse med en facade på 330 meter. Her skal du shoppe.
 • Galeries Lafayette, Vi taler Yves Saint Laurent, Pierre Cardin og østers i kælderen. På Friedrichstraße 76-78 kan du virkelig handle luxus - eller ihvertfald ose lidt rundt.
 • Ausberlin, Karl -Liebknecht-Str. 17, Mitte. Vil du være sikker på at have Berlin design med hjem er Ausberlin måske svaret - her samles alle mulige produkter i et slags "Fra Berlin Stor magasin".
 • Absinth depot Berlin i Weinmeisterstrasse 4 har alt i Absinthe og det der hører til. Sælgeren var lidt sur, da vi var der - men kig ind alligevel. Det er en helt Absinth'i verden.
 • Berlinomat, Frankfurter Allee 89, Friedrichshain. Berlinomat er som Ausberlin - et udstillingsted for Berlin designere: betonklodser, kalendere, salt og peberbøsser. Det et ret bredt udvalg.
 • ALEXA - 54.000 kvadratmeter shopping mekka, hvis man kan holde den slags ud. Alexa er Fields på steorider.
 • Kulturstormagasinet Dussmann på Friederichstrasse 90 er orgie af musik, DVD'er, bøger i 5 etager. Der er åbent hverdag fra 10 - 24 undtagen søndag. Masser af kulturhappenings. Du kan betale med VISA og du må hellere tage to med, for det første kan blive for varmt at holde på. I Upper East Side ved siden af kan du beundre en af de bedste adresser i Berlin - hjørnet mellem Friedrichstrasse og Unter den Linden. Der er shopping i stueetagen. Længere oppe er der lejligheder på op til 450 kvadratmeter. uhm. Vi er Dussmann fan.
 • Calypso – Usædvanlige sko, Rosenthalerstr. 23 eller Oderbergerstr. 61
 • Humana - Også kendt som Tvind - Second-hand tøj, Karl-Liebknecht-Straße 30. Der ligger flere Humana butikker rundt om i Berlin. De er ofte kæmpestore med et enormt udvalg.
 • Made in Berlin – Mode fra 20’erne til 50’erne, Potsdamer Straße 106
 • Tenderloin – Gammel mode, Alte Schönhauser Straße 30
 • Waahnsinn Berlin – Mode, Neue Promenade 3- Waahnsinn finder du også i Rosenthaler Strasse 17 med det skønneste de luxe genbrug. Her står det gamle ragelse, der også stod i 1960 - 1970'er hjemmene - og nu er det knagme både smart og lækker og dyrt igen.
 • Ave Maria – Religiøst islet, Potsdamer Straße 75
 • Apartment, Vi taler Bernhard Wilhelm og Caviar Gauche - det er ikke billigt, Memhardstrasse 8
 • Anastati - Luxus 2nd Hand - find designer tøj af Balenciaga, Cavalli, Fürstenberg, Helmut Lang, Miu Miu, Ungaro, Viktor & Rolf og Yamamoto i Reinhardtstr. 3. De fleste af danskere køber tøj i Føtex og Bilka - men her kan du få et pift til standarden.
 • Zigarren Herzog, Cigar er fulde af røg - duft dem på Ludwigkirchplatz 1-2. Er du efter cigarer i Berlin - så husk også at læse vores lækkerguide med alt til den søde tand.
 • SATURN-Markt er sammen med Media Markt i shopping centeret Alexa det helt store sted at købe al slags elektronik. Du finder begge butikker i fire etager ved Alexanderplatz. Et formidabelt udvalg i elektronik.
 • Auktionshaus Kaiserhöfe et spændende auktionshus, hvor du kan købe malerier af kendte kunsterne, små statuer, store lysestager, anderledes møbler. Det er værd at kigge ind. Gode chancer for at du forelsker dig i en mærkværdighed. Mittelstraße 51-54, 10117 Berlin
 • Blush Dessous, Rosa-Luxemburg-Strasse 22, Mitte. Blush Dessous - rødmende indenunder - sælger "slingeri".
 • Lala Berlin, Mulackstrasse 7, Mitte. Lala Berlin er Berlin design, der sælger over hele verden. I Mulackstrasse kan du se det hele på en gang.
 • Trippen, Hackesche Höfe, Hof 4 & 6, Rosenthaler Straße 40/41, Mitte er håndlavede sko fra Berlin. De sælges over hele verden. Skal det bare være smarte sko er Bleibgrün, Bleibtreustrasse 29/30 i Charlottenburg måske mere interessante.
 • Fiona Bennett, Große Hamburger St 25 sælger egne ekstravagante hatte. Ikke helt billigt.
 • Adidas, Adidas Originals shop, Münzstrasse 13-15, Mitte. er det kun Adidas der duer i fritiden, så kan du finde en Adidas Only butik i Mitte.
 • Frei Wille er moderne farverige smykker og ikke billige. Butikken ligger i Radisson Hotellet.
 • DOM, An d. Spandauer Brücke 8, Hackescher Markt i Mitte. Møbelhus med fokus på design - både kitch og smart. Hvis der er forskel på det?
 • Bælteskrædderen Hoffnung Berlin ligger både i Hackesche Höfe (Hof IV) og i Monumentenstrasse 33/34 i Schöneberg. Du vælger læder, farve, bredde og spænder og bæltet produceres på stedet efter mål.
 • Chilishop ligger i Dircksenstrasse 94 bag ved Alexa. Alt i butikken er lavet af chilli. Du kan få snacks, krydderier, olier, chokolader, kogebøger. En rigtig gavebod, hvis du skal have noget med hjem, som man ellers ikke lige finder. www.pfefferhaus.de
 • Antikmarkt am Alexa ligger under banebuerne på Dircksenstrasse nr 79-87. Godt udvalg i møbler, nips, porcelæn fordelt på i alt 2.000 kvadratmeter loppemarked / antikmarked. Et godt sted at tage "oser", hvis du er til gamle ting og sager.
 • Who killed Bambi på Rosenthaler Strasse har bare lækkert tøj og ting og sager. Retro og dyrt - og unikt.
 • Fundus Verkauf er overskudssalg fra teater, film, revy og fjernsynsproduktioner. Du kan købe rekvisitter, møbler, kostumer og dekorationer. Køb en himmelseng, en barokvitrine, et sværd eller et oliemaleri. Kvaliteten kan være høj. Fundus Verkauf ligger i Behrenstrasse 14 på hjørnet til Glinkastrasse lige overfor Komischen Oper. Der er åbent hver eftermiddag.
 • Frau Tulpe i  Veteranenstrasse sælger stof i metermål. Her kan du samle sammen til vinterens håndgerning.
 • Pantoffeleck - sutskohjørnet - i Torstrasse sælger sutsko. Håndlavet.
 • Trüffelschwein i Rosa-Luxembourg-Strasse 21er lækkert tøj til mænd. Trøffelsvin er svin, der roder rundt og finder værdifulde sager.

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Bluemax Theater - Blue men og musicals

Blue Man show har deres eget "lille" Blue Max teater på Marlene Dietrich Plads. Salen har 1800 pladser og bruges blandt andet til Musicals. Senest Abba Musicalen "Mamma Mia", hvor både Björn Ulvaeus und Anni-Frid Lyngstad var til stede til premieren.

Opera og musik teaterLæs mere
Bo på hotelBo på hotel

  Det er jo ikke altid vi rejser for det billigeste men for det bedste. Og Berlin byder på hoteller i meget fin klasse, hvis man har penge pungen i orden - og hoteller med personlighed. Hvis du vil bo på hotel, så find inspiration på nogen af hotellerne herunder.

Bo i BerlinLæs mere
Blindemuseet - lær at læse med fingerne

Blindemuseet viser udviklingen i i "blindevæsenet". Her er udstillet hjælpemidler, som gør hverdagen lettere for blinde. Her kan du prøve en blindeskrivemaskine eller spil, der udviklet særligt for blinde. Øv dig i Braille.

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
Stig Dagerman: Efterår i Tyskland

Anmeldelse. I efteråret 1946 sendte det svenske dagblad Expressen den 23-årige forfatter Stig Dagerman til Tyskland for at skrive reportager. Reportagerne fra 1946 og 1947 blev udgivet som en bog - som nu er kommet på dansk på People'sPress.

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Stalin Alle - Sovjetisk Lagkagearkitektur

Karl-Marx-Alle Foto: Kirsten Andersen (www.berlin-nyt.dk) Karl-Marx-Alle eller tidligere Stalin Allee er et monumentalt socialistisk byggeri i sovjetisk, klassisk bryllupskagestil i bydelen Friedrichhain. Det er en kolossal boulevard bygget til at gøre indtryk. Og det gør den. Boulevarden er 89 meter bred og næsten 2 kilomete [ ... ]

Det nye BerlinLæs mere
1918: Philip Scheidemann udråber Weimar republikken1918: Philip Scheidemann udråber Weimar republikke...

Billedet viser Philip Scheidemann, der fra vestbalkonen på Reichstagsbygningen (andet vindue) udråber Weimarrepublikken til folkemængden nedenfor og for hele tyskland den 9. november 1918. Den 9. november 1918 var en afgørende og dramatisk dag i Tysklands historie.

Billeder fra BerlinLæs mere
Jens Peder Østergaard og Jakob Thorup Thomsen: Mein lieber KristianJens Peder Østergaard og Jakob Thorup Thomsen: Mei...

Anmeldelse. Mein lieber Kristian fortæller historien om flere skæbner, der er bundet til de danske flygtninge lejre ved Karup under og efter Anden Verdenskrig.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere